PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=91}

Krzyk

Scream
1996
6,8 81 tys. ocen
6,8 10 1 81042
7,7 41 krytyków
Krzyk
powrót do forum filmu Krzyk

Nienawidze tego filmu!!!- za co taka ocena? Jestem fanem horrorow, ale do tego nawet szacunku nie mam..żenada-ujma dla gatunku!!!

ocenił(a) film na 10
_suspect_

powiedziałabym raczej krwawy thriller dla nastolatków , który zapoczątkowal calą serię jemu podobnych..." nienawidzę tego filmu"- radzę narbrac trochę dystansu i przede wszystkim nie ogladaj więcej razy krzyku bo sobie jeszcze coś zrobisz..żartuję oczywiście...ale tak na margineside jakby kiedys jakimś dziwnym trafem zdarzyło ci się obejrzec "krzyk" to zwróc uwagę na muzykę...( a stue jest bezkonkurencyjny;-)))

użytkownik usunięty
solange_2

"Krzyk" w ogóle nie ma klimatu hoorru, dobry wątek z tymi zagadkami z horrorów, a poza tym dno ("Horror" dla niemowląt - popieram w 100%)

ocenił(a) film na 8

Też za nim nie przepadam. Taki młodzieżowy horrorek, nie miarę talentu Cravena. Jednak ta częśc to jeszcze pół biedy. Za 3 część twórcy powinni pokutować przez 10 lat!

ocenił(a) film na 8
robert_28

P.S w środku zdania jest "nie NA miarę".

_suspect_

A ja z 5 razy sprawdzałam w telegazecie czy to faktycznie Ten osławiony krzyk oglądam, czy jego poradię...

ocenił(a) film na 1
dressedinblack87

Myślałam, że to będzie coś dobrego. Obejrzałam i jestem w szoku. Nie był to ani horror, ani thriller... Przez cały film pękałam ze śmiechu:D Zgadzam się z wami, nic ciekawego.

_suspect_

jakie z was wszystkich oszolomy film jest genialny to wasze mozgi sa po(PILA)owane tylko flaki wam w glowach osly!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 1
kilim5_2

No przecież, ty znasz mój gust filmowy jak nikt...
Chciałeś błysnąć, ale nie wyszło biedaczku, bo NIENAWIDZĘ Piły, Hostel, Wzgórza mają oczy itp.
Osłem to jesteś ty i to na własne życzenie:)

persephonka

idz spac i zamknij twarz isadfkuasgkawrthwthsergsergwergwergwgswgr

ocenił(a) film na 1
kilim5_2

Ojej... Biedactwo, nie błysnąłeś inteligencją - wytrzyj łezki i wracaj do piaskownicy

ocenił(a) film na 8
_suspect_

Jak można nienawidzić filmu, skoro się go nie rozumie. "Krzyk" nie jest żadnym horrorem, thrillerem, a tym bardziej teen-slasherem.....ten film to prostu, jedna, wielka zgrywa z tego gatunku. Czy tak trudno zrozumieć, że tego filmu nie można brać na poważnie...a według mnie jest dobry, mocne 8/10 się mu należy.

użytkownik usunięty
_suspect_

Horror to tylko ogolnik. Sa podgatunki: jesli jestes fanem horroru proponuje sie nieco zapoznac z podzialem filmow.

BTW. Krzyk zrealizowany jest w formie slashera, wiec jednak chyba to jest to.

ocenił(a) film na 7
_suspect_

A według mnie jest boski, zajmuje drugie miejsce w rankingu moich ulubionych filmów;)

ocenił(a) film na 4
The_Slayer

Też jestem zawiedziony tym filmem - miał dobre momenty, ale głupot i nijakości w nim tyle, że parę innych filmów mógł by nimi obdarzyć. Ocenia 4/10 :(

Picard

A ja oceniam go dość wysoko, bo trafił w moje gusta. Owszem, nie wątpię, że ktoś kto widział więcej lepszych horrorów, oceni go nisko.

_suspect_

Podobał mi sie, kiedy miałem 15 lat, teraz moge obejrzec z nostalgii. popularnosc wynikla chyba z tego, ze ludziom sie podobalo, jak zyją amerykańskie nastolatki-duże domy, fajne ciuchy, imprezy. Ten film pewnie za kilkanaście lat będzie kultowy, tak jak teraz freddie i małolaty z pompowanych kurtkach swojej druzyny baseballowej.

stasiulubczyk

sorry za obelgi ale polowa z was jest jakas niedoj**ana...film powstal w 96 roku to czego sie spodziewac po filmie? jak ogladalem go w okolo 99 to byl jeden z najlepszych horrorow jakie ogladalem a teraz jak go 2 raz ogladnelem to po polowie wylaczylem! bo to tak jakbyscie mieli z mila checia nagle ogladac czarnobialy i gluchoniemy film ;P no cos w tym stylu moze przesadzilem z porownaniem ale taka prawda teraz wyszly filmy owiele lepsze horrory i wogule! dlaczego rozslawiony - na tamte czasy to byl hit..niektorzy wypowiadaja sie na forum a inteligencji zero..

Matt56

Matt masz poważne problemy z ortografią :D ,,wogule,, naje......bane masz?? zrozumiem jak ktoś napisze ,,wogóle,, ale ............ NC ... dla jasności : prawidłowa pisownia tego stwierdzenia brzmi : w ogóle

PS: proponuje kupno słownika buraku