PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160547
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Kurde, nie sądziłem, że aż tak mi się spodoba, ale film jest naprawdę bardzo dobry. I wreszcie udało się obsadzić w głównej roli aktora, który pasuje do roli i jest podobny do wirtualnego odpowiednika. Widać, że jak się chce to można zrobić dobry film na podstawie gry. A do tego śliczna Gemma Arterton. Nie ma się co rozpisywać - lubisz grową trylogię - oglądaj. Lubisz filmy przygodowe - oglądaj. Nic tylko czekać na "The Warrior Within".

ocenił(a) film na 8
_illusion_

zgadzam się, również bardzo się zdziwiłam, że film mi się spodobał, bo to zdecydowanie nie mój gatunek. Może to też za sprawką sentymentu do gry i do aktora

_illusion_

Tak gra jest świetna, a film zmusił mnie do przejścia gry jeszcze raz. Fajnie było zobaczyć Jake Gyllenhaala w filmie przygodowym. Nie spodziewałam się tak dobrej realizacji. Chociaż wydaję mi się,że bohater jest bardzie podobny do prince z WW niż z SoT. A jak myślisz, które zakończenie z WW powinno być w filmie???

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

Nie wiem czy to do mnie pytanie skierowane, ale chętnie odpowiem. Nie chcę za bardzo >> SPOILEROWAĆ <<, bo może ktoś nie grał, ale ja chciałbym zakończenie, gdy Dastan wraz z Kaileen pokonuje Dahakę. Ciekawsze zakończenie, według mnie, niż śmierć Kaileen. I na końcu koniecznie scena z Babilonem w roli głównej. >> KONIEC SPOILERA <<

A, że jestem prawie pewien, że kolejna część powstanie to mam nadzieję, że scenarzyści zdecydują się na powyższe zakończenie. A skoro przy grze jesteśmy to z niecierpliwością czekam na nową wersję trylogii podciągniętej do standardów HD. Chętnie ukończę ją raz jeszcze. Jedna z najlepszych sag. Polecam.

_illusion_

Tak to pytanie było do Ciebie. Zaskoczyłeś mnie tym, że mają odnowić wersję gry. Też sobie chętnie jeszcze raz pogram w końcu to gra, na której się wychowałam.

Jako, że jestem kobietą to też preferuje szczęśliwe zakończenia. Choć mogliby coś dopowiedzieć jak Dastan (troszkę dziwna nadali mu imię) trafia na wyspę czasu.

"Zapomniane piaski" ???, (niestety nie miałam okazji w nie grać), ale powinni skończyć na trylogii. Co za dożo to nie zdrowo.

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

Tutaj masz troszkę więcej informacji na temat Prince of Persia HD. I oczywiście z obowiązkowym, przereklamowanym 3D.
http://ppe.pl/news-3183-A_jednak!_Ksiaze_Persji_powraca_w_HD_i_3D!.html

Co prawda gra na screenach prezentuje się mizernie, ale poczekamy zobaczymy.

Co do "Forgotten Sands" (jakoś polskie tłumaczenia filmów i gier nie przechodzą mi przez usta i klawiaturę) to wypowiedzieć się nie mogę, bo nie grałem. W kolejce jeszcze czeka PoP z Eliką w roli głównej, ale to już nie to samo. To taki post pisany na szybko, bo muszę kończyć, bo została mi ostatnia walka w "Batman: Arkham Asylum", a nie lubię zostawiać gier przed końcem. Swoją drogą polecam grę.

_illusion_

Dzięki za link do strony. W prince 3D też nie grałam jakoś nie przekonuje mnie rysunkowa grafika i głos Macieja Zakościelnego w polskiej wersji.
A co do POP w HD to też się zobaczy, musiałabym zainwestować w lepszy sprzęt to po pierwsze, a poza tym doba ma niestety 24h.
Życzę miłej gry w Batmana, zazdroszczę Ci trochę bo nie mam tyla czasu by grać. Dawno nie grałam w dobrą przygodówkę.
Jak znasz jakąś ciekawą grę podobną do POP to napisz.

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

Niestety nie mam już tyle czasu na granie co kiedyś. Ale choćbym miał grać godzinę dziennie to i tak będę grał. Co do gier podobnych do PoPa (zakładam, że chodzi o PC) to może starsza gra "Legacy of Kain: Soul River 1 i 2". Zupełnie odmienna klimatem, ale z gameplayu podobna ciut do Prince'a. A już z podobnych nawet klimatem to zdecydowanie "Assassin's Creed 1 i 2, niedługo 3". Co tam jeszcze - bardziej przygodowo - Tomb Raider, Batman: Arkham Asylum. I zupełnie inna bajka, ale w pewnym sensie gra całkiem podobna do PoPa - Mirror's Edge :)

Musisz kupić PS3 i tam są dwie najlepsze przygodówki świata- Uncharted.

