PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39113
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

...a mianowicie jak taka szmira może być nazywana kontynuacją wywiadu z wampirem, moim zdaniem film był niesamowicie nudny i dłużył się w nieskończoność o durnej fabule nie wspominając (wampir muzykiem rockowym? Toż to nie wiem czy sie śmiać czy też płakać), dodatkowo irytowały mnie w filmie śmieszne efekty specjalne które ubarwiały "lot" wampira. Podsumowując oceniam ten film na 2/10 który jest dla mnie typową produkcją klasy b, stanowczno odradzam :/.

Dartenius

Faktycznie, te efekty specjalne były bardzo zabawne :D OGólnie kiedy oglądałam ten film wczoraj po raz któryś chciałam przewinąć (bo zawsze oglądałam na kompie) scenę, kiedy Jesse czyta pamiętnik Lestata.

Ale ogólnie film fajny, a zawsze oglądam go ze względu na Aaliyah

ocenił(a) film na 1
Little_My

Ja dalam 1/10 bo to nic wiecej niz popluczyny po ksiazce.

ocenił(a) film na 5
GosiaQ

Wkurzało mnie to całe idiotyczne latanie wampirów i jak ta Akasha jednym ruchem ręki zamieniała ich w popiół :/ To raczej nie jest podobne do wampirów... I wogóle to całe powiązanie z muzyką... Chociaż Moreau była akurat fajna ;) Daje temu filmowi ocenę 5/10!

Dartenius

A ja wiem jedno. Nie da sie dobrze zekranizowac dwóch swietnych ksiazek za jednym zamachem. Mysle, ze gdyby chronologicznie zekranizowac historie o Lestacie, bylyby wyborniejsze w smaku. Oczywiscie Lestatem Tom Cruise. Stuart jest dobry, ale nie wystarczajaco dobry.