PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395824}

Krzyk 4

Scream 4
2011
5,6 36 tys. ocen
5,6 10 1 35507
6,2 27 krytyków
Krzyk 4
powrót do forum filmu Krzyk 4

Część 1 i 2 od 18 lat. 3 może to już 15 lat, a 4 - 12 lat? To masakra jakaś :/

ocenił(a) film na 9
Gangelus

Hm nie wiem od ilu lat jest ta część, ale wydaje mi się bardziej brutalna niż część pierwsza.

ocenił(a) film na 9
Luki_1

Poświęciłem aż 10 sekund mojego życia na to żeby sprawdzić specjalnie dla Ciebie. W multikinie jest kategoria 15+.

Luki_1

A w CC od 12 i na oficjalnej stronie Krzyku od 12... Multikino zawsze zawyża.

ocenił(a) film na 6
Gangelus

nie tylko multikino - w heliosie też od 15

ocenił(a) film na 9
wazluk

Dobra nie wiem czy to będzie spoiler ale na wszelki wypadek ostrzegam.
Nie przypominam sobie, żeby w poprzednich częściach były sceny typu flaki na wierzchu:) Poza tym pod względem brutalności, ciachanie nożem, podrzynanie gardeł niczym się nie różni od tego co było w poprzednich częściach. Jedno co różni ten film od poprzednich to trochę większa dawka humoru. Ale mnie to nie przeszkadzało, a wręcz przeciwnie.:) Uwierz, nie nudziłem się nawet minuty na tym filmie. Sam zresztą się przekonasz, o ile nie jesteś za bardzo uprzedzony.

ocenił(a) film na 6
Luki_1

zaraz skończe to Ci napisze

ocenił(a) film na 9
wazluk

No chyba nie oglądasz jakiejś wersji CAM. To psuje oglądanie i odbiór filmu.

ocenił(a) film na 6
Luki_1

Tylko taka jest wersja - wiem to nic się ma do oglądanie i odbioru filmu - psuje efekt, ale do kina się nie wybieram.
Jak ktoś tu napisał "Film nie zniechęca" Dla fanów Tej trylogii to zapewne świetny film. Sceny jak na "Krzyk" przystało - norma - nie przestraszyłem się. Początek i koniec mi się podobał. Dla mnie 6/10 - nie chce naciągać. "Krzyk" jest dla mnie z lekka naciągany - ale i tak z poprzednich serii ta jest najlepsza. Horrory są dla mnie mało ambitne.

ocenił(a) film na 6
Gangelus

może i są kategorie wiekowe od 18 czy 15 ale tak wpuszczą każdego dla nich się tylko kasa liczy

Gangelus

Film w Stanach otrzymał kategorię R, więc z pewnością nie jest dla 12-latków.