PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=91}

Krzyk

Scream
1996
6,8 81 tys. ocen
6,8 10 1 81042
7,7 41 krytyków
Krzyk
powrót do forum filmu Krzyk

Wyszło mu to w sumie całkiem nieźle ale fakt zniesmaczenia po seansie pozostał mi na długo. Pamiętam, że film ten oglądałem z ziomalami i przy wielu scenach (ku mojemu ździwieniu) pękali oni ze śmiechu - zwłaszcza jak zły dostawał od panienek po mordzie.
Moja ocena może byłaby wyższa ale na prawdę oglądało mi się go bardzo drętwo i z poczuciem, że Wes chciał jednak na poważnie podejść do tematu - jeśli było odwrotnie to można o jeden punkcik podnieść moją ocenę, tylko kto to może wiedzieć...
Horror dla nastolatków - tych co zaczynają nimi być.

ocenił(a) film na 8
opoz

Oj opoz i tu się z tobą nie zgodzę. Nie jest to jakiś wybitny film, ale też nie ma powodu, dla którego oceniłbym go tak nisko. Są momenty, w których wyraźnie widać, że reżyser nabija się z pewnych reguł i schematów tego gatunku (świadczą o tym chociażby kwestie w stylu: "Nie zabijaj mnie jeszcze, chciałabym zagrać w sequelu", i wiele innych). Jednak jest w tym filmie coś, co mnie przyciągnęło. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 5
orson

Skoro lubisz czasem zobaczyć horror dla dzieci, to twoja sprawa. Ja o nim już nie pamiętam. Zresztą, jeszcze 100 mega i będę miał Maniac Copa 2 :-)

Coś na fazkę - ubaw po pachy, zwłaszcza po pierwszej fazie recenzji...ale cudo..., uwielbiam ten film... :D:D:D

http://www.bloodhorror.prv.pl/

ocenił(a) film na 5
opoz

Kijowy ten link. Musisz wejśc w recenzję a potem w film: Scream - miłego czytania :D:D:D

ocenił(a) film na 10
opoz

znakomity film Wes nie nakręcił bo zbytnio poważnie, drwi cały czas z innych filmów grozy i wyszło mu to bardzo dobrze, dzieki niemu reaktywowały się filmy slasher, które były popularne w latach 70, dzieki wielkiemu sukcesowi Hallowen..

ocenił(a) film na 8
PIOTREK_7

chłe chłe... przesadziłem z tą recenzją... ale to były początki na bloodhorror... niedługo postaram się by dostała się na stronę nowa wersja recenzji - bo jak się obejrzało tyle horrorów, to już "Krzyk' nie robi piorunującego wrażenia... 8/10, bo znalazłem w nim sedno żartobliwości, po seansach ze strachem(ale wtedy z 7 lat miałem:D). teraz już przynajmniej mam świadomość żartu w tej produkcji. niedługo recenzję zmienię, gdzie będę mówił o zabawie przy oglądaniu tego filmu, a nie o tym jakie to dzieło... po prostu teraz mam inne nastroje i nie mam ulubionego horroru, ale wiem jakie tytuły polecić w razie zapytania o "naprawdę dobry horror".

ocenił(a) film na 10
martinesek1

Dobry Boże Opoz co to za strona :D :D :D Widzę że świetnych zatrudnili recenzentów HAHAHAHA zal.pl

ocenił(a) film na 10
opoz

wes craven nakręcił tak zwany horror ironiczny. ten humor zatem był zamierzony co nie powinno negatywnie wplywać na ocenę tego filmu.

ocenił(a) film na 7
opoz

Nie zgadzam się z Tobą, Opoz. "Krzyk" to jeden z lepszych horrorów lat 90-tych; inteligentny pastisz slasherów, wprawdzie nie wprowadzający nowych standardów w tym gatunku, ale za to obśmiewający filmy takie jak "Halloween" czy "Piątek 13-go". No i obsada bardzo dobra, aktorzy spisali się jak trzeba.
Porządna porcja strachu, której nie dostaję - ku memu wielkiemu niezadowoleniu - od większości tego typu produkcji. Szkoda.

ocenił(a) film na 8
Thommy

Widzę, że opoz troszkę wyskakuję z dwulicowością. Najpierw chwali naszą stronkę, potem się z niej nabija. Co za trudny charakter... zupełnie jak ja:D. Ale mimo wszystko trochę mnie podminowało twoje podejście, Ocean Waves przesolił. Jak ktoś ma jakieś wątpliwości do tych "zatrudnionych recenzentów żal.pl" to niech wejdzie na moją stronę, bo to ja napisałem tą niezwykle śmieszną recenzję "Krzyku", w której nieco przesadziłem. Kiedyś pisałem jak psychotyk, teraz nieco zwolniłem:

http://www.horroreviews.vgh.pl/ - moja autorska strona, poczytajcie trochę recenzji i zobaczymy, czy się będziecie "brechtać".

Poprawiam swój wizerunek.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
martns

Mam tylko jedno lico, może brzydkie, ale jest moje i tylko moje. Jeśli chodzi o to, co chwalę, a z czego się nabijam, to jesteś w błędzie. Otóż, zawsze staram się być obiektywny, choć to w 100% jest niemożliwe. To że coś wychwalam za całokształt, a ganie za jakiś "odcinek" całości, wcale nie musi oznaczać o mojej "two face".
Ta recenzja według mnie jest po prostu śmieszna, ale proszę nie mylić z zabawną.