Hm nie wiem od ilu lat jest ta część, ale wydaje mi się bardziej brutalna niż część pierwsza.
Poświęciłem aż 10 sekund mojego życia na to żeby sprawdzić specjalnie dla Ciebie. W multikinie jest kategoria 15+.
Dobra nie wiem czy to będzie spoiler ale na wszelki wypadek ostrzegam.
Nie przypominam sobie, żeby w poprzednich częściach były sceny typu flaki na wierzchu:) Poza tym pod względem brutalności, ciachanie nożem, podrzynanie gardeł niczym się nie różni od tego co było w poprzednich częściach. Jedno co różni ten film od poprzednich to trochę większa dawka humoru. Ale mnie to nie przeszkadzało, a wręcz przeciwnie.:) Uwierz, nie nudziłem się nawet minuty na tym filmie. Sam zresztą się przekonasz, o ile nie jesteś za bardzo uprzedzony.
Tylko taka jest wersja - wiem to nic się ma do oglądanie i odbioru filmu - psuje efekt, ale do kina się nie wybieram.
Jak ktoś tu napisał "Film nie zniechęca" Dla fanów Tej trylogii to zapewne świetny film. Sceny jak na "Krzyk" przystało - norma - nie przestraszyłem się. Początek i koniec mi się podobał. Dla mnie 6/10 - nie chce naciągać. "Krzyk" jest dla mnie z lekka naciągany - ale i tak z poprzednich serii ta jest najlepsza. Horrory są dla mnie mało ambitne.
może i są kategorie wiekowe od 18 czy 15 ale tak wpuszczą każdego dla nich się tylko kasa liczy