Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7412
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

Bardzo ładnie pokazana scena w kościele i świetna Diane Gaidry, a w tle magiczna muzyka AURAH. Ale to troszkę za mało, jak dla mnie. Film niskobudżetowy, jak wiele kręconych tu i tam, niedopracowany jednak dość mocno. Całość niespójna, niektóre sceny przydługie, tak jakby zabrakło pomysłu na scalenie większej części nakręconego materiału w jeden zwarty obraz trwający 77 minut.. A zakończenie? Tu dopiero czuję ogromny niedosyt... Sam temat filmu dość ciekawy, chociaż mało realny zważywszy na charaktery postaci i dużą różnicę wieku między nimi (w oryginalnym opowiadaniu reżyserki jest 18lat różnicy, Annabelle ma 17, Simone 35 lat). Film z pewnością będzie się podobał osobom, które pierwszy raz stykają się z "inną miłością" pokazaną w kinie, a jest ona pokazana dość subtelnie. Sama reżyserka do ostatniej chwili, nie mogła się jednak zdecydować, czy Simone rzeczywiście kocha Annabelle. Mnie osobiście bardzo podoba się gra Diane Gaidry, zmysłowa w wielu ujęciach. Natomiast Erin Kelly ma w filmie za dużo słabszych momentów. Mocniejszą stroną filmu są zdjęcia oraz muzyka, w tle słyszymy przepiękną piosenkę "Gravity" Sary Bareilles, czy puentujący dramatyczne zakończenie filmu utwór Olivii d'Abo "Broken". Szkoda mi troszkę zmarnowanej szansy na powstanie w końcu dobrego filmu o takiej tematyce. W mojej ocenie nadal wyżej stawiam magiczne i dobrze zrobione, filmy jak: "Deset Hearts", " When Night is Falling", "Gia", "Bound" czy "Aimee and Jaguar". To tylko moja subiektywna ocena, ale scenę z Diane Gaidry w kościele nadal będę uważać za perełkę tego filmu:)
Ps. DVD w Europie ukaże się prawdopodobnie w połowie stycznia, we Francji.

GONZO_9

Meg Ryan w scenie w restauracji... uuuułaaaa :)to mistrzostwo świata.

karen_

nie bardzo rozumiem jak działa ten filmweb...odpowiedzi sie jakoś dziwnie pojawiają :) Przy pózniejszym czytaniu, jakoś sensu czasem brak i oczywiście ciągłości.

karen_

Chyba zostałyśmy tylko we dwie...Takie odnoszę wrażenie:))))

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Chyba w trójkę jednak :) Karen, właśnie rozmawiam z bardzo sympatyczną Argentynką :P W tenisa gra i w ogóle :) Nawet mi się juz 2 razy oświadczyła :D

miss_russ

A bywasz w Sopocie na turnieju Prokomu?

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Nie, bywam w W-wie na J&SCup, a czasem i dalej :)

miss_russ

no ładnie miss.russ :) mam juz składac gratulacje? :))) Oj wiem, że Ty taka szybka to nie jesteś. Przed ślubem trzeba przeciez sprawdzić, czy się kota w worku nie bierze ;)

ocenił(a) film na 8
karen_

Heh, to może kiedyś pojade do Buenos Aires :) Ona studiuje medycynę tak w ogóle, tenis to taki dodatek :P

miss_russ

Młode lekarki są takie opiekuńcze :) Co tam tenis, przeciez nie będizecie grać do starości :) są milsze zajęcia we dwójkę.
Ok, ja zmykam. Miss.russ owocnej randki zyczę :) a wszystkim mówię juz dobranoc, śpijcie słodko, wygodnie i spokojnie :)

karen_

Dobranoc Karen miłych ...snów oczywiscie :)
Zobaczymy kto zostanie - miss.russ? jesteś?

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

wracam przez chwile nie obecności a 'the bat' wita mnie 30 czerwonymi e-mailami :P szkoda, ze znikacie powoli, ja dopiero usiadlam do komputerka..

