Będąc dziś w Heliosie na "Alicji w Krainie Czarów" widziałem polskie plakaty do tego filmu. Tytuł na nich widniejący to "Książę Persji: Piaski Czasu". Więc jak ktoś by był miły mógłby dodać podtytuł. Sam bym to zrobił ale nikt tego nie zweryfikuje gdyż nie mam jak podać źródła.
Kolejna próba przeniesienia gry video na ekrany kin. Mam nadzieję,że będzie udana. Piaski Czasu to trzecia w kolejności część przygód wygimnastykowanego księcia. Ja z serią spotkałem się właśnie od tego momentu. Prince of Persia: The Sands of Time na PlayStation 2 jest grą niezwykle przyjemną. Świetne scenerie, kapitalne elementy logiczno-zręcznościowe czynią z tej pozycji niezwykle grywalną pozycję. Czy i film będzie tak wciągający? Grając w Piaski Czasu uczestniczymy osobiście w tych wydarzeniach. Mimo iż przebieg wydarzeń jest z góry "narzucony", to jednak cały czas mamy poczucie, że to dotyczy nas samych, bezpośrednio. Oglądając film niejako biernie się tylko przyglądamy z boku. Więc to, co dzieje się na ekranie, nie uderza w nas z taką siłą, jak podczas gry. Trzymam kciuki za powodzenie tego projektu.
Tak właściwie to Piaski Czasu są chyba czwartą w kolejności częścią przygód wygimnastykowanego księcia ;)