Kochałam Annabelle

Loving Annabelle
2006
6,5 7,4 tys. ocen
6,5 10 1 7412
Kochałam Annabelle
powrót do forum filmu Kochałam Annabelle

Bardzo ładnie pokazana scena w kościele i świetna Diane Gaidry, a w tle magiczna muzyka AURAH. Ale to troszkę za mało, jak dla mnie. Film niskobudżetowy, jak wiele kręconych tu i tam, niedopracowany jednak dość mocno. Całość niespójna, niektóre sceny przydługie, tak jakby zabrakło pomysłu na scalenie większej części nakręconego materiału w jeden zwarty obraz trwający 77 minut.. A zakończenie? Tu dopiero czuję ogromny niedosyt... Sam temat filmu dość ciekawy, chociaż mało realny zważywszy na charaktery postaci i dużą różnicę wieku między nimi (w oryginalnym opowiadaniu reżyserki jest 18lat różnicy, Annabelle ma 17, Simone 35 lat). Film z pewnością będzie się podobał osobom, które pierwszy raz stykają się z "inną miłością" pokazaną w kinie, a jest ona pokazana dość subtelnie. Sama reżyserka do ostatniej chwili, nie mogła się jednak zdecydować, czy Simone rzeczywiście kocha Annabelle. Mnie osobiście bardzo podoba się gra Diane Gaidry, zmysłowa w wielu ujęciach. Natomiast Erin Kelly ma w filmie za dużo słabszych momentów. Mocniejszą stroną filmu są zdjęcia oraz muzyka, w tle słyszymy przepiękną piosenkę "Gravity" Sary Bareilles, czy puentujący dramatyczne zakończenie filmu utwór Olivii d'Abo "Broken". Szkoda mi troszkę zmarnowanej szansy na powstanie w końcu dobrego filmu o takiej tematyce. W mojej ocenie nadal wyżej stawiam magiczne i dobrze zrobione, filmy jak: "Deset Hearts", " When Night is Falling", "Gia", "Bound" czy "Aimee and Jaguar". To tylko moja subiektywna ocena, ale scenę z Diane Gaidry w kościele nadal będę uważać za perełkę tego filmu:)
Ps. DVD w Europie ukaże się prawdopodobnie w połowie stycznia, we Francji.

ocenił(a) film na 7
miss_russ

a tego to już nie wiem, ale jeśli jest to tym bardziej dla tych dwóch Pań warto go obejrzeć w wolnej chwili :]

miss_russ

Widziałam zapowiedzi "Blood Ties"... ale jakos mnie nie przekonały za bardzo...chociaz uwielbiam klimaty związane z wampirami... moze poniej się skusze...
Juz jakiś czas temu ogladałam Bloodrayne ze wzgledu na Kristanne, ogólnie film do bani.. to tylko ekranizacja gry...ale sadziłam, że bedzie lepszy... nie przepadam za Michelle Rozfriguez... choc jest jedna scena ktora mi się podoba... kiedy obydwie panie walczą na miecze...

Dzisiejszy dzien jest moim najszczęsliwszym dniem od dosyć dawna... nie sadziłam, ze moja ukochana Kati (bliźniaczka) w najblizszym czasie odwiedzi ponownie Polske... a tu niespodzianke mi zrobila...na dodatek przywiozła mi DVD Loving Annabelle... WOW co za wieczór...

Pare minut temu zakończyłam ogladać TLW 410... odcinek ogólnie moze byc...choc nie jest porywający...wg. mnie najlepsze sceny to te z Tiną, Jodi i Bette w domu... Bette była troszke zazdrosna a zarazem bardzo zdziwiona słysząc, ze Tina wybiera się na randke... ten jej wyraz twarzy, sam mówi za siebie... tym bardziej opis Tiny jak wychwala panią rezyser... genialnie to pokazali... a co wam się podobało..???

madeline2

Scenka kłoytni Jodi z Ann i patrząca na to Betty -coś niesamowitego!

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

Myślę, że Bette z tego wszystkiego zrozumiała tylko serdeczny palec :] tak szybkiego migania to jeszcze sama nie widziałam, więc Bette mogła być naprawdę zszokowana tą sytuacją :D Paige bardzo pochwale, była dzisiaj piorunująco seksowna, ślicznie wyglądała w kapeluszu! Dzisiejszy odcinek był świetny, ale nagane ode mnie dostają Kit i Jenny :[ Ciekawa jestem kolejnego odcinka, czekamy kolejny tydzień :]! dobra wracam do roboty :)