Lara_Perkins

Laro ja jeszcze nie uciekam , poczytaj te złote myśli i rusz z wrażeniami z filmu :)

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Jeszcze tak, ale po mału będę się ewakuować bo wstaję wcześnie...

miss_russ

np. o 5.00 ?Tak tylko sie pytam:)
pochwalę sie przed Tobą/wiem wrażenia nie robi/byłam na meczu tenisowym w Hamburgu mecz palce lizać ,grała Steffi- z kim to juz nie pamiętam ale
zależało mi na tym,aby zobaczyć ją na "żywo " miała wspaniałą prace nóg nakorcie ,kurcze ale ona biegała;)I jeszcze coś:pamietasz mecz Novotna -Rubin chyba /sprostuj mnie jeśli się mylę/French Open I set wygrana Novotnej gładko ,w II 5;1 i piłka meczowa ...a ja wychodzę do pracy i tak sobie myślę "a poczekam te 5 minut" spóźniłam się 1,5 godziny:)

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Niestety nie widziałam tego meczu. Tenisem warto się zainteresować bo primo, piekny to sport, a secundo, wielu zawodniczek i zawodników to prawdziwe ciacha :P

miss_russ

wyniku juz nie pamietam ale wygrała Rubin -coś niesamowitego.Masz racje tenis to piękny sport -uczy tez ,że póki sędzia nie powie gem,set,mecz to wszystko jest możliwe!!!Tak ...ale mnie naszło,to chyba ten oczyszczający wiatr:)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

dobra, taki początkujący ranking ulubionych aktorek.. pewnie do retuszu jeszcze - nie miałam dużo czasu dzisiaj nad nim pomyśleć tak na spokojnie..
1.Angelina Jolie (podziwiam ją od 7 klasy podstawowej) uwielbiam Gie i Tomb Raidera, zresztą wszystkie jej filmy, denerwuje mnie troszkę nalot fanów na jej osobę od jakiś 2lat - może dlatego mi osobiście troszkę już przeszło te zamiłowanie!
2.Milla Jovovich
(dalsza kolejność przypadkowa)
- Lena Headey (pewnie nawet nie znacie:)
- Julia Stiles
- Meg Ryan
- Michelle Rodriguez
- Jennifer Aniston
- Diane Keaton
- Jodie Foster (ma cudne zdjęcie w profilu na filmwebie:)
- Radha Mitchell
- Catherine Zeta Jones
- Gina Gershon
- Penelope Cruz
Na dzisiaj tak się przedstawia :] uszczypliłam do 12, mogło być znacznie więcej :D

Lara_Perkins

Brawo Lara!!!Jest nawet Gina :) Lena mmm..piękny głos:)No,no ...niezłe
towarzystwo:)

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

aktorzy..
- Antonio Banderas
- Goran Visnjic
- Hugh Jackman
- Johnny Depp
- Mark Wahlberg
- Sean Connery
- Tom Hanks
- Keanu Reeves
- Nicolas Cage
- Jean Reno

Lara_Perkins

Boże Lara-ty zupełnie tak jak ja no ,moze oprócz Mark'a :)A ten głos Seana -miód choc nie taki jak głos Anthony Hopkinsa-magiczny:)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

ja polubiłam Marka po filmie "Rock Star" super pozycja :D

Lara_Perkins

To ten film gdzie on ma doklejone ,długie włosy?

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

nie wiem czy doklejane, ale chyba tak, albo peruke nosi w filmie, ten film gdzie nieźle wyje do mikrofonu :D teraz napewno wiesz!

Lara_Perkins

Chyba zostałyśmy we dwie...No horror normalnie:)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

zostawiły nas i śpią w najlepsze ;] ..to byłby najsłabszy horror w dziejach :D

ocenił(a) film na 7
Lara_Perkins

widziałaś film "Zabójcze Trio" - 'So close'? o siostrach płatnych morderczyniach - mistrzynie w swoim fachu.. zero krwi, same sztuki walki, a do tego jedna z nich zakochuje się w policjantce, która je 'niesłusznie' ściga - naprawdę świetny, jest na liście ulubionych :)

Lara_Perkins

Nie ,nie widziałam ale to jest do nadrobienia ,juz zapisałam.

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

ja nadrabiam pomidory, ty so close, potem wymiana zdan :]
hmm przeslac to tylko poczta polska, nie warto dla jednej plytki fatygowac kuriera z pocztexu, DHL, Post!u czy innego :D chyba, że dorzucisz Lene to oczywiście wysyłka TYLKO paczką wartościową z opcją ostrożnie z potwierdzeniem odbioru i do rąk własnych ;)

Lara_Perkins

Gdyby mozna było...dorzuciłabym Ci Lenę .Niestety brak takiej opcji;)a szkoda...

