PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112841}

Książę Ciemności: Prawdziwa historia Draculi

Dark Prince: The True Story of Dracula
2000
6,5 371  ocen
6,5 10 1 371
Książę Ciemności: Prawdziwa historia Draculi
powrót do forum filmu Książę Ciemności: Prawdziwa historia Draculi

Kocham...

użytkownik usunięty

Kocham ten film. Kolejny dowód, że produkcje telewizyjne niekiedy mogą być lepsze niż kinowe hity. Film piękny. Może nie ma wielkiego rozmachu i możliwości są nie w pełni wykorzystane... ale film jest po prostu genialny! W końcu można zobaczyć zupełnie inne spojrzenie na postać Vlada. Jedyną wadą filmu jest jego długość - stanowczo za krótki, za mało faktów historycznych, za mało wszystkiego. Miałam wrażenie, że film miał z pół godziny - tak bardzo mnie wciągnął. Śmiało mogłabym oglądać go przez kilka dobrych godzin. Przepiękny.

ocenił(a) film na 8

zgadzam sie... produkcyjnie bida ale film ma niezaprzeczalny czar, troche fajnych dialogow i przede wszystkim jest fajna synteza kawalka rumunskiej historii... jeden z najlepszych telewizyjniakow jakie ogladalem...

użytkownik usunięty
michostr86

Właśnie. Aż szkoda, że wielcy twórcy nie wpadli na pomysł by zrobić taki film. Świetny klimat, historia... oby było więcej takich produkcji :)

ocenił(a) film na 7

Naprawdę jestem pod wrażeniem tego filmu. Szkoda, że produkcyjnie nieco kuleje. Nie chcę myśleć, jak by to wszystko wyglądało, jakby ktoś sypnął im więcej kasy :)
Czegoś takiego o Vladzie właśnie szukałam. Jego historii, ale jako człowieka a nie wampira. I wreszcie coś takiego znalazłam. A te wszystkie wplecione w fabułę wątki, które jakby dają początek legendzie o wampirzym księciu, są wisienkami na torcie. Klimat wylewa się z ekranu, a sam Vlad jest bardzo elektryzujący.
Kurczę, pluję sobie w brodę, że tak ociągałam się z obejrzeniem.