Ale niech ktoś mi do cholery powie, dlaczego nie kręci się filmów historycznych ? Producenci i reżyserzy mają do dyspozycji ogromne budżety, utalentowane ekipy i HISTORIĘ - zamiast wziąć z niej coś prawdziwego, zawsze zajmują się legendami i innymi bzdurami. A można by zrobić prawdziwy historyczny, brutalny i oddający realia film, w oparciu o jakikolwiek epizod z setek wojen toczonych w historii człowieka - BEZ romansowania, BEZ upiększania, BEZ idealizowania - i założę się że coś realnego zyskało by uznanie widowni - bo np. ja mam dość bajek.
Sorry, docelowo chciałem się odnieść do najnowszego Robina :)
Historia Persji to ciekawy temat na film historyczny :) a tu znów mamy jakiś shit za dziesiątki miliony dolców :)
1. Dokładne odwzorowanie historii nie jest zbyt opłacalne. Gdyby zrobić film oparty dokładnie na jakiejś wojnie, film otrzymałby kategorię R.
2. Nie oceniaj filmu przed obejrzeniem.
1. No wow - ale jakby ci to powiedzieć - wojna jest brutalna. Ale pamiętaj, że brutalność filmów jest na chwilę obecną na "dobrym" poziomie, skopana jest za to treść historyczna. Więc skoro i tak robią rzezie, to niech nie ubierją je w bajkowe szaty.
2. Nie oceniam Księcia - wiem jaka jest jego rola - to prosty film rozrywkowy, który ma przede wszystkim cieszyć oczy