PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10010778}

Krzyk VI

Scream VI
2023
6,0 22 tys. ocen
6,0 10 1 21583
6,4 46 krytyków
Krzyk VI
powrót do forum filmu Krzyk VI

Chyba nikt nie ma wątpliwości, że jedynie kwestią czasu jest zapowiedź kolejnej części Krzyku, jako że "szóstka" odniosła dość spektakularny sukces.

Fani już snują domysły na to, co będzie później. Mnie wyjątkowo urzekł Scream w zimowych klimatach i Ghostface polujący na ocalałych w zaśnieżonej scenerii albo jakimś odludnym resorcie.
Słyszymy też kolejny raz o Christinie Carpenter, matce sióstr. Najwyższy czas żeby włączyła się do historii - tylko żeby to nie znaczyło, że będzie sekretny brat/ siostra - skoro scenarzyści powielili motyw zabójcy z dwójki, więc jest ryzyko, że tak samo zrobią z "trójką" w "siódemce".

benzacne

Ponoć ma wrócić moja ulubiona drugoplanowa postać: Jennifer Jolie. Jeśli to prawda to będę cała w skowronkach. Była przezabawna. Parker Posey zasłużyła za swoją rolę na nomkę oscarową (podobnie jak Drew Barrymore za Krzyk). W sumie dostała tylko raz nożem jak Kirby. I nigdy oficjalnie nie powiedziano czy zginęła czy nie.

Honoka

Mam mieszane uczucia. Uwielbiam Jennifer - uczyniła Scream 3 bardzo kampowym, ale to byłoby trochę przegięcie. Może scenarzyści mogliby to jakimś cudem sensownie wyjaśnić, kto wie...
Ale Casey Becker absolutnie ma nie żyć - bez jaj, jej śmierć to podstawa filmów Stab.

ocenił(a) film na 2
benzacne

Najlepszy pomysł, to nie robić kontynuacji tego gniota.

benzacne

Żadnych powrotow z tyłka. Role były epizodyczne i takie powinny zostać. Kirby zresztą też była zbędna w 6.