PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=91}

Krzyk

Scream
1996
6,8 81 tys. ocen
6,8 10 1 81042
7,7 41 krytyków
Krzyk
powrót do forum filmu Krzyk

"Są pewne zasady, których należy przestrzegać - by wyjść z horroru z życiem:
1. Żadnego seksu - tylko dziewice mają szansę przetrwania - seks to pewna śmierć
2. Żadnego picia ani ćpania - to czynnik grzechu - rozwinięcie zasady nr 1
3. Nigdy, pod żadnym pozorem nie mów 'Zaraz wracam' - bo nie wrócisz
Kiedy łamiesz zasady - to już po tobie."

ocenił(a) film na 9
pablo

Co do zasad
to niejaka Sidney miała okazje złamać jedną a jakoś przetrwała jeszcze dwie części( ciekawiej byłby jeśli na koniec zasady sprawdziłyby się). A przy okazji gratuluję znajomości tekstu-ale nie jesteś jedyny.

ocenił(a) film na 10
_Kim_

//Co do zasad// ???
To nie ja je wymyslilem! Wiem, ze nie jestem jedynym, ktory zna tekst z tego filmu, ale jako JEDYNY napisalem o zasadach

ocenił(a) film na 9
pablo

Wracając do zasad-
wiadomo, że to nie Ty je wymyśliłeś (bo w końcu inni też znają Krzyk na pamięć) , ale fajnie, że jesteś jedyny i je napisłeś!!

ocenił(a) film na 10
_Kim_

Ach te zasady...
Wypadaloby, zeby ktos wspomnial o zasadach przy takim rewelacyjnym filmie - no i padlo na mnie. Wiem, ze inni tez znaja SCREAM na pamiec, tylko dlaczego wczesniej nikt o nich nie wspomnial???

ocenił(a) film na 9
pablo

....nie tylko o zasadach
Jeśli juz mowa o wspominaniu o tak rewelacyjnym filmie jak Krzyk to teraz wypadałoby, żeby na liście dyskusyjnej zamieścić cały tekst, bo nie tylko "sławetne "zasady są warte by o nich pisać, Moze podejmie sie tego osoba która rozpoczęła temat :) ( a przy okazji - ładne zdjęcie:) )

ocenił(a) film na 10
_Kim_

Bez przesady :)))
Wiem, ze caly film jest watry napisania tutaj w liscie dyskusyjnej, ale niestety nie mam na to czasu, wiec moze podejmie sie tego ktos, kto kontynuuje ten temat? thx, tez masz fajne zdjecie - "aniolku" :)))

ocenił(a) film na 9
pablo

........:)
Chyba nikt nie ma tyle czasu, żeby napisać tu wszystkie fajne teksty z całego Krzyku i może jeszcze Krzyku 2(jeśli już to lepiej gdyby były to teksty z tej mniej cenzurowanej wersji tłumaczenia, bo w niektórych momentach naprawde bardziej pasowały inne słowa , a nie "spadaj"),

ocenił(a) film na 9
pablo

I jeszcze coś
Tyle ,że nie o Krzyku .To zdjęcie z psem też jest ładne.......:)

ocenił(a) film na 10
_Kim_

Tez nie o Krzyku :)
Piesek bardzo ladny :) Tylko ze to bylo kiedys :)))