PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160547
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

smutna prawda- czas królowania prince'a to były lata dziewięćdziesiąte, a raczej ich pierwsza połówka, Andrzejek 3mał fason troszke dłużej, ale już niestety też ma za sobą dni chwały. wszystkie kolejne próby reaktywacji zarówno jednego jak i drugiego z tych bohaterów były klapą, obawiam się, że tak może być i z filmem, zwłaszcza, że filmy na podstawie gier przeważnie są jakie są. ale przeważnie robi je uwe boll, który powinien mieć zakaz robienia filmów:D, wiec może z prince'm będzie lepiej:), nie miałbym nic przeciwko. tak czy inaczej, ja czekam na film Metal Gear Solid. to będzie kosa.

Blacha86

"wszystkie kolejne próby reaktywacji zarówno jednego jak i drugiego z tych bohaterów były klapą"

?

Ja również kilkanaście lat temu pogrywałem sobie w pierwszego PoPa, a w ostatnich przeszedłem wszystkie trzy cześci nowej trylogii Księcia (w tym Dwa Trony dosłownie przed chwilą) i w żadnej mierze nie uważam, by były one klapą. Co więcej, uważam je za świetne gry, które są godnymi następcami swojego protoplasty. A Gołota to całkiem inna bajka...

Hostile

ciesze sie że Ci sie podobały;) ja chyba jestem na to zbyt sentymentalny, w pierwszego jeszcze czasem zaszuram, bo to czasy młodości,ale na codzień rządzi u mnie obecnie mgs i nba 2k 10:) pozdro!

ocenił(a) film na 8
Blacha86

Stanowczo się nie zgadzam że nowe części Popa to klapa. Cała trylogia: Piaski Czasu, Dusza Wojownika i Dwa Trony to świetne tytuły!

A porównanie do Gołoty głupie i bezsensowne.

Lukasz_Artyszuk

zluzuj łydy Łukasz, mi tam sie te gry nie podobały, ale każdy ma prawo do własnej opinii, nie? poza tym, myślę, że obaj trzymamy tak samo kciuki, żeby film sie udał, bo o to tu właściwie chodzi. si?

Blacha86

Jak narazie wszystkie ekranizacje gier wychodzą mizernie :( Gdzieś mi się obiło o uszy że ma wyjść film na podstawie Gears of war (co dla mnie osobiście będzie porażką , bo chyba jeszcze nie ma takiego reżysera który mógł by to nakręcić na poziomie równym z grą :P ) Ale pan Mike Newell ma ciekawą i barwną filmografię , więc myślę że się nie zawiodę na PoP.
(Chociaż Jake Gyllenhaal na księcia mi nie pasuje :D)
Pozdrawiam

inzynier6

ja osobiście mam nadzieje, że uda sie w przypadku Metal Gear Solid. sama gra jest bardzo filmowa, a hideo kojima nie sprzedał licencji tylko sam angażuje sie w prace nad filmem, to może dać efekty, zwłaszcza że obraz powstaje w hollywood.

Blacha86

Beznadziejny komentarz... Co ma Gołota to PoP-a?? Pewnie tylko ty sam to wiesz.

"smutna prawda- czas królowania prince'a to były lata dziewięćdziesiąte"

Z czego takie wnioski? Nowa trylogia PoP-a to jedna z najlepiej sprzedawanych gier, wielki kasiasty sukces. Dlatego też powstaje nowa trylogia, z której pierwszą cześć mieliśmy okazję poznać ok rok temu, a druga jest w trakcie produkcji...

Nie lubię jak ludzie wypowiadają się bez żadnego rozeznania. Ok może to być tylko twoje zdanie, ale z twojej wypowiedzi wywnioskować można że to nie opinia, a najjaśniejsza prawda...

toporminator

no to wnioskuj dalej

Blacha86

Widzę że nie stać cię na odpowiedź, co tylko utwierdza mnie w przekonaniu.

toporminator

stary, dla mnie te gry ssają pałę, bo nie wnoszą nic nowgo do tematu. po prostu spodziewałem sie po nich czegoś wiecej, czegoś bardziej oldschoolowego, ale to jest w tym momencie nie ważne. to że porónanie ci sie nie podoba, to też jakoś mnie mało interesuje. co ma golota do prince'a? to sa symbole mojego dziecinstwa i mlodosci, jedne z wielu, zagrywanie sie w prince'a na NES'ie, potem sleczenie w nocy zeby zobaczyc walke Andrew. to piekne wspomnienia, ale czasy juz nie wroca. moze dla ciebie w grach chodzi o grafike,animacje i inne bajery. dla mnie chodzi o emocje. i tak jak wole, gdy mam czas w wakacje, jeszcze raz katowac oldschoolowe czesci ff, suikodena czy front mission niz ich najnowsze odsłony tak wolałem starego prince'a. i starego andrew. i stare Clutch City, ale o tym, co to jest pewnie nie masz zielonego pojecia.

