PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=971}

Księżniczka Mononoke

Mononoke-hime
1997
8,0 93 tys. ocen
8,0 10 1 93133
8,4 39 krytyków
Księżniczka Mononoke
powrót do forum filmu Księżniczka Mononoke

Wie ktoś może gdzie mógłbym kupić ksieżniczke mononoke na DvD? Normalnie nie ma w sklepach internetowych (zalezy mi na tym aby był z lektorem i w języku japońskim a nie angielskim! - blee). Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam

tomole4

Z wydaniem dvd problem jest taki, że od dobrych paru lat jest niedostępne w szerszej dystrybucji. Owszem, istnieje możliwość znalezienia jakiejś zabłąkanej płytki w markecie bądź sklepie z dvd. Najlepszą metodą na zdobycie tego filmu jest jednak obserwowanie serwisów aukcyjnych ( np. allegro). Od czasu do czasu film się tam pojawia, musisz jednak liczyć się ze sporymi kosztami ( minimum 50 złotych) i licytacją.
Jeśli chodzi o wydanie lektor + język japoński... niestety, w Polsce jedynym dostępnym wydaniem jest wydanie angielskojęzyczne + napisy + lektor. Jeśli naprawdę zależy ci na tym filmie polecam ci sprowadzić któreś z zagranicznych wydań, jednocześnie nie jestem pewien czy znajdziesz takie, które oferować będzie przynajmniej polskie napisy ( tak, tak, trzeba się uczyć języków obecnie. Niestety ale Polska to wydawniczy zaścianek).

ocenił(a) film na 10
Grzesznickt

Bardzo dziękuje za odpowiedź.
Szczerze mówiąc dobiłeś/aś mnie :D. heh. Co do kosztów to zdaje sobie z tego sprawę. ostatnio na Allegro widziałem licytacje filmu mononoke hime. Cena doszła do ok 60 zł a najlepsze jest to ze było to na kasecie :/
Dzięki raz jeszcze.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia/nocy/życia :D