PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=458296}

Kwarantanna

Quarantine
2008
4,9 19 tys. ocen
4,9 10 1 18530
3,8 9 krytyków
Kwarantanna
powrót do forum filmu Kwarantanna

robie to po raz pierwszy (mam nadzieje ostatni) oceniam film ktorego nie obejrzalem i ktorego nie obejrze ...

ocenił(a) film na 1
slawek1207

* Ring 2 - choc ponoc jest zupelnie inny od japonskiego
* The Grudge 2 - inny od japonskiego (przy czym azjatycką wersje uwazam za bardzo dobrą , lepszą od azjatyckiej "jedynki")
* Pulse ( Kairu )
* The Eye
* Dark Water
i jeszcze pewnie sporo sie znajdzie...heh

Tematu takiego chyba nie ma, trzeba go w koncu gdzies zalozyc , heh

a tu niezla stronka ktorą znalazlem ostatnio
http://www.movie-remakes.com/

ocenił(a) film na 1
shamar

Hahahahaha!!!!
Już widzę dżambergańską wersję RECa :D
Biegajom f kułko i kszyczom:
Oh majn got!!!Oh my Good !!!!
Uat is dis ??
Ohhhh.This kill ass all AAAAAAAA !!!!!!
Hie hie hie....
Kur...a aż dziwię się jak można się wczuwać w rolę głównej "bohaterki ?",wiedząc że to udawanie innej aktorki??
Jak tak patrzę na te zdjęcie tej aktorki...
To normalnie zasadził bym kopa w ten głupi łeb !!!!
Boże Ci tempi grubi amerykanie.....
Masakra.
1/10 choć to i tak za dużo !

użytkownik usunięty
pigmejmen26

Ode mnie 1/10 na wstępie, jak wszyscy to ja też :)
W ogóle co to za amerykańska megalomania???
Jestem pewien że krytycy zjadą ich równo.

Tak jak to już ktoś zauważył dialogi będą się zamykały w " O FUCK " i "Oh my GOD"

Ogólnie co za SHIT :D:D

amerykanie sa za leniwi na czytanie napisów, wiec musieli nakrecic swoja wersje tego filmu

ocenił(a) film na 2
shen16

trzeba też wziąść pod uwage to że to dobra reklama rec'a ale kij z tym i tak dam 1 bez oglądania a niech sie nauczą grubasy choć niska ocena tylko w tym portalu raczej nic nie zmieni a szkoda KOMPNĄ BYM SE W MORDE TEJ BABIE Z PLAKATU taki wnerwiający

bzdety4

Ode mnie dostanie 1 na wstępie ale czy go obejrzę to nie wiem.

ocenił(a) film na 1
bandofbrothers

Jak tak dalej pójdzie to to "Quarantine" będzie miał jedną z najniższych średnich w całym portalu (i bardzo dobrze). Stanie się tak gdyż przeciwnicy oryginału dadzą 1 (powiedzą znowu ta sama żenada), a sympatycy "[Rec]" wystawią taką samą ocenę za profanację hiszpańskiego filmu. Koniec końców porażka, zarówno u nas jak i na świecie, murowana. Fakt ten cieszy mnie niezmiernie.

ocenił(a) film na 1
Barcelonismo

z tym "na swiecie" to bylbym ostrozny... u nas ten film sie przyjal - znaczy nie wiem czy sie przyjal bo on w kinach jest jakos od niedawna... ale czy gdzie indziej tez zebral takie dobre oceny ??? i czy go np. puszczali powiedzmy w Japoni???...

shamar

w sumie najgorsze jest to, że przeciętny amerykański widz będzie myślał, że to jest oryginał.

ocenił(a) film na 1
Waffelek

to jest przecietny amerykanski widz -

http://pl.youtube.com/watch?v=GRGmn2pqoHk

wiec nie pisz ze kwestia tego filmu jest najgorsza...hehe

użytkownik usunięty
shamar

HA !
JUŻ MOŻNA OCENIAĆ :D
JAKO PIERWSZY DAŁEM "1"
http://img56.imageshack.us/img56/2599/22853541ea4.jpg

ocenił(a) film na 6

to ja jestem trzeci^^ aż mi się lepiej zrobilo:)

Never_Ever_Land

I ja dałem kapę ! xD ;D Tylko [REC O] !!!

ocenił(a) film na 1
Bikiniarz

dopiero szósty :)

ocenił(a) film na 1
shamar

Hie hie hie
Jo doł tys 1 ;-)
Śląsk mówi NIE padaczkom hehehe

ocenił(a) film na 6
pigmejmen26

ave Śląsk:D mocie dobry klimat tom na południu :D wiecie co dobre:D

ocenił(a) film na 1
Never_Ever_Land

Hehehhe

Ja ślonzoki to nie ciule i wiedzom co dobre....
A to coś to je pociulane,bo zerżnięte z ...
A i po polsku rozmawiać też potrafimy ;)

PEACE 4 ALL

shamar

kolejna amerykanska (czytaj : kupa) kopia. Dla tych co juz widzieli swietny REC nie ma co ogladac bo ztegoco widzialem na trailerze to wierna kopia tyle ze w innej scenerii oraz obsadzie ( Debra z Dextera :) )

GORDIUS

acha i tak BTW daje jedyneczke dla zachety innym

ocenił(a) film na 1
shamar

Pięknie!!! to chyba jedyny taki film na filmwebie co ??

ocenił(a) film na 6
pigmejmen26

chciałbym żeby zobaczyli to amerykanie:P nie damy zbeszcześcić naszego Europejskiego kina!:D

PS jest już późno/wcześnie idę spać:P dobranoc:D

ocenił(a) film na 1
Never_Ever_Land

tylko ze nie my tu dajemy bezczescic, jak to ujales, europejskie kino a sami twórcy RECa...

ocenił(a) film na 6
shamar

a więc wracając do tematu, myślę że Hiszpanie nie mieli lepszego wyjścia, moze amerykanie ich szantażowali.. nikt nie wie. Wierzmy że w dobrej sprawie oddali scenariusz.

ocenił(a) film na 1
shamar

ja również daję 1 (moja pierwasza 1 na filmweb)

shamar

chamstwo i plagiat!! ja nie daje 1 bo nie obejrzałam, ale nawet nie mam zamiaru ogladac czegos na pewno w sto razy gorszej wersji niż oryginał... żenada :

ocenił(a) film na 6
zona_alkoholika

właśnie dlatego większość z nas daje 1 bez oglądnięcia filmu. Chcemy w ten sposób okazać nasze niezadowolenie z działania amerykańskiego kina bo faktycznie przesadzają. Jednocześnie wyrażamy nadzieję, że to tylko chwilowe i remaki europejskiego kina nie będą normą jak remaki kina azjatyckiego. czy dobrze godom?:D

ocenił(a) film na 1
Never_Ever_Land

Ja dałem 2/10 i film oglądałem w sumie ta amerykanizacja mnie rozpierdala. Zaczęlo się od ringu jap. , który nie był taki koszmarny bo dodali cos od siebie i Naomi Watts jest ładna. Po klątwie ju-on i One missed call było coraz gorzej aż do Dark Water