PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=93764}

Król Trupiogłowy

Rawhead Rex
1986
5,1 985  ocen
5,1 10 1 985
6,0 4 krytyków
Król Trupiogłowy
powrót do forum filmu Król Trupiogłowy

Kurde :D

ocenił(a) film na 7

Kurde lubię te stare chamskie horrory z śmiechowymi potworami :D
Naprawdę niezły stary trochę prymitywny horror. Można polecić :)

ocenił(a) film na 9
sepultura_fan

Nie tyle prymitywny co infantylny film raczej dla dzieci takich około 15 roku życia.
To co widzimy na ekranie w niczym nie dorównuje książce nie wyczerpali dobrze materiału na moim zdaniem bardzo dobry horror i faktycznie wyszedł trochę trywailny

ocenił(a) film na 5
max1916_2

Już nie mówiąc o Trupiogłowym, który wygląda całkowicie inaczej niż ten w książce. Byłoby jeszcze całkiem nieźle, gdyby nie te podświetlane oczy. Ale za to lubię stare horrory :)( chociaż cała masa horrorów z tamtego okresu miała o niebo lepsze F/X) Ale za zmarnowany potencjał i film jako całość- 6/10.

sepultura_fan

Podbijam - Kurde lubię te stare chamskie horrory z śmiechowymi potworami :D

Zgadza się, dochodzi jeszcze fakt że to produkcja angielska co dodaje klimatu :)

użytkownik usunięty
sepultura_fan

Ogladalem ten film jak bylem dzieckiem wtedy nawet mi sie podobal,potwor robil na mnie wrazenie gdzies gleboko w glowie pamietalem ten film ale za nic nie moglem sobie tytulu przypomniec i go znalezc trafilem przypadkiem na youtube jak ogladalem filmiki z Hellraisera, film ma napewno fajny klimat,sam potwor wyglada dosyc sztucznie ale to w koncu kino klasy b, czy dostarczy nam frajdy po tylu latach ? mozna sie przekonac

sepultura_fan

pamiętam jak się bałem tego potwora,puścili ten film w nocy na jakimś programie,dla mnie wydawał się straszny a teraz to taka maskotka jak z power ranger czy jak to się tam piszę,ogólnie po latach przy piwku obejrzałem i beka