PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160547
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

rewelacja

ocenił(a) film na 9

Witam, film naprawdę baaardzo dobry, nie spodziewałem sie takiej produkcji na podstawie gry, dawno temu juz miałem możliwość film zobaczyć, ale uprzedzony produkcjami Uwe Bola wolałem sobie nie psuć mniemania o Książu Persji (gry). Później gdzieś tam przeczytałem, ze film dobry no wiec chciałem zobaczyć, ale juz nie miałem takiej możliwości ;] no więc zobaczyłem dopiero dzisiaj i jestem pod wielkim wrażeniem! Klimat filmu podobny do gry ale nieco inny (fabuła) za to scenografia zapiera dech, produkcja miażdży, gra aktorów rewelacyjna, a księżniczka bardzo podobna do pierwowzoru :) Jedyne czego mi brakowało to tego, że za mało było "efektu piasku", raptem 3 (no moze 5 :]) razy i do tego nie było efektu spowolnienia, ale mimo tego film oceniam bardzo wysoko, nie zawiodłem sie, gra byla rewelacyjna, na tamte czasy swego rodzaju przełomem ze świetną fabułą i tak ją zapamiętałem. Odczuwam jedynie jeden niedosyt - miałem nadzieje, że zakonczenie bedzie chodź troche podobne do tego z gry, no ale przynajmniej przy tym gra ma swoje perełki, a film za to trzyma się kupy i jest naprawdę DOBRY!