PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160548
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

:)

Kto grał w gre PoP:SoT wie doskonale, że rzeczywiście była to wersja dla dzieci, pozbawiona krwi. [SPOILER] Ciekaw jestem jak wytwórnia WD poradzi sobie z następnymi częściami, które były brutalne i ociekały krwią :) Książę zmieni się, będzie bardziej mroczny i brutalny. Nie da się ominąć w fabule tak bardzo zmienionej osobowości głównego bohatera. Liczę jednak na to, że w następnej części zobaczymy właśnie tego prawdziwego księcia. [/SPOILER] :)

Jeśli chodzi o film to szczerze mówiąc sprostał moim oczekiwaniom. Z góry nastawiłem się na to, że nie ujrzę tutaj krwistych scen i nastawiłem się na świetny film przygodowy dla całej rodziny. I nie zawiodłem się. Książę niemal przypominał oryginał z gry, może oprócz tego dupowatego spojrzenia. Poza tym świetnie udało się odwzorować mechanikę rozgrywki, widać że twórcy rzeczywiście poznali PoP:SoT. To jeden z lepszych filmów na podstawie gry jaki widziałem.

Jeszcze raz napiszę, że mam nadzieję zobaczyć w "następnym odcinku" księcia i podobne sceny jakie miały miejsce w kolejnych częściach gry :)

9/10

ocenił(a) film na 7
we_ed

Zgadzam się jak najbardziej, film sprostał moim oczekiwaniom jak i uważam,
że jest jednym z najlepszych (nie lepszych) filmów stworzonych na podstawie gry.
Jednak pozostaje kwestia czy postać musi przechodzić na "ciemną stronę mocy"??
Uważam, że z taką żoną można wszystko :D:D.
Jednak jeśli ktoś by mu ją zaj... może być ciekawie.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
we_ed

Dobrze mówicie towarzyszu Stronger.Właśnie chciałem załozyć temat odnośnie eGRAnizacji. Moim zdaniem jest to drugi film w którym udało się utrzymać duszę gry (pierwszy to Postal który może nie jest arcydziełem, wiadomo Uwe Boll, a klimat utrzymał), w porównaniu z takimi np. Street fighter czy Tomb Raider, książe ociera się wręcz o arcydzieło. PZdr