PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160548
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Będąc dziś w Heliosie na "Alicji w Krainie Czarów" widziałem polskie plakaty do tego filmu. Tytuł na nich widniejący to "Książę Persji: Piaski Czasu". Więc jak ktoś by był miły mógłby dodać podtytuł. Sam bym to zrobił ale nikt tego nie zweryfikuje gdyż nie mam jak podać źródła.

Grievous

Nieważne, widzę ze ktoś już próbował, ale patrząc po dacie bez skutku...

Grievous

Kolejna próba przeniesienia gry video na ekrany kin. Mam nadzieję,że będzie udana. Piaski Czasu to trzecia w kolejności część przygód wygimnastykowanego księcia. Ja z serią spotkałem się właśnie od tego momentu. Prince of Persia: The Sands of Time na PlayStation 2 jest grą niezwykle przyjemną. Świetne scenerie, kapitalne elementy logiczno-zręcznościowe czynią z tej pozycji niezwykle grywalną pozycję. Czy i film będzie tak wciągający? Grając w Piaski Czasu uczestniczymy osobiście w tych wydarzeniach. Mimo iż przebieg wydarzeń jest z góry "narzucony", to jednak cały czas mamy poczucie, że to dotyczy nas samych, bezpośrednio. Oglądając film niejako biernie się tylko przyglądamy z boku. Więc to, co dzieje się na ekranie, nie uderza w nas z taką siłą, jak podczas gry. Trzymam kciuki za powodzenie tego projektu.

coolawyjaszczomp

Tak właściwie to Piaski Czasu są chyba czwartą w kolejności częścią przygód wygimnastykowanego księcia ;)

Grievous

Nie chyba, lecz "na pewno". Pierwszy był Prince of Persia, potem Prince of Persia 2 i Prince of Persia 4D (taki niby remake części 1). Następnie Prince of Persia 3D jako trzecia część cyklu, a potem to już od Piaskó Czasu zaczynamy wyliczanie :).