PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160551
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Film jeszcze przed premierą a już mam statut "rewelacyjny" ! Na jakiej podstawie?

ocenił(a) film na 8
kasik_3

bo przed premierą jest w polsce. Nie ma możliwości głosowania przed premierą na świecie a za granicą można ten film zobaczyc jużod 5ciu dni...

ocenił(a) film na 10
xAshx

Masz racje, bo na pewno banda idiotów nie wciśnie mu 10/10 tylko temu ze im się gra podobała.

ocenił(a) film na 8
tihomax

Ja się w tej grze zakochałem po prostu, mam nadzieje że z filmem będzie podobnie

ocenił(a) film na 5
xAshx

film mial swiatowa premiere 9 maja - zdaje sie ze ludzie nie czekaja na polskie premiery zeby cie zadowolic....

kasik_3

No więc jeśli Polacy za granicą trafnie oceniają ten film to czekam na niego z niecierpliwością te 7 dni 11 godzin itd.

kasik_3

Ta, fajnie.. ale ja się pytam gdzie za granica?
9 maja była uroczysta premiere tylko w Londynie i tylko dla vipów wiec raczej nikogo z "plebsu" by nie wpuscili.

Premiery jako takiej dla wszystkich jeszcze nie było. Najblizsza bedzie dopiero 19 maja w takich krajach jak Austia, Finlandia, Belgia itp. Dzień później Niemcy, Słowacja.., a 21 u nas. Paradoksalnie w Wielkiej Brytani i Ameryce premiera przewidziana jest dopiero na 28 maja.

A poza tym nie wierze że z ponad tych 100 osob które rzekomo widziały film i głosowały jeszcze nikt nie podzielił sie opinią na jego temat. Wiec sorry ale wychodzi na to że jednak to banda idiotów.

ocenił(a) film na 8
szaman_ss

Jest jeszcze jedna alternatywa (chyba tak się mówi), jakiś młotek udostępnił film w internecie, nawet chyba tak samo było z Wolferinem (tylko jego dali bez efektów komputerowych)

ocenił(a) film na 7
schagi

schagi moze tak być. P.S rozśmieszyłeś mnie "Wolferinem" xDDD

kasik_3

Jeśli byłby już gdzieś w necie to bym wiedział. Zresztą dalej trzymam się tego ze głosów 150 średnia niecałe 9 a ani jednej osobistej refleksji w komentarzach.

kasik_3

sądząc po trailerze, rewelacyjny będzie. Niestety trailery nie są całkowitym odzwierciedleniem filmu (bywa, że jest świetny trailer w film beznadziejny). no ale, że za film zabiera się Disney (!!) to nie da się ukryć, że film z pewnością bedzie bardzo dobry.

a co do tego w jakim stopniu będzie podobny do gry (z resztą świetnej)? jestem pewna, ze będzie je łączyć jedynie zarysowana mniej więcej fabuła (tzn. uwolnienie piasku, podróż do najwyższej wieży, walka z Wezyrem, itp.), fani gry nie powinni liczyć na nic więcej - latanie po ścianach itd. Jak każdy film oparty na grze będzie się sporo rożnic.

Ciekawa jestem czy mają w planach ekranizacje drugiej części :D

ocenił(a) film na 3
rivacra

"sądząc po trailerze rewelacyjny będzie" sranie w banie i ogólne pieprzenie z trailerów gówno wywnioskujesz, tyle. Na imdb film na który tak bardzo liczę powoli sięga dna..

rivacra

dużo było filmów gdzie trailer był dobry a film do bani może i teraz tak będzie. Choć z drugiej strony piraci z
karaibów nawet nieźle wyszli to może i ten film będzie dobry.

Wątpie by mieli w ekranizacjach 2 część choć pewnie zależy od tego jak kasowa będzie ta część. Film z
założenia nie miał być na podstawie gry a elementy filmu zaczerpali z całej trylogii a nie z pierwszej części.

apach99

ciekawe czy ma to coś w spólnego z tym ze jest reklama na głównej? na innych portalach film średnio sobie radzi, co z reszta przypuszczałem ze tak będzie sadząc po trailerach.

użytkownik usunięty
czhx81

@schagi - scena nie wydała workprint'a

za krótki <br/>

DLoN92 - <<"sądząc po trailerze rewelacyjny będzie" sranie w banie i ogólne pieprzenie z trailerów gówno wywnioskujesz>>

szkoda, ze jak 50% użytkowników czytasz pierwsze słowa wypowiedzi :P trzeba zacząć czytać całe posty, zachęcam, to nic strasznego :D

ocenił(a) film na 8

workprint... a co to? Bo ja przy takich słowach/nazwach to jestem jak blondynka z kawałów...

ocenił(a) film na 8
schagi

moja spiskowa teoria dziejów głosi że nie żadne oszołomy dające od tak na podstawie gry a że to lipne głosy przyznawane "po znajomości" przez serwis żeby przekonać ludzi żeby na to szli :P

ironman4

jeśli tak, to wszystkie (albo część) filmy jeszcze przed premierą miałyby ocene 9,... albo 8,... a tak nie jest.

ocenił(a) film na 9
kasik_3

rewelacyjny na takim stwierdzeniu, gdyż film został zrobiony na podstawie najlepszej gry komputerowej "Książę Persji: Piaski czasu" :)

Wiele osób się zgodzi z moją odpowiedzią, gdyż nie tylko film ale i gra zrobiły furorę na całym świecie ;D