PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31294}

Klub winowajców

The Breakfast Club
1985
7,4 51 tys. ocen
7,4 10 1 50564
7,3 50 krytyków
Klub winowajców
powrót do forum filmu Klub winowajców

To mój film kultowy- uwielbiam go! Judd Nelson jako Bender - niesamowity ale i reszta extra! Oglądałam go dawno temu ale nie wywołał aż takich emocji jakich doznałam gdy zobaczyłam go w zeszłym roku. Tak mnie poruszył,że przez kilka tygodni / a właściwie nawet do teraz/ nie mogłam normalnie funkcjonować tylko przeżywałam go od nowa i w myślach układałam rozwiązania problemów tych uczniów nazajutrz, gdy wrócą do szkoły. Może się roztkliwiam ale nigdy już nie widziałam i pewnie nie zobacze /bo dziś mają młodzi troszkę inne problemy/ TAKIEGO WSPANIAŁEGO FILMU! Pozdrawiam wszystkich fanów TBC!

ocenił(a) film na 9
Lucynica

Ten film poruszył mnie bardziej niż myślałem. Jestem pod ogromnym wrażeniem i czuję, że zmienił on trochę mój sposób postrzegania świata i innych ludzi. Obejrzenie go było niesamowitym przeżyciem. Jest to jeden z niewielu filmów, które uważam za genialne w każdym calu, mimo że większość osób uznaje go "tylko" za dobry. Największe emocje wzbudza u mnie właściwie moje alter ego, czyli Allison.

Ciesze się, że są osoby, które ten film poruszył równie mocno jak mnie. I rzeczywiście, czasy trochę się zmieniły, chociaż ja uważam że większość problemów przedstawionych w filmie jest w 100% aktualna. Teraz rodzice chyba są trochę bardziej nowocześni i nie ma tak silnie zaakcentowanego buntu przeciw rodzicielom jak i szkole. Jednak myślę że stereotypy podziały w stylu Buntownik, Dziwak, Kujon, Księżniczka i Atleta pozostały.

Jak mówi Carl do Vernona: "Dzieciaki się nie zmieniają, to ty się zmieniasz".

ocenił(a) film na 10
Irritator

Mnie też bardzo poruszył. Chciałam go obejrzeć już od jakiegoś czasu ale nie miałam możliwości. Dzisiaj zobaczyłam go po raz pierwszy a zaraz potem jeszcze raz. Ciesze się bardzo,że mnie nie rozczarował,wręcz przeciwnie. Spodziewałam się lekkiej komedii dla nastolatków z klimatem lat osiemdziesiątych, nie myślałam,że ten film mnie tak wzruszy. Jest świetny, daje 10/10.
I wierze, że w poniedziałek w szkole będzie inaczej niż mówiła Claire :)

ocenił(a) film na 10
Lucynica

Geniusz Hughes'a po prostu poraża. Wspaniale podsumowanie różnych typów elementów szkolnej układanki. Nawet scena z Janitorem :))) wykazuje rzeczy, o których przeciętny uczeń nie myśli.