Do wszystkich narzekaczy - ugryźcie się w nos! Film ma niesamowite efekty specjalne, gra aktorska na bardzo dobrym poziomie, fabuła mnie przynajmniej nie pozwalała przez te 2h pomyśleć o niczym innym jak tylko o filmie. Co prawda nie ma tu jakiegoś przełomu, polotu ale nikt czegoś takiego (jeśli jest przy zdrowych zmysłach lub nie jest pseudo-krytykiem) nie powinien od filmu przygodowego wymagać! Zamiast tego otrzymujemy porywającą opowieść i tony dobrej zabawy. Jak dla mnie najbardziej udana adaptacja gry komputerowej, polecam!
Jo film naprawdę dobry. Jeden z lepszych filmów przygodowych jakie ostatnio widziałam. Nike dłużył się, zawierał w sobie dużo treści, miał ciekawą fabułę. Ale zawsze znajdzie się ktoś komu się nie spodoba.
Dziś byłem na Księciu...i niestety PORAŻKA!!! Wszędzie pozytywne komentarze, 5,5 na 6 gwiazdek...ale pytam się za co? Książe :((( niestety dobrze grał w Brook mountain coś tam...homo dobrze mu wychodziło, bohater z niego kiepski. Księżniczka z wyglądu może być - gorzej z grą aktorską i fatalny głos(akcent, skrzeczączy)??? Nieporozumienie. Kiepski montaż i średniawe efekty specjalne łącznie z walkami...kino klasy B/C.
Nadmieniam że jestem fanem S-F, fantasy itp. ale dawno nie zdarzyło mi się zerknąć na zegarek w połowie seansu, tu niestety tak było...
Ogólnie nie polecam, chyba że na laptopie...
Moja ocena 4/10