PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=91}

Krzyk

Scream
1996
6,8 81 tys. ocen
6,8 10 1 81042
7,7 41 krytyków
Krzyk
powrót do forum filmu Krzyk

Film jak dla mnie świetny, ale ma kilka dziwnych wątków.

1. Rozmowa Casey z zabójcą, tekst mordercy "Lubię wiedzieć na kogo patrzę", która dziewczyna by sie po tym tekście wystraszyła? Gdyby to było w realnym życiu taka zwykła dziewczyna pomyślałaby, że się przejęzyczył.

2. Po ataku zabójcy na Sidney w domu, gdy on ucieka i przez okno wskakuje Billy przytula ją i wypada mu z kieszeni komórka. Sid ucieka. Co w tym strasznego, że chłopak miał komórkę? W tamtych czasach w Ameryce sporo nastolatków je miało.

Reszty nie pamiętam, ale coś by się na pewno znalazło. Film ogólnie bardzo mi się podobał, jak dla mnie klasyka, tym bardziej, że film ten oglądałem po raz pierwszy jak miałem z 5 lat i mam do niego sentyment. 9/10 KLASYK

ocenił(a) film na 9
Davidsoon

Jestem dziewczyną, i jeżeli dzwoni do mnie obcy facet, ja jestem sama w domu, mowi przy okazji tak niesamowitym, przerażającym głosem to po stwierdzeniu : lubię wiedzieć na kogo patrzę - moja wyobrażnia dorabia resztę, ponadto jeżeli rozmawiam z kimś w danej chwili a on nagle mówi coś takiego to logiczne dla mnie, że raczej się nie poznaliśmy wcześniej i prawdopodobnie właśnie mnie obserwuje.

Co do wątku drugiego: przestraszyła się, bo jeżeli zabójca rozmawiał z Nią tuż przed atakiem, to niemożliwe, że łaził sobie z przenośną stacjonarką przy sobie, musiał mieć komórkę. A dziwny zbieg okoliczności, że nagle po całym zajściu Billy wpada do mieszkania.

ocenił(a) film na 9
dorka82_2

1. To może u ciebie, ale pytałem sie innych dziewczyn i mówiły, że się by nie przestraszyły

2. Ale to troche dziwne, gdy morderca ucieka, to musi zejsc po schodach, otworzyc drzwi, ktore byly zasuniete, przebrac sie, schowac telefon i skoczyc przez okno - to Billy'emu zajęło jakies 10-15 sek. A w rzeczywistości minęły by ze 2 minuty. Trochę to głupie.

Davidsoon

fakt troche to głupie, ale
żaden film jeszcze nie był tak dopracowany żeby nie znaleźć w nim błędu choćby małego szczególiku
więc ja przestałam na to zwracać uwagę
choć uważam że skoro tyle kasy dostają za film mogliby go zrobić porządnie;)

ocenił(a) film na 9
Davidsoon

1. Widocznie te dziewczyny, których się pytasz są bardzo odważne;)) ale w obliczu zagrożenia trochę inaczej to wygląda:))
2. Podejrzewam, że facetem, który atakował Sid był Stu, a Billy "wpadł" przez okno, aby stwarzać pozory, że niby to nie mogł być on, bo jakim sposobem ( tak jak napisałeś) znalazł się tak szybko po drugiej stronie domu:)

ocenił(a) film na 8
Davidsoon

1. Albo po prostu nie chcialy sie przyznać ;]