PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160548
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Ale niech ktoś mi do cholery powie, dlaczego nie kręci się filmów historycznych ? Producenci i reżyserzy mają do dyspozycji ogromne budżety, utalentowane ekipy i HISTORIĘ - zamiast wziąć z niej coś prawdziwego, zawsze zajmują się legendami i innymi bzdurami. A można by zrobić prawdziwy historyczny, brutalny i oddający realia film, w oparciu o jakikolwiek epizod z setek wojen toczonych w historii człowieka - BEZ romansowania, BEZ upiększania, BEZ idealizowania - i założę się że coś realnego zyskało by uznanie widowni - bo np. ja mam dość bajek.

New_World_Order

Sorry, docelowo chciałem się odnieść do najnowszego Robina :)
Historia Persji to ciekawy temat na film historyczny :) a tu znów mamy jakiś shit za dziesiątki miliony dolców :)

ocenił(a) film na 7
New_World_Order

1. Dokładne odwzorowanie historii nie jest zbyt opłacalne. Gdyby zrobić film oparty dokładnie na jakiejś wojnie, film otrzymałby kategorię R.
2. Nie oceniaj filmu przed obejrzeniem.

kingman1

1. No wow - ale jakby ci to powiedzieć - wojna jest brutalna. Ale pamiętaj, że brutalność filmów jest na chwilę obecną na "dobrym" poziomie, skopana jest za to treść historyczna. Więc skoro i tak robią rzezie, to niech nie ubierją je w bajkowe szaty.
2. Nie oceniam Księcia - wiem jaka jest jego rola - to prosty film rozrywkowy, który ma przede wszystkim cieszyć oczy

New_World_Order

Obejrzyj sobie rosyjskie "Idź i patrz" http://www.filmweb.pl/f35185/Idź+i+patrz,1985 i zastanów się czy takie filmy będzie chciała oglądać hołota...