PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=531}

Kontakt

Contact
1997
7,4 78 tys. ocen
7,4 10 1 77886
6,6 21 krytyków
Kontakt
powrót do forum filmu Kontakt

taki sobie

użytkownik usunięty

Film jest ciekawy, zmusza do ruszenia mózgownicą, ale czy ten ksiądz w cywilu naprawdę musiał z nią wylądować w łożku? - nuuudne.

ocenił(a) film na 6

Gdybyś to ty wylądowała ze mną w łóżku, gwarantuje ci, że to nie byłoby nudne :*

ocenił(a) film na 8
Lena_Borgia

Jak dostałem powiadomienie, wiedziałem, że to Ty. Niestrudzenie, co? ;-)

ocenił(a) film na 6
Klee

Upór to moja jedyna broń, aby przełamać obojętność damy mego serca.

ocenił(a) film na 8
Lena_Borgia

Jeśli nie jest bez serca, Twoje zawodzenie powinno w końcu wzbudzić w nim odruch miłosierdzia i powinna się jakoś odnieść do Twych zalotów na PW, czego z serca życzę.

ocenił(a) film na 6
Klee

E, chyba nic z tego nie będzie. Wypłoszyłam moją dziewiczą Joannę, moją słodką gołąbeczkę swoją nachalnością :(

ocenił(a) film na 10

Jaki ksiądz w cywilu? On był w seminarium, studiował teologię, ale nie przystąpił do święceń - czyli generalnie jego status jest taki jak każdego innego głęboko wierzącego faceta, który wie sporo o teologii. ;)
A tak BTW to ten romans faktycznie był wymysłem scenarzystów. W książce Sagana go nie było, to znaczy na kim innym Ellie skupiła swoje uczucia. Palmer Joss był hmm... Trudno użyć słowa "przyjaciel" bo dzieliło ich naprawdę wiele, ale koniec końców okazało się, że obdarzyła go naprawdę sporym zaufaniem. Zresztą między książką a filmem jest kilka naprawdę sporych, zasadniczych różnic...

ocenił(a) film na 10

Prawda, w tym przypadku wątek miłosny :) wciśnięty na siłę. Nic nie wnosi do tej historii. :/