PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160548
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Dałbym normalnie 10tke za całokształt, ogolnie bardzo mi sie podobał i nie zaluje ze poszedłem na to do kina, ale jak zobaczyłem ta scene gdy on próbuje przeszkodzić wbić ten sztylet do tej klepsydry swojemu stryjowi...Chodzi mi o, ze nie byłoby lepiej gdyby ta ksiezniczka nie spadła a on powstrzymalby swojego stryja, a nie ze jest troche walki i to pojebane cofniecie w czasie,do momentu gdy zdobyli krolestwo.

Reasumujac czy uwazacie ze te koncowe sceny powinny byc inne. Wg mnie ta ksiezniczka nie powinna spadać, bo on powinien ja uratowac i powstrzymac stryja. Przynajmniej taka wersja bylaby dla mnie normalniejsza do przyjecia, a nie cofanie w czasie o kilka dni wg mnie to kompletnie bezsensowne.

PS Napisałem ,,do ludzi normalnych" chodzi o to zeby mnie nie wyzywac tylko dlatego ze nie postawilem 10tki,tyczy sie do glupich dzieci ktore nie umieja czytac ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 7
pitixpl

Ja pozwolę sobie się nie zgodzić. Gdyby ona nie spadła, a on powstrzymałby stryja, to wszystko skończyłoby się aż do bólu szablonowo. Tak przynajmniej coś się różniło. No i Dastan dostał z powrotem ojca i braci :) Zakończenie akurat mi się w miarę podobało:)

pitixpl

Nie wiem czy grałeś w grę na podstawie której powstał ten film? jeżeli nie to mogę ci powiedzieć że w grze księżniczka też ginie i książę też cofa czas. Końcówka filmu jest taka sama jak końcówka gry.

ocenił(a) film na 8
Joker_9

Grałem w grę, nie zaznaczylem tego w ww poscie gdyz nie ma sensu porownywac gry do filmu. Oczywiscie to jest na podstawie gry ale zwroc uwage ze sie film sie rozni od gry. Tak jakbysmy mieli porownac film z gra np. Max Payne >Film katastrofalna porażka a gra całkiem całkiem, maarta wiem ze to bylaby normalny i przewidywalny koniec, ale nawet taki jest lepszy niz cofanie czasu i odzyskanie braci. Moze bylby to przewidywalny koniec, ale przynajmniej nie byłoby tej wg mnie bezsensownej sceny cofania sie w czasie ...

No ale kazdy ma prawo miec wlasne zdanie.

ocenił(a) film na 8
pitixpl

Mi też zakończenie nie podeszło, było zbytnio szczęśliwe. Na mój gust powinien puścić księżniczkę, i w czasie walki ze stryjem cofnąć czas żeby ją uratować i go powstrzymać ale tylko tym sztyletem o tą minutę a nie kilka dni. Nie grałem w grę i mało mnie interesuje czy to było zgodne z zakończeniem gry czy nie. To jest film i ma swoje prawa. Za całokształt również 8

ocenił(a) film na 8
nostradamek

Film nosi ten sam tytuł co gra więc chyba dobrze, że jest oparty na fabule gry. Mi się zakończenie podobało akurat bałam się że może się skończyć tak szablonowo jakby miał uratować księżniczkę i zabić stryja. Ale ile ludzi tyle opinii na ten temat.