Może ktoś obejrzał i podzieli się opinią o tym filmie bo nie wiem czy warto obejrzeć
Oglądałam dziś i nie jestem zawiedziona (Choć liczyłam na więcej powiązań z grą, która była głównym motywatorem na obejrzenie tego filmu.) Wakacyjne kino :)
A wg mnie warto!Film może nie jest jakimś arcydziełem, ale ma wartką akcję, ciekawą fabułę, jest wierny grze, na podstawie której powstał, piękne krajobrazy Bliskiego Wschodu, dobrze oddane realia tamtych terenów i czasów, a do tego na deser boski Jake Gyllenhaal (i to calkiem nieźle grający zawadiackiego i pewnego siebie księcia) oraz księżniczka Tamina, grana przez Gemmę Arterton. Także polecam :)
no nie wiem, czy taki wierny grze ^^ ale myślę, że to co jest wystarczy na film ;)
Nie grałam w grę, choć miałam z nią do czynienia. Mój chłopak, który jest w tym bardziej obeznany stwierdził, że więcej tu Assasin Creed'a (po scenerii) niż Prince of Persia, ale obydwoje byliśmy zadowoleni po filmie. Efekty mogą być, choć nie koniecznie powalają, fabuła super - cały czas coś się dzieje, no i charaktery postaci są urzekające. xD Nie czułam, jak przeleciał ten dosyć długi czas w kinie. Polecam ;))