Mówię wam. Po pierwsze - Disney, a jakie są filmy Disneya każdy wie. Po drugie - Mike Newell, który po udanej 3 części Harry'ego Potter'a musiał nakręcić swoją część, która była jednym wielkim efektem specjalnym, przez co skroił połowę książki. To już chyba lepszym wyborem byłby M. Bay...
no tak, piraci byli z disney'a... i to był całkiem przyzwoity film... a nawet więcej niż przyzwoity...
Hmmm jakie są filmy disneya? Na przykład film animowany Król Lew jest dla mnie arcydziełem. Narnia też disneya bodajże. Może Prince of Persia Sands of Time arcydziełem nie będzie, ale na pewno film nie będzie nudny. Chociaż będzie film z udziałem miecza i starożytności, a takich produkcji to jest mało.
To ma byc romansidło - nie wiadomo czy będą jakieś znaczące walki.
Film nie będzie miał pratkycznie nic wspólnego z grą poza tytułem, więc już jest spaprany.
tak, każdy wie że filmy Disney'a są bardzo dobre... chociażby Piraci z karaibów. znawca z gimnazjum mi się znalazł
Akurat Piaski Czasu mogą być spokojnie zekranizowane przez Disney'a (gorzej z innymi częściami). Tylko co z tego jak już TERAZ widać ze to gniot...
Ok, Narnia to wyjątek. Piraci z Karaibów jedynie pierwsza część, bo następne są moim zdaniem porażką(szczególnie trzecia). Król Lew jest z roku 1994 a na dodatek jest animowany, więc się nie liczy. Ale spójrzcie na te wszystkie badziewia typu Pamiętnik Księżniczki czy High School Musical. A takich w filmografii disneya jest zdecydowanie więcej!
Ok, "Piasku Czasu" może jeszcze Disney zrealizować, tylko nie dwie następne części! Jak znam filmy Disneya to byłyby ugrzecznione na maksa i wyszła by z tego całkowita klapa.
Moim zdaniem Disney robi wiele doskonałych filmów. Np Narnia, Skarb Narodów, Piraci z Karaibów(odniosły sukces), filmy Armageddon, Conair:Lot Skazańców(lub jak kto woli)60 sekund,Deja Vu, (przepraszam ale nie wiem jak to sie pisze, może mi to wybaczycie), no i może Król Artur ( bo niby są od Touchstone... ale naprawde Touchstone Pictures zastępuje nazwe Walt Disney Pictures w filmach z ograniczeniami powyżej lat 12 ale naprawdę realizacją i dystrybucją zajmuje sie ta sama wytwórnia Disney!!!
Więc Disney nie robi wcale takich kiepskich filmów.
Nie licząc tego ze połowa to produkcje lub co-produkcje z Bruckheimerem, to tylko Piraci z Karaibów podobali mi się z tych wymienionych przez ciebie filmów. Może i odniosły sukces ale niestety większość z nich to efektowne papki...
Akurat Nania i Skarb, to kaszany jakich mało. Piraci bronią się oryginalnym podejściem do tematu i grą Deep'a.
Ale nie wiem jakimi kategoriami patrzycie...
Spojrzcie na przykładzie piratów:
Co niektorym nie bardzo się podobały wszystkie czesc, aczkolwiek zobaczcie jaka film zrobil furorę na rynku.
PoP bedzie filmem wysoko budzetowym, a co za tym idzie wiele efektów, co zdecydownie przyciagnie widownie, bo widownia XXI wieku patrzy głownie na obraz a nie na fabulę.
Ja tam i tak pozostane wierny temu tytułowi, gra jest nieporównywalna do zadnej innej wg mnie.
Tak właściwie to można. Jeśli ma to być adaptacja gry to niech będzie jak w grze a nie tylko tytuł to łączy. A skoro już wiadomo że z grą ma to gówno wspólnego to można mówić że to gniot...
Poczekamy, zobaczymy, choć jak większość z was też myśłe, że będzie z tego tylko komercyjny szmelc. Czy pójdę? Napewno, tak z ciekawości będę chciała ujżeć co z tym wyprawią ;) dopiero jak ujżę, będę potępiać :D
Pamiętnik księżniczki, High school... to filmy nisko budżetowe więc nie dziwota, że nie przyłożyli do niej tak dużej wagi. Na tez zaś filmik pójdzie trochę pieniędzy więc się postarają. Hmm jakby to mój kolega powiedział "Nie srajcie żarem"
Wy to normalnie wszyscy macie sztylety czasu:P (już wiecie jaki film będzie). Ja tam jestem pełen nadziei na super film. A jak spaprają taki świetny pomysł (gra ... genialna:D ) ... to wtedy będziemy marudzić:P
no cofał w przeszłość:) No to byli w przyszłości zobaczyli film i wrócili teraz i gadają jaki beznadziejny:P
Ja już czekam na Warrior Within:D
Piachy Czasu mogą im wyjść (a w zasadzie jestem tego pewiem) mimo że z grą będzie niewiele wspólnego... Ale Warrior Within spieprzą jak nic!
jesli wyjdzie Warrior Within jestem ciekaw jak przedstawia Dahake i walke finalowa :)
A piaski czasu hmm mam nadzieje ze z Wezyrem rowniez powalczy.
Gra jest piekna jestem jej fanem masz wszystkie 3 czescie i zdecydowanie najlepsza jak dla mnie jest wlasnie 1 czesc piaski czasu. Mam nadzieje ze z filmem tez im wyjdzie trzymam kciuki za nich. Byle nie za duzo calowania sie z Farah tylko duzo duzo WALKI i uzywanie sztyletu.
przeszłem całą grę i nie wiem co by mieli w niej ekranizować bo gra zasadzie była prawie całkowicie pozbawiona jakiejś większej fabuły
Ke? Ke? Ke? Ke? Ke?
Piaskowa trylogia ma znakomitą fabułę jak na grę przygodową! Bijącą łeb na szyję połowę dzisiejszych produkcji filmowych.
Mała poprawka - to nie gra przygodowa, ale zręcznościowa ;). A z 'piaskowej trylogii' dobrą fabułę mają tylko "Piaski Czasu". W "Duszy Wojownika" i "Dwóch Tronach" twórcy skupili się bardziej na nieustających walkach.
Mała poprawka - gra zręcznościowa z elementami przygody ;). To jest twoje zdanie że dobrą fabułę mają tylko "Piaski Czasu" a w "Duszy Wojownika" i "Dwóch Tronach" twórcy skupili się bardziej na nieustających walkach. IMO Dusza ma najlepszą fabułę z trylogii. Jedynie w T2T trochę szwankuje ale też nie jest zła ;)
Dusza Wojownika jest najlepsza czescia (wg. mnie) . . . piaski czasu moga wyjsc disneyowi ale Warrior Within spiepsza bo nie wyobrazam sobie PoP WW bez krwi i ugrzecznione .
a ja mam taką cichą nadzieję że Jerry Bruckheimer nieda zrobic z tej produkcji kina dla dzieci bez krwi i akcji... przynajmniej mam taką nadzieję... :)