No i mamy kolejny film na podstawie gry ^ ^ Fajnie by było gdyby ktoś podjął się nakręcenia filmu na podstawie Assasin's Creed albo np. Prototype ^ ^
ja bym chcial ekranizacje CRYSIS !! bo to jest calkiem niezly materiał na mroczni film SF o kosmitach ;p
Za ekranizację Crysisa bierze się niestety... Uwe Boll. Na wikipedii można poczytać cytuję "W przyszłości ma powstać film na podstawie Crysisa produkcji Uwe Bolla." :(
Najlepszą ekranizacją o ile by się udało myślę, że byłby half life. Ale to bardzo ciężki materiał i lepiej, żeby Uwe się za to nie brał. Za PoP'a mocno trzymam kciuki !
"Fahrenheit" dla mnie ta gra idealnie nadaje się do zekranizowania. Taki thriller mieszany z horrorem i science-fiction. Do tego soundtrack z gry mógłby być wykorzystany w filmie bo nie spotkałem się z żadną inną grą o takim wspaniałym soundtracku. Wiele gier ma wspaniałe soundtracki np.: "Commandos 2: Men of Courage", ale ta gra zupełnie nie nadaje się do ekranizacji, ale jako gra jest zajebista zaś "Fahrenheit" jest chyba najlepszą grą, która nadaje się na taki materiał. No cóż polecam obydwie gierki. Naprawdę warto poświęcić trochę czasu na te dwa tytuły.
Owszem Fahrenheit - Indigo Child (tytuł amerykański) to gra jedyna w swoim rodzaju której ekranizacja mogłaby być zajebista.. Ja jednak wolę Farhrenheita jako grę i niech tak pozostanie mam już dość rozczarowań co do ekranizacji gier.
nie znalazłeś ekranizacji, tylko Assassin's Creed - Lineage, czyli 30paro-minutowy filmik wprowadzający do fabuły ACII :)
btw- genialny wizualnie, całkiem niezły jako całość
Pozdrawiam
Wg mnie najciekawszym filmwem na podstawie gry bylby Bioshock, Mass Effect(mogłoby przebić Gwiezdne Wojny, pod warunkiem, że byloby kręcone w technice 3d) i Gears of War.
nie mogę się z tobą zgodzić gdyż moje źródła podają że to jest 1 odcinek krótkiego serialu który jest ekranizacją tej gry
Jestem jak najbardziej za Assasinem.....no a co powiecie na Halo??Master Chief rządzi:)