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

powiedzmy, że Gina Gershon puka do Twoich drzwi, jaka jest Twoja pierwsza reakcja? :]

Lara_Perkins

Zawał...zawał...serce by nie wytrzymało :)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

w moim przypadku jeśli nie zawał ze szczęścia to natychmiastowe omdlenie na ziemie :] a w najgorszym scenariuszu, powrót do rzeczywistości/wybudzenie z upadku i brak już w pobliżu Leny..

Lara_Perkins

Słabe jakieś ale wiesz ciemno u mnie koty śpią ,sama w pokoju kurcze ale sie nakręcam:)Zacznę sie bać:(Pomyśl /pokombinuj/ jak mam przesłać Ci płytę?

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

oglądam Gotowe na Wszystko, ten serial zawsze mnie rozbawi :D

Lara_Perkins

Rzeczywiscie dobry serial a ja podlądam co nagrałam -TLW 213- gooorące sceny:)Carmen i Shene -bardzo goooorace:)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

Widok jednej z tych dwóch Pań robi na mnie wrażenie, ale.. Shane? z chęcią zobaczyłabym Carmen u boku kogoś innego np Betty, wtedy byłoby dopiero bardzooo gorąco :] ciekawa jestem jakby się ukladało między nimi.. czekam jednak na powrót Bette do Tiny, wraz z Mariną i Jenny to były dwie najbardziej spójnie dopasowane i seksowne pary w 1 sezonie!!

Lara_Perkins

no cóż Shane kogoś mi przypomina..ale to nieistotne.Carmen to ...brak
słów to naprawdę śliczna dziewczyna -dla mnie to pasowała do Shane.Bette
no tak nic dodać nic ujać -myślę,że scenarzyści nieżle się napocili tworząc takie wątki by na koniec serialu/a kiedyś takowy nastapi -nawet Moda na sukces kiedyś musi sie skończyc/rozsupłac te wszystkie relacje.Chciałabym mimo wszystko tak jak Ty Bette i Tina oraz nie tak jak Ty-Shane i Carmen razem -dla mnie to byłby ideał.Jenny znajdzie pewnie kogoś w następnej serii, kto ją zrozumie.

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

samo rozsupłanie wszystkich relacji, związków i zakończenie mody na sukces zajełoby kolejne 20lat :D miejmy nadzieję, że tlw potrwa jeszcze 2 góra 4 sezony, bo już później może być coraz gorzej, lepiej zakończyć serial w najlepszym dla niego czasie :]

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

ja mam małą słabość do Jenny po roli w serialu '24', mala rólka za to we wszystkich sezonach, ktore sie ukazaly 1-5 jak już się pokaże jest naprawdę rewelacyjna :) pełna ikry, odważna, dodam niebezpieczna i bezwzgledna w tym co robi (a jest terrorystką:), moze dlatego lubie ja tez w tlw, ma czasem dziwne odchyły od normy, ale są wg mnie interesujące, chociaż nie wieje nudą...

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

jak nazwałaś swoje koty? :)

może mała zabawa na rozluźnienie, zebyś się jednak nie bała :D
(zobaczymy czy wybieresz te same osoby co ja)
hmm Eva Longoria czy Teri Hatcher?

Lara_Perkins

Koty :Myszka /kocica mrrrał/
Fredek /kastrat juz nie mrrał/
a wybieram Evę
i jak test?

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

hehe biedny Fredek :) to samo, słaby przykład, za bardzo podobna do Carmen ;] hmm Nicole Kidman czy Kate Winslet?

Lara_Perkins

Kate winslet jest piekielnie seksowna.
Mam pytanie /na które nie musisz odpowiadac:)/masz skypa ?

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

pięknie ja też Kate :) piekielnie, zwlaszcza po porodzie, macierzynstwo bylo dla niej bardzo laskawe, dodało jej podwójną dawkę seksapilu! dobra teraz ostatnie pytanie, Papi czy Tasha? :] tej odpowiedzi jestem bardzo ciekawa..

nie mam zainstalowanego, a chcialabys porozmawiac? :)

Lara_Perkins

Tasha :)
Tak ,chciałabym porozmawiać :)A ty?
tę odpowiedż zobaczę rano -ja wiem mogłybysmy tak do rana..ale .muszę wstac o 5 więc wybacz ale ...muszę choć trochę się przespać Dobranoc niech Ci się śni co tylko chcesz:).