ocenił(a) film na 7
_illusion_

A ja polecam miłośnikom gier (z przygodówek)-oprócz wspomnianego przez Illusion Uncharted, Tomb Raider Underworld, Clash of the titans i właśnie Prince of Persia Forgotten Sands :) pozdrawiam

_illusion_

No i znowu dzięki:D (i za propozycję gier i za zaproszenie;D) To prawda, w niektóre gry jak się wkręcisz to gorzej niż narkotyk:) pamiętam czasy kiedy nie szło się do szkoły bo trzeba było skończyć walkę. Teraz nie mam tyle czasu by sobie codziennie pograć (szkoda:( )
A co do Soul River to pamiętam, że kiedyś grałam ale czegoś nie mogłam przejść już nie pamiętam......
Zobaczę może przejdę od nowa, pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

Proszę bardzo :)

Także żałuję, że nie ma tyle czasu co kiedyś, ale jak jest chwila to trzeba korzystać.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
_illusion_

Film nie należy do tragicznych nie nuży za specjalnie jest całkiem dobrze wykonany jak i ma całkiem przyjemny ost ale niestety nie powala.
Jak na mój gust jest zdecydowanie za słodki i naiwny(od początku do końca). Nie chodzi mi tu o brutalność w walkach żeby nie było niedomówień. Chodzi mi o to że czasami postacie wpadają w zbyt gładkie dialogi mniej pyskate(nie koniecznie muszą być bogate w wulgaryzmy)bohater jak dla mnie czasem za słodki(im not gay) co sprawia tą pozycje lekko naciąganą nie wspominając już o zakończeniu.

Disney niestety zrobił swoje czego się obawiałem mimo tego całkiem znośnie się bawiłem więc daję mocne 6/10
Pozdrawiam i dobranoc:]

skarlok

Ok. Mogło Ci się nie podobać to Twoje zdanie masz prawo do krytyki. Jeżeli grałeś w pierwszą część PoP to musisz przyznać, że jest ona w dość bajkowym klimacie, zupełnie inny jest w WW i mam nadzieję, że taki klimat będzie w następnej części filmu. Mnie film się podobał:D (a to nie był post skierowany do mnie ale cóż jak już odpowiediałam.....)

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

W sumie to zgadzam się z obojgiem was.

Pierwsza część gry była utrzymana w bajkowych (w sumie to lepiej tutaj pasuje słowo baśniowych) klimatach, więc załóżmy, że i film taki miał być. Niestety obawiam się, że kolejne części będą utrzymane w klimatach podobnych do filmu, a nie kolejnych gier z serii, gdzie Prince zrobił się dość brutalny. Pożyjemy zobaczymy, ale w produkcji Disney'a raczej wielkich ilości chociażby krwi nie uświadczymy. To pewne.

_illusion_

A zapomniałam, że w filmach Disneya nie wolno przeklinać XD.... Może reżyserem powinien zostać Ridley Scott wtedy by się dopiero działo!!! Tak czy siak obejrzę premierę WW w kinie.

_illusion_

Też pozdrawiam:D Mam takie niedyskretne pytanko??? Na twoim profilu nie ma napisanej miejscowości, z której pochodzisz??? Mieszkasz w kosmosie??? :P

ocenił(a) film na 8
ewelina09179200

Chodzi o mnie? Jest miejscowość.

_illusion_

A o kogo mogłoby chodzić?? dobra nieważne, tak byłam ciekawa ;D

ocenił(a) film na 10
ewelina09179200

co do zakończenia to raczej musi być drugie ponieważ kiedy będą robić 3 cześć to kailina bedzie zyła prawda, chociaż z drugiej strony mogą również coś wymyślić. Ale oczywiście i tak jestem za drugim zakończeniem ":)

ocenił(a) film na 7
PstRokatQ

Niech sobie odpuszczą wierną adaptacje gry i zrobią po prostu dobry film :]
Co do innych gier Ubisoftu to bardzo dobrze wspominam Beyond Good & Evil ale to już z innej beczki.

ocenił(a) film na 8
skarlok

No nie wiem. Trzymając się wiernie gry nie da się spieprzyć filmu. Fabuła "Warrior Within" jest świetna.

A co do BG&E to szykuje się remake w HD. Podobno druga część także już w produkcji.

ocenił(a) film na 10
_illusion_

ja bardzo lubię gry Ubisofta ale nie BG&E wg mnie nie wciągnęła fabuła wole gry typu Prince .Ale tez uważam ze nie powinni z drugiej części zmieniać fabuły. twórcy gry juz o to zadbali i powinni zrobić konkretne odzwierciedlenie :)

PstRokatQ

taak koniecznie muszą się trzymać scenariusza gry. I chciałabym, żeby muzyka też była z gry KOCHAM GODSMACK!!! no tak ale nie wiadomo czy to się sprawdzi bo muzyka ma ostrzejszy klimat:D

użytkownik usunięty
_illusion_

Jak dla mnie stanowczo za krótki :(