PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160548
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Najciekawszym momentem filmu są napisy końcowe.
Fabuła denna, przewidywalna do bólu. Sceny walk .. tragedia - szarpanie kamerą, zdjęcia co klatka - wszystko aby ukryć niedoskonałości aktorskie..
Rzadko zdarza mi się ziewać w kinie - teraz mało nie zasnąłem.
Zmarnowane pieniądze na bilety.

ocenił(a) film na 6
argail

Bo to był po prostu bardzo dobry romans a nie film akcji ;)

ocenił(a) film na 8
Jaskolka_90

Romans!? Ja właśnie po seansie stwierdziłem że na szczęście romansu tu było mało. No prawda, jakieś tam zaloty Dastana od czasu, do czasu, i schematyczna pod tym względem końcówka, ale i tak zdecydowana przewaga akcji nad romansem.

ocenił(a) film na 7
nikike

film to beznadzieja jakas caly ich Dastan nie umie odbijac sie od scian robic fajnych trikow jak w grze, fabula genialnie zalosna, przewidywalna, sceny akcji slabe, ogolnie ZAL

mareczekp2

zalosny to jestes ty chcialbym zobaczyc jak Ty bys zrobil ten film...nie masz pojecia nawet ile wysilku trzeba wlozyc aby uzyskac taki efekt!!

użytkownik usunięty
mareczekp2

Umiesz napisać coś poza słowem "żal"? Nie porównuj filmu do gry bo to zupełnie dwie inne rzeczy.

ocenił(a) film na 5

Serio dwie różne? To skąd ten sam tytuł i informacje w świecie fanów gry, że na jej podstawie nakręcą film? Widać jest pewnie jeszcze w fazie produkcji...

Fantasy_Fan

jest gdzieś napisane, ze film nie jest wierną adaptacją gry...

ocenił(a) film na 4
argail

Cięcia są strasznie irytujące to fakt. Niby że coś się dzieje a tak naprawdę to nic nie widać ponieważ każda szybka akcja jest strasznie pocięta. Przykładowo taki Ong Bak 2 posiada scenę gdzie przez 5 minut nie ma żadnych cięć i non stop akcja. Nie będę pisać która aby nie spojlerować.

argail

A mnie się film bardzo podobał...
Pozdrawiam : )

ocenił(a) film na 9
audrey_h

mi też się bardzo podobał, byłam w kinie 2 razy i poszłabym 3 gdybym miała okazje :)
film super była i akcja i romans i nawet komedia :]

ocenił(a) film na 8
gwareczka

Podpisuje sie pod pozytywnymi wrażeniam bo to nieliczny film na podstawie gry ktory nie został zmarnowany.Oddaje doskonale charakter "legendarnej" gry,zawiera naprawde bardzo dobre sceny walki i widać ze o klimat naprawde sie postarali.Dużo akcji i humoru,piekne zdjecia,kostiumy,wiele zabawnym scen i z tym romansem bohatera też nie przesadzili.Jestem w stanie napisac nawet ze jest to najlepszy film na podstawie gry jaki wyszedl nistety do tej pory...oczywiscie moim zdaniem.Czekam na kolejną część.Pozdro ;)

ocenił(a) film na 10
Zasonek

Dodaje pozytywnego posta i 100% popieram mego przedmówcę. mareczekp2 zal mi Ciebie i zal mi Twoich wypowiedzi. Nienawidzę tego słowa ŻAL. To prawda kilka minusów było lecz ja z innej strony spojrzałem na ten film według mnie spędziłem bardzo przyjemnie czas w kinie a niektóre sceny zapierały naprawdę dech w piersiach dalm 9/10 i jeszcze jedno czy ten film musi być identyczny jak gra hahahahahaha mareczekp2 ŻAL...

użytkownik usunięty
Librai

Jak na ekranizację gry to wyszło bardzo dobrze, szkoda tylko, że nie mieli lepszego scenariusza bo film przez to momentami nudził. Nie są to może "Piraci z Karaibów" ale da się obejrzeć. 6/10