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

też Tasha, Papi to urwali chyba z choinki w okresie świąt :D jest mega sztuczna, same ostre druty, i ubrana w niezbyt ładne świecidełka! szkoda słów, troche zmian by się przydało w obsadzie :] napewno taką Leną nie pogardze :P hehe

muszę pomyśleć nad skype'm :] ja też rano wstaję, godzinkę później od Ciebie, ale bardzo mało sypiam, więc pewnie jak zawsze usne dopiero o drugiej/trzeciej nad ranem. Proszki nasenne nie pomagają :( cierpie chyba na półbezsenność - nowa odmiana :) tak jest już od kilku lat.. ale ma to też sporo plusów! Spadam, nie przeszkadzam Ci już dłużej, zatem miłych i kolorowych snów, i pogłaszcz kotki ode mnie :]

Lara_Perkins

Laro,kotki pogłaskałam rano od Ciebie/zdażyłam przeczytać pocztę ale nie odpowiedziałam ,bo brak czasu/.Ciesze sie ,że rozważysz wgranie skypa lub ...Gadu Gadu?Chodzi mi o to,że jaesli będziemy pisac do siebie nocą /ale to brzmi-co?/to nie będziemy "zawalać" poczty pozostałym dziewczynom-jestem troskliwa :)Powim Ci dlaczego Tash-bo lubię czekoladę:))))
Idę zaraz do warsztatu-jakis cymbał rozbił mi przednią szybę -już niepowiem jakie słowa latały w powietrzu:(.

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

przypuszczam że najczęściej nadużywałaś słowa na "K" bo napewno nie "L"! Współczuję - naprawdę, pociesze Cię może trochę jak napiszę, że kilka dni temu też byłam autem z małą wizytą w warsztacie :[ ale fachowcy się nim troskliwie zajęli, ja patrzyłam tylko na niego popijając kawę! Nie martw sie Twój PUPIL też niedługo wyzdrowieje ;] (moje gg znajdziesz w profilu na filmwebie - masz rację po co zaśmiecać forum, które już ma 700 wypowiedzi;)

Lara_Perkins

OK, na gg pod hasłem Lara Perkins?
Nic nie mów ,bo ostatnio przeklinam jak szewc a nie lubię:(Tak masz
to były słowa na K.. i jeszcze inne:(

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Lista moich ulubionych kobiet (kina) będzie z oczywistych względów długa :) Niektóre cenię za warsztat aktorski, inne za urodę, a jeszcze inne za całokształt :) Kolejność dośc przypadkowa :

Angelia Jolie
Bridget Moynaham
Claire Forlani (kto ją widziął w "Joe Black" ten wie za co)
Alex Hedison (za Dylan)
Ashley Judd
Diane Lane
Charlize Theron
Halle Berry
Gina Gershon (komentarz wydaje się zbędny)
Femke Jensen
Shannyn Sossamon (jedna z najpiękniejszych kobiet świata)
Sarah Shahi ( za Carmen w TLW, moim zdaniem bije na głowę Longorię)
Sandra Bullock
Meg Ryan
Patricia Charbonneau (za "Desert Hearts" of course)
Paula Patton (za Deja Vu, po prostu boska)
Rachel McAdams (spodobała mi się w dwóch filmach, ma to coś)
Olivia Wilde (Alex w O.C.)
Missy Peregryn (za "Stick it" i ten kaloryferek na brzuchu)
Mandana Jones (za Nikki Wade w "Bad girls", cud, miód i orzeszki)
Michelle Rodriguez (za LOST2 i za romans z K. Loken)
Maria Bello
Lena Headey (też bym rzuciła dla niej męża)
Kate Moennig (za Shane w TLW)
Keira Knightley
Karina Lombard (za Marinę, głos, akcent i tę zmysłowość)
Diane Gaidry (za LA)
Jennifer Connelly
Hilary Swank
Jodie Foster
i pewnie o kimś zapomniałam :)