ocenił(a) film na 7
Blacha86

Nie zgodze sie że te gry ssają pałę ponieważ 1 częśc nowej trylogi (czyli sands of time)została uznana za przełom w gatunku TPP zebrała wiele nagród i wyróżnień niestety widać ze przy pozostałych dwóch częsciach Mechner nie pomagał i były ciut gorsze :)

yager

w takim razie musze i ja troszke spuścić z tonu i zreflektować swój osąd. gry owe ssają pałę, ale za to ssają naprawdę dobrze;)

ocenił(a) film na 2
Blacha86

w grę nie grałam, ale po zwiastunach i ograniczeniu wiekowym jedno mi się plącze po głowie: cykl Mumii Sommersa..

o ile Mumia była świetna i trafiła w dobry czas - schyłek kina przygodowo-familijnego, o tyle to coś nie ma racji bytu.. nawet efekty specjalne zaprezentowane w trailerze jakoś specjalnie nie nęcą a same postaci są kalkami.. szczególnie cała ta księżniczka - wypisz wymaluj klon Eve z Mumii.. tylko że chudsza i bardziej żabia ;) ..

diana6echo

gralem w piaski czasu i 2 trony- gry zajebiste, nawet kiedyspomyślalem że mogliby film nakręcic i prosze jak na zamowienie

ocenił(a) film na 7
Blacha86

Ja osobiście nowej trylogii Prince of Persia nie mam nic do zarzucenia. Być może nie podoba się ona tym, którzy się od niej odbili z wielkim hukiem, choćby przez poziom trudności owych produkcji. Fabularnie gry te są świetne, i dlatego powstanie ekranizacji było tylko kwestią czasu (Sands of Time -> zrozumcie ironię;p)

jajcu11

myślę, że to nie kwestia poziomu trudności, szczerze mówiąc, to lubię właśnie trudne gry. ja po prostu myślałem, że znów poczuje się jakbym miał 10-11 lat, a tego nie było. może film mi to wynagrodzi. wiem, że to są moje subiektywne odczucia, dlatego rozumiem wszystkich fanów tej serii, którzy jej bronią, ale cóż, każdy ma prawo do własnej opinii

ocenił(a) film na 7
Blacha86

w sumie racja, każdy inaczej odczuwa tą grę.

ocenił(a) film na 7
jajcu11

"każdy inaczej odczuwa grę" może i tak, ale mimo to nie można powiedzieć, że nowe części PoP'a to klapa. Popatrzcie oceny, na prestiżowych serwisach z grami, gdzie gry są oceniane zarówno, przez graczy jak i dziennikarzy... są dobre, nawet bardzo dobre.

ocenił(a) film na 7
Rafal23

...i o tym właśnie mówię. Mnie osobiście seria gier pod tytułem Prince of Persia bardzo się podoba, ale są na świecie ludzie, którym nawet takie statystyki, jakie podałeś, nie wystarczają, ponieważ gra im się nie podoba i koniec. Ja osobiście nie trawię wręcz serii FIFA, ani Pro Evo. Nie uważam że te gry są złe, bo w nie nawet nie grałem. Do mnie te gry po prostu nie trafiają i jest to moja osobista opinia na temat tych gier, bo wiem, że na świecie te gry mają mnóstwo swoich zwolenników. Każdy ma swój gust i nie tylko oczywiście odnośnie gier, ale i filmów. Mimo to zbyt dużo ludzi uważa, że jeśli coś im się nie podoba, to wtedy musi być to już kompletna klapa i tylko debile są w stanie w coś takiego grać/coś takiego oglądać. Zdecydowanie zbyt dużo jest takich ludzi...

ocenił(a) film na 7
jajcu11

Dokładnie o to mi chodziło, w 100% się z Tobą zgadzam. Jeśli coś ci się nie podoba to Ok, ale warto też uszanować zdanie innych i wysłuchać co oni mają do powiedzenia, a nie upierać się przy swoim za wszelką cenę, każdy ma inny gust i trzeba to uszanować.

jajcu11

Uważam, że twoje porównania są tak górnolotne jak gry w które "rżniesz" - dobrze, że tylko takie barany jak ja to czytają (mam nadzieję)... Porównywać serię fifa/pes do pop to jak porównać Gladiatora do Przeminęło z wiatrem...

indianerjoe

może nawet za blisko się posunąłem - bardziej Twoje porównanie przypomina postawienie w jednym szeregu Shreka z Lotem nad kukułczym gniazdem..,

Blacha86

taki off top, jest film metal gear solid, co prawda amatorski, ale jak dla mnie na ich warunki bardzo udany.

film jest darmowy, stworzony przez włochów, oto link

http://www.mgs-philanthropy.net/main/

OgnistyJoe

dzieki Joe;)

ocenił(a) film na 7
OgnistyJoe

Kolega napisał tam, że "nie przepada", za grami piłkarskimi więc może nie miał do końca pojęcia co pisze :)

Rafal23

@ Rafał23: niektórzy po prostu biorą życie zbyt poważnie
@indianerjoe: why so serious?

ocenił(a) film na 7
Blacha86

"@ Rafał23: niektórzy po prostu biorą życie zbyt poważnie"

Hmm... wskaż mi fragment, gdzie napisałem, że "niektórzy biorą życie zbyt poważnie...

Blacha86

Nie ma za co Blacho ;)
Fani Snake'a muszą się trzymać razem !

OgnistyJoe

Racja! filmik musze przyznać kozak. zwłaszcza akcja z granatem i strażnikiem "what are you lookin' at!?" mi sie podobała:D