Niestety poszedłem do kina z wielkim zapaleniem iż film będzie bardzo dobry. Na marginesie dodam że nie jestem miłośnikiem akurat tej gry. Wady jakie chcę tutaj podkreślić to jak najbardziej szybkość filmu. Scena za sceną aż nie da się zastanowić i wczuć się w film. Ta szybkość rozwaliła mnie chociażby w scenie gdy <SPOILER> Król umiera od razu krzyczą DASTAN ZABÓJCA! Po czym księżniczka z tłumu go łapie za rękę i mówi POMOGĘ CI!. Fajnie to się oglądało z ważywszy na fakt iż Tamina i Dastan to obcy sobie ludzie a cała armia i rodzina królewska od razu bez namysłu chcą zabić bliską jej osobę. Dialogi są niestety drętwe. Rzeczywiście zwariowany szejk ratuje sytuacje ale on nie jest głównym bohaterem. Daje 6 ponieważ zdjęcia i kreacje są dobre oraz miejscami akcja jednakże to co wymieniłem wcześniej sprawia iż więcej nie mam po co oglądać tego filmu bo po prostu nie da się w niego wczuć. Ktoś miał podobne wrażenia?
Ja w czwartek idę do kina, ale wierzę ci, że tak będzie, chca na szybko w ciągu dwóch godzin zmieścić spory scenariusz i tak to wychodzi. Podobnie było na starciu tytanów( nie wiem czy byłeś), ale akcja tak szybko leciała, że też nie wczułem się w ten film, zobaczymy jak będzie w przypadku Księcia Persji, bo bardzo chcę go zobaczyć
Nie porównuj tego do starcia tytanów, Książe Persji walczył dłużej z jakimś jakimś pobocznym wojownikiem niż perseusz z krakenem