PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=365340}

Krzesło diabła

The Devil's Chair
2007
4,6 1,9 tys. ocen
4,6 10 1 1934
Krzesło diabła
powrót do forum filmu Krzesło diabła

Nie przedstawiam oceny tego dzieła, lecz chciałbym podkreślić dobór muzyki, która według mnie była na swoim miejscu. Ten film według mnie daje wiele do myślenia... Przerywniki akcji gdzie główny bohater ocenia powagę sytuacji, oraz z góry ocenia daną postać. Jego przypuszczenia były trafne. Inspiruje mnie jego podświadomość która znacznie obwinia go za śmierć swojej ukochanej oraz która przedstawiam go jako potwora żądnego krwi. Dwa oblicza... Film nabiera przewrotnego znaczenia. Taśma poniekąd miała wpłynąć na uwolnienie naszego strachu (w niektórych wypadkach fobii) , lecz głównym jej celem był wpływ na psychikę. Filmy wywiera na mnie duże wrażenie gdyż nie chodzi tu poniekąt o lęk tylko strach przed samym sobą i siłę podświadomości,,,,, Doktor który został przedstawiony jako władca ludzkich czynów i myśli. To są tylko moje spostrzeżenia. Notka ta jest zajawką dla osób które nadają na takiej samej fali :)

Pozdrawiam!!!

ocenił(a) film na 8
TajemnicaZycia

Najbardziej, podobały mi się właśnie te przerywniki akcji, czasem rozbrajał mnie swoimi myślami.