PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395824}

Krzyk 4

Scream 4
2011
5,6 36 tys. ocen
5,6 10 1 35507
6,2 27 krytyków
Krzyk 4
powrót do forum filmu Krzyk 4

7/10

ocenił(a) film na 7

dobry film, o dziwo niezła kontynuacja, zrobiona na luzie, Craven sam po cichu naśmiewa się ze schematów slasherów; rewelacyjna obsada, dobry klimat, nieprzewidywalny; bardzo fajnie się oglądało
Moja ocena: 7/10

ocenił(a) film na 7
Pauleta

Całkowicie się z zgadzam z moim przedmówcą:) Typowy "Krzyk", nie można do tej serii i tego filmu podchodzić w zwykły, prosty sposób. Tu właśnie cała sztuka polega na dostrzeżeniu tych wszystkich schematów; ich powielania, ulepszania i zarazem kpiny;) Początkowo byłem sceptycznie nastawiony do pomysłu nakręcanie 4 części jednak muszę przyznać, że był to dobry pomysł. Bądźmy szczerzy, czy można nakręcić naprawdę dobry amerykańskich slasher w dzisiejszych czasach? Wszystkie są już oklepane, znane. "Krzyk" stanowi przykład tego, że duch slasherów jest wciąż obecny i jakoś się miewa;) Dałbym 6+, ale że jestem zagorzałym fanem tej serii i każdą część widziałem po kilkanaście (albo i kilkadziesiąt) razy, to daje 7. Dobra rozrywka na wieczór, polecam:)

Pauleta

To chyba jakeis inne filmy ogladalismy, bo Scream 4 jest tak debilny, ze zal dupe sciska. Taki typowy teenage bullshit dla durnych amerykanskich nastolatkow. Przyznam ze morderca byla dosc neispodziewana osoba, ale poza tym film oglada sie z zazenowaniem, szczegolnie pod koniec gdy dowiadujemy sie kto zabija.

Pauleta

A ja uważam tak jak w poście Pauleta. Film zrobiony na lajcie, w zasadzie momentami podobny do Strasznego filmu ;P Z samego założenia chodziło o pokazanie bezsensu aktualnych horrów, w tym piły która opiera sie na scenach oblechy...