Lara_Perkins

Cóż, ja się na tym odcinku trochę wynudziłam. Może kolejny bardziej mnie wciągnie.
Miłego popołudnia życzę, wiosna zawitała już na dobre, aż weselej, kiedy słońce tak pięknie świeci :)

karen_

No tak masz rację -troche nudny.Wiosna? - lato- Karen- ciepło chociaż widzę, że tak jakoś Słoneczko za woalką się chowa ;)Tez miłego popołudnia:)

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Max wyglądał super w 10 odcinku, niezły przystojniak i te OCZY :) Jodie mnie jakoś nie przekonuje, za to pani reżyser przynajmniej jeśli idzie o urodę bardzo mi przypadła do gustu, przepiękna kobieta :) Co do ostatniej sceny kłótni, Jodie trochę prawdy wygarnęła Bette, ja bym nie mogła żyć z kimś kto musi tak nad wszystkim mieć kontrolę, mieć wszystko poukładane i zaplanowane. Potrzenuję trochę luzu i swobody i kogoś kto potrafi się nie marwtić pierdołami.

miss_russ

Heyka!
A jak Ci się podobała Tina & pani reżyser... i sytuacja w której Tina mówi ze idzie na "randke" i zaczyna wychwalać jaka to ona jest wspaniała... natomiast Bette zrobi świetną minke... zazdrości... a zarazem zdziwienia ze ona się spotka z inną kobietą a nie z Henrym...
Widzieliście juz zwiastun 411 odcinka???

miss_russ

Miss.russ a pamiętasz ją /Annabelle Sciorra/ z filmu "Cop Land"-Sylwester za nia szalał:))Mam nadzieję ,że nie zniknie w następnym odcinku:)

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Nie widziałam "Cop land", ale teraz mam dobry powód, żeby to nadrobić :) Jak ją wczoraj zobaczyłam to sobie pomyślałam, że co prawda nie ma Carmen, ale wreszcie Latino jak należy możemy w 4 serii zobaczyć bo papi to taka podróba :) Nie mówię, że się nie może podobać, ale na mnie nei robi wrażenia, może przez te pozerstwo :)

miss_russ

A wiesz też pomyślałam o Carmen ,że to tak na "pociechę" zaangażowali Sciorrę .Widze ,że jednak wybierasz Latino czyli G.Sabatini a nie M.Szarapowa/Odpadła z turnieju Indian Wells ale Ty przeciez wiesz:)/:)))
a "Cop Land" obejrzyj ,Stallone -dla mnie to jego najlepsza rola!!!

GONZO_9

Annabelle Sciorra jak najbardziej pasuje do tego tematu :)) Piękna kobieta, na razie tyle o Niej mogę powiedzieć po tym odcinku "L word". Tak jak za Sylwkiem nie przepadam, to przyznaję Ci rację Gonzo, w "Cop Land" całkiem nieźle się zaprezentował jako aktor.

karen_

Dzięki Karen za poparcie:)A Sciorra ma jeszcze jeden plus-mój rocznik:)))

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Ani słowa o Sharapovej, nie trawię tej zołzy. Kreuje się ją sztucznie na najpiękniejszą i najseksowniejszą sportsmankę świata, podczas gdy ona nawet ładna nie jest. Zwłaszcza z bliska...Najgorsze jednak, że jest zołzowata. Gabriela Sabatini jest bardzo urodziwa, widziałam ją dwa razy z bliska :) Przepięknymi dziewczynami są Daniela Hantuchova :
http://img341.imageshack.us/img341/892/photos1095td9.jpg
Ana Ivanovic :
http://img58.imageshack.us/img58/4346/ancijs06dl3.jpg
Maria Kirilenko :
http://img102.imageshack.us/img102/4452/mel1530115021024x768to4.jpg
czy choćby nasza Marta Domachowska. Nie zapominajmy też o Kurnikovej, widziałam i potrafię zrozumieć jej fenomen.
To jets natomiast mój typ :P
http://img459.imageshack.us/img459/3079/official4ta9.jpg

miss_russ

Wow!! no,no...Sorry, nie wiedziałam ,że tak na Ciebie działa Szarapowa-tak tylko porównałam:)czyli Ty zdecydowanie Latino ...no nie dziwię się ,bo to z reguły piękne kobiety:)Ja zostaję przy ogladniu Giny i jednak Sary Shahi ale Twoja faworytka zaraz za nimi:))))

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Dzięki :) Moja faworytka jest z Krety :) Miałam nadzieję zobaczyć ją w maju na kortach warszawianki, ale niestety wybrała turniej w Portugalii...Może następnym razem...

miss_russ

Pewnie zobaczysz :)zawsze na "żywo" to inaczej:)U nas w niedzielę zaczyna sie żużel -co prawda mecz towarzyski ale wszyscy są "wygłodniali"
więc pewnie stadion będziepełny:)))Idziesz na "300 " czy sobie odpuszczasz?

