PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 160 tys. ocen
6,9 10 1 160479
5,3 28 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Słyszeliście już główną piosenkę z filmu w wykonaniu Alanis Morissette? http://www.youtube.com/watch?v=ET3GLjJMI3Q&feature=related .

Osobiście przesłuchawszy początku stwierdziłem, że badziew i że to wielka szkoda, że nie wykorzystano piosenki z gry (dla niezorientowanych - Time Only Knows - http://www.youtube.com/watch?v=1RaBI1htZyY) jednak po kilku sekundach (a w następnej kolejności i dalszych odsłuchaniach) uważam, że piosenka jest genialna!

Czekam na wasze opinie ;D

michallo_w

Mi się strasznie podoba :) nie mogę się doczekać filmu :]

ocenił(a) film na 10
Aurenax

Świetna! O wiele lepsza od ostatnich "filmowych popisów" Leony Lewis i Avril Lavigne. Też nie mogę się doczekać filmu.

michallo_w

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że jest to "opowieść" o uczuciach Taminy względem księcia... Nie zmienia to jednak faktu że piosenka jest rewelacyjna!!! I rzeczywiście- zdecydowanie lepsza niż popisy Avril Lavigne i Leony Lewis :D
Już nie mogę się doczekać :D!!

sophie15

Właściwie to masz rację; gdzieś wyczytałem, że autorka po obejrzeniu filmu (czy jakiejś tam jego wersji) postanowiła napisać piosenkę z perspektywy Taminy :)

michallo_w

W sumie treść piosenki genialnie pasuję do tego co będzie się działo między
Dastanem a Taminą. Widać to mniej więcej w treilerze, a Ci co grali w grę
doskonale wiedzą jak stosunki między Farah (pierwowzorem Taminy) a Księciem
wyglądały i jak się zmieniały. A zmieniały się tak jak w tej piosence :)

ocenił(a) film na 8
michallo_w

Mi chyba jednak bardziej podoba się Alice Underground :)

ocenił(a) film na 6
michallo_w

Mi się podoba, ale nie wiem czy bardziej niż "I see You", ale od "Alice" raczej tak.
Ma świetny klimat przede wszystkim oraz tekst z sensem.
Mam nadzieję, że film również będzie świetny :)