Tak to prawda, to pierwsza ekranizacja, która jakoś tam dała radę.
W filmie jest to co miało być, przygoda, akcja i uczucie. Przewidywalny ktoś powie, ciul, przynajmniej to nie Avatar, że po 10 minutach znam zakończenie..
Cofanie czasu, no...niech będzie.
Spodziewałem się jakiegoś dziadostwa, i może dlatego 7/10
Podpisuje się pod wypowiedzą :)
Fajna Bajka nawet niekiedy tak kamera chodzi jak w grze ...
w takich filmach fabuła jest zawsze przewidywalna ale przynajmniej nie sknocili tego filmu jak większość filmów na podstawie gier ...
jak na tą tematykę film oceniam na 8 w swoim gatunku mniej wybitnego kina :)
Ja też dałem 7/10 ale tylko dlatego że główne wątki z gry zostały pozostawione. Gdyby nie to, dałbym 5/10, bo jak dla mnie był zbyt przewidywalny.
SPOILER!!!
To było dla mnie oczywiste, że ta księżniczka będzie Dastanowi tak kraść ten sztylet i uciekać a potem wracać. Jednak jeśli chodzi o zakończenie to tu akurat byłem zaskoczony, że cofnął się w czasie tak daleko i zabił wuja.
KONIEC SPOILERA
Może gdyby było więcej efektów i scen walki to byłoby lepiej. Po ekranizacji takiej gry, spodziewałem się czegoś lepszego. Wiedziałem, że wątek fabularny będzie troche zmieniony, ale skoro tytuł był jak w grze to walki powinno być więcej niż uciekania. Tak samo w filmie Hitman. Mogli dać więcej zabójstw na zlecenie, albo zmienić tytuł, żeby gracze nie byli zawiedzieni po obejrzeniu filmu. Takie jest przynajmniej moje zdanie.