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Ja widziałam ją "na żywo", więc wiem co tracę :) Na "300" pójdę dla Leny i Gerarda :) Chciałabym zobaczyć opowieść o Sparcie w tej obsadzie, ale w konwencji nie komiksowej

miss_russ

Hmm...wiesz ,mam nadzieję ,że nie schrzanili "tematu" tak jak zrobili to z"Troją"-nie pomógł im nawet Brad -wynudziłam się strasznie:( ale wpierw trzeba zobaczyć a potem oceniać:)/oczywiście na "żywo":)))/

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

ja na 300 idę napewno :P dzisiaj mam jakiegos farta doslownie :D egzamin zaliczony, przychodze do domu, a wskrzynce "Smażone.." :] Jutro nareszcie obejrzę!!!! Ja osobiście wole Carmen od Pani reżyser :)

Lara_Perkins

"I stał się cud" po tygodniu film dostałaś :)))aż z tej radości zdjęcie zmieniłaś na Lenę:)Powiem Ci ,że jest ładniejsze :)))Idę poszukć i dla siebie chociaż nie wiem co wstawić:)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

pewnie wstawisz Carmen ;] zgadza się?

Lara_Perkins

Zaraz zobaczysz /chyba/,bo ...cały czas myslę ale chyba jednak Cię zaskoczę:)

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

siebie? albo.. Lene? konkurencja? :D

(za krotki - jak mnie to denerwuje!!)

Lara_Perkins

Też mnie wkurza ja piszą za krótki- siebie nie wstawię /nie daj Boże:)przestałybyście odpowiadać na moje -nie wiem jak to się nazywa "posty"?/
a tego małego bardzo lubię ...i jak:)Konkurencji Ci nie zrobiłam a Carmen mnie kusiła ale ...zostaję przy kocie!

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

hehehe dobre zdjęcie :] dlaczego mamy przestać odpowiadać na Twoje posty?

Lara_Perkins

Żartowałam:)) Tak źle ze mną nie jest ale wolę kota.Cieszę sie,że kicia się podoba Larze.Jeszcze powinien mówić głosem Banderasa -wtedy wszystko byłoby ok:]

ocenił(a) film na 7
GONZO_9

dokładnie :D dlatego oglądałam shreka 2 w oryginale z napisami :] kicia super!

Lara_Perkins

Dzięki,Lara.:)))/oczywiście za krótki..;)

karen_

Ktoś oglądał wczoraj na TVP1 "K2"? Patrycia Charbonneau w epizodycznej roli jako alpinistka :) Momentami wyglądała jak chłopaczek, chyba przez krótkie włosy, w których bylo Jej jednak całkiem nieźle. Mało mi Jej było na ekranie, ale cóż, to tylko malutka rólka, nie to co w "Desert Hearts":))
Tak na marginesie, "K2" to całkiem niezły film o alpinizmie.

karen_

K2-opowiada przynajmniej w jakimś stopniu prawdę o himalaistach a nie jak "Na krawędzi" -z tego filmu to miałam ubaw:)

karen_

Himalaizm, a nie alpinizm, jak napisałam wyżej, sorry za błąd [jakaś pomroczność poranna mnie dotknęła:)] Z perspektywy oglądania filmu w łózku, wszystkie góry wydają się małe, a te naturalne, nawet niezbyt wysokie - jak nasze Tatry, mnie przerażają. Podziwiam ludzi, którzy zmagają się zwycięsko z naturą, chociaż nie wyobrażam sobie siebie w roli kogoś, kto gotów jest zostawić ukochaną osobę i iść zmagać się z jakąś górą, mówiąc sobie: pokonam ją tym razem, czy też ona mnie pokona?.
W "K2" Patricia Charbonneau skojarzyła mi się z osobą Wandy Rutkiewicz, padło nawet jakieś zdanie o polskiej wyprawie, tylko ,że Wanda Rutkiewicz zdobyła K2, a zaginęła w drodze na Kanczendzongę w tym samym roku, w którym powstał ten film.

ocenił(a) film na 8
karen_

Dziś o 22.00 nie pamiętam na czym, prawdopodobnie tvn lub polsat, będzie "Femme fatale", ja nie widziałam, więc chetnie obejrzę :)

ocenił(a) film na 7
miss_russ

uwielbiam w tym filmie Rie Rasmussen, zresztą Rebece także :P Miłego oglądania!

miss_russ

Miss.russ jak wrażenia z filmu "Femme fatal"?

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Nie widziałam całości, a jedynie pierwszą i ostatnią 1/3, ale generalnie uważam, że niezły. Spróbuję dziś obejrzeć środek bo nagrywałam i wtedy się wypowiem. Obie panie bardzo bardzo atrakcyjne, Rebecca to jedna z nielicznych blondynek, które mi się podobają :)

miss_russ

Ok, obejrzyj do końca i bez reklam:)Jak blondynka to ...stawiam na M.Pfeiffer :)

karen_

Nie wiedziałam ,że film powstał w czasie ,kiedy zginęła W.Rutkiewicz-zapamiętam.Też nie zostawiłabym nikogo aby zdobyć jeszcze jeden szczyt
a góry dla mnie to Karkonosze ;)).Wieczorem obejrzę "Straż nocna" film rosyjski,horror fantasy -a co tam -może będzie ciekawy:)

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

TLW4x11, uwaga spoiler (!!!!!!!!!!) Dziwny ten idcinek, miejscami ciekawy, miejscami nie. Scena z Maxem byla goraca (nie pamietam jak sie ta laska nazywa, Gabrielle?), podobala mi sie rozmowa Bette i Tina na schodach, watek Alice i Tashy interesujacy, ale az boje sie kolejnego odcinka, one tak idealnie do siebie pasuja i tworza tak urocza pare, ze najprawdopodobniej na zlosc nam wszystkim, nie po raz pierwszy zreszta, pani producent je rozdzieli...

miss_russ

A zauważyłaś,że Shane złagodniała -czyżby chwilowo?-Bette coraz bardziej mi sie podoba i chyba masz rację -producentki coś wymyślą aby nas wkurzyć.Po zwiastunie TLW 4x12 nie bedziemy cgyba zadowolone z ostatniego odcinka.?chyba ,że będzie 5 sezon!/:)

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

Przecież to już potwierdzone, że będzie 5 sezon :)

miss_russ

Tak miss.russ ,doczytałam sie /mój angielski jest pożal się boże ;(/(.Ciekawe co wymyślą ,bo jak na razie to ja główkuję;Loken nie chce za długo wiazać sie z serialem ,Sara Shahi nie wróci na 100% no chyba ,że skuszą ja $/w co wątpię/,reszta obsady pewnie się nie zmieni.
Zmienię na chwile temat-jak tam przygotowanie do JS CUP? :)Obsada całkiem niezła!

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

A tam obsada, kiedy moja Greczynka nie przyjeżdża...:( Całe szczęście, że Katarina Srebotnik choć będzie bo bardzo ją lubię.
Ja w 5 sezonie chce Dylan, Carmen i Tashę :P

miss_russ

Marzenie...też bym chciała Carmen:) i Tashę ale pewnie nic z tego ,Dylan
pewnie też nie wróci:( Zobaczymy w przyszłym roku...chyba mam rację tak?
Zostanie nam ogladać tenis jak skończą 4 sezon TLW:)))I dyskusja o innych
ciekawych filmach tzw"branżowych".Rozpisałam się -dobranoc.:)

ocenił(a) film na 8
GONZO_9

W trakcie oczekiwania na 5 sezon "TLW" gorąco polecam inny rewelacyjny serial z rozbudowanym wątkiem branżowym, "Bad Girls" :)

miss_russ

Dołanczam się do tych słów...serial jest znakomity!!!

ocenił(a) film na 7
madeline2

hmmm jest jakas szansa bez sciagania zobaczyc go gdzies w sieci?

..obejrzalam dzisiaj "nareszcie" smazone zielone pomidory :] w tym momencie należą wam się podziekowania ode mnie, film naprawdę świetny, ubawił mnie, wzruszył, trzymał w napięciu chwilami - był idealny na zimny deszczowy dzień :D rola Kate, choć nie główna była rewelacyjna!

widziałam również inny ciekawy film "Nina's Heavelny Delights" - bardzo słodki, miło się ogląda, tak jak w przypadku "saving face", jeśli ktoś prócz mnie wcześniej go nie widział, szczerze polecam - naprawdę warty uwagi! :]]]

tlw spróbuje jutro w nocy nadrobić, nie wyrabiam się już ze wszystkimi zaległościami :P

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Bez ściąganie możesz obejrzeć na Youtube, tzw. kompilacje czyli wszystkie sceny z Helen i Nikki z trzech sezonów plus teledyski :) Nie ma to jak zobaczyć całość, ale od czegoś trzeba zacząć :)

ocenił(a) film na 8
Lara_Perkins

Powiem Ci, że miałam dziś taki sen z Leną, że sama sobie zazdroszczę :)))) Więcej nie napiszę bo się wstydzę :P

ocenił(a) film na 7
miss_russ

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja też chcę :P