PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=207875}

Kult

The Wicker Man
2006
5,0 27 tys. ocen
5,0 10 1 27263
2,9 8 krytyków
Kult
powrót do forum filmu Kult

Filmy mozna oceniac jako slabe, ale Kult...co to w ogole bylo? Ogladalam prawie pod przymusem;) Maz chcial zobaczyc co bedzie na koncu. Ja tez ogladalam, bo glupie to to, ale ciekawilo mnie co sie z nim stanie. I tak jak sie spodziewalam, tak tez bylo. Nie wierze, ze mozna nakrecic taki gniot. Nie wierze, ze dobrzy aktorzy moga w takim czyms brac udzial:) To byla komedia, a nie horror...Taka wiarygodna i tresciwa. Odradzam zdecydowanie. Jesli chodzi o moj gust niestety absolutnie nie mam za co wystawic nawet jednego plusika. Nawet za obsade, ktora mnie rozczarowala.

ocenił(a) film na 4
narayanka

nicolas cage jako damski kick-boxer, amator kopnięć z półobrotu i celnych sierpowych wymierzanych z zabójczą precyzją w delikatne twarzyczki. no to są tak pionierskie sceny że aż zadziwiają. scena z rowerzystką, nikolas żeby wziąć delikatnej rowerzystce rower nie patyczkuje się, od razu wyciąga zza pazuchy magnum 44 z lufą długości dziecięcego przedramienia i przytyka jej we właściwe miejsce w celu wymuszenia pokory i zdobycia upragnionego dwuśladu. jeszcze potrafię zrozumieć dlaczego walnął tęgą barmankę, tam nie było miejsca na zabawę, albo on albo ona. ale rowerzystkę wystarczyło grzecznie poprosić jak resztę kobiet uprzejmym sierpowym prawym, lewym tudzież kopnięciem z półobrotu. a jaki dzielny był kiedy pszczoły się do niego dobrały!
oglądać i nie marudzić, to jest arcydzieło kinematografii.

narayanka

Zgadzam się z Tobą w 100 %.

ocenił(a) film na 3
Asiulka1984

Remake gniot na miarę grania miną defekującego basseta,którą Mikołaj Klata opanował do perfekcji.