PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571188}

Kolonia

The Colony
2013
5,3 19 tys. ocen
5,3 10 1 18974
4,0 4 krytyków
Kolonia
powrót do forum filmu Kolonia

do poprawki...

ocenił(a) film na 4

... a szkoda, bo zapowiadał się smakowicie. Klimat post apokaliptyczny, ciemne ciasne tunele,
brudne bazy, życie na krawędzi, zdeterminowane jedynie do przetrwania.l to lubię. Rzuciłem się
więc na ten film oczekując dobrego kina. I muszę przyznać, że pierwsze 30 minut takie było.
Niestety potem zaczęły denerwować mnie coraz liczniejsze błędy i niedociągnięcia: a to ktoś
przechodzi przez nieprzebytą zaporę (wąwóz po wysadzeniu mostu), a to znajdują ziemię wolną
od mrozu (chociaż wcześniej kobieta jej szukała w tym samym miejscu i nie znalazła) a to raz
muszą chodzić ciepło ubrani bo jest straszny mróz a później przy tym samym mrozie nie
ubierają nawet czapki, a to nawet nie zastawią niczym drzwi, które usiłuje ktoś wyważyć, a to to,
a to tamto, liczne drobne błędy i "nielogizmy", które w konsekwencji utrudniają odbiór i drażnią.
Ogólnie to zły film nie jest - ale dobry tez nie. Można zobaczyć, ale tylko raz, bo na więcej szkoda
czasu.

ocenił(a) film na 3
schabolub

dokładnie.... dałbym nawet 6/10, bo i klimatu trochę i nawet niezła muzyka

no ale jak panowie wysadzają jedyne wejscie do kolonii a te brzydale jakimś cudem jednak wychodzą, potem wysadzają jedyny most którym mozna wrócić do siebie a brzydale jednak jakoś przefrunęły to 4/10 jest najniższym wymiarem kary

ocenił(a) film na 3
schabolub

Mają dynamit ale zamiast rzucić nim w kanibali lepiej trzymać go w ręce i czekać aż wybuchnie. Od połowy film zaczął być strasznie przewidywalny, nic nie zaskoczyło i to chyba najbardziej mnie zasmuciło bo film nawet ciekawie się zapowiadał.

schabolub

Była jeszcze jedna ciekawa rzecz. Wychodzą na mróz. Jeden prawie zamarza na nim. Ale jak coś do siebie mówią, albo oddychają na zewnątrz, to nawet trochę pary wodnej nie poleci.