Mamy pierwszy kadr z filmu:
https://twitter.com/britneyvinyl/status/1595456854208954370?ref_src=twsrc%5Etfw% 7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1595456854208954370%7Ctwgr%5Eb5e967bea941ef3182 09beb8e5ae71da275d24a9%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.joblo.com%2Fscrea m-6-image-characters%2F
Odbył się już pokaz testowy, opinie są bardzo pozytywne. Jest krwawo, mrocznie i z wieloma scenami "pościgowymi"z Ghostface`m (czyli coś czego brakowało w piątce). Potwierdzono również brak Neve Campbell.
W następnym miesiącu ma pojawić się trailer. Czekamy niecierpliwie!
Kevin Williamson (autor 1,2 i 4 części) obejrzał już szóstą część i stwierdził że ją uwielbia.
To na pewno jakiś wyznacznik jakości.
Szkoda, że twórcy nie dogadali się z Neve, ale ostatecznie cieszę się, że nie będzie Sydney. Zasłużyła na odrobinę szczęścia rodzinnego i spokoju zanim wróci w części siódmej, a jej nieobecność da szansę na większy rozwój postaci ocalałych z piątki.
Podobno Kirby przejmie wątek Sydney. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Słyszałem że Kirby będzie miała dosyć ograniczoną rolę, a co do Sidney - trzeba się pogodzić, że jej historia w serii została już opowiedziana. Mamy teraz nowe postacie, to na nich skupmy uwagę. Ps: Jena Ortega pewnie znów skradnie show :)
Świetny widok. Po tej serii byśmy oczekiwali, że by nas to bawiło, tymczasem wydaje się, jakby nowi reżyserzy mieli inną, bardziej poważną wizję na Ghostface'a niż Wes Craven, i to bardzo mi się podoba. Od zawsze chciałem zobaczyć zabójcę w masce ducha w roli poważniejszej niż tylko komediantowy psychopata potykający się o własne nogi (pod tym względem 3-cia część przeginała). No i oby było krwawo i brutalnie, coś jak trzecie (realne) zabójstwo w Krzyku 4, ale więcej, mocniej i bardziej. Melissa Barrera zapowiada film jako najbrutalniejszy w serii, co poniekąd pokazuje pełny zwiastun, no i zapowiada się też poważniej niż do tej pory (ale nie bez setek nawiązań i easter eggów). Nie mogę usiedzieć w miejscu, czekam na premierę!
Wygląda świetnie!
Ołtarz z rekwizytami i strojami poprzednich ofiar i zabójców. Telefon do Gale i atak na nią. Ghostface w tej części się nie patyczkuje - wbija w większą grupę ludzi i atakuje.