To własnie na jej podstawie zrobiono ten film. Film świetny, ale książka jesczcze lepsza :)
ta, super. problem jednak jest taki, że nie można jej dostać po polsku. już rok temu jej szukałam.
Z ciekawości sam przegooglowałem i o dziwo masz racje! Dziwne, szczególnie, że w latch 90' książka była
dość popularna. Polecam odwiedzenie pobliskiej biblioteki, zwykle właśnie tam ostają się zapomniane książki.
A co do dzieła Sagana to polecam z całego serca, moim zdaniem jest znacznie lepsze od filmu (bo w końcu
jakże inaczej).
film świetny i nie wiedziałem że jest książka, zaciekawił mnie ten fakt i jeśli Ci to pomoże to znalazłem cały tekst na chomiku. pozdrawiam
ja nie miałem najmniejszego problemu ze znalezieniem jej w bibliotece. Również polecam choć film jest nieco bardziej ... przejrzysty.
książka rewelacja...w filmie nie ma wszystkiego i tak jak w książce...wiem, zę trochę banalnie napisane ale to prawda...a ksiązke mozna dostać...ja miałem ja po prostu z biblioteki publicznej
Z tego co pamiętam, bo czytałem książkę dawno temu, to było kilku podróżników, którzy doświadczyli podróży i spotkali się z kosmitami, a mimo to nikt nie uwierzył w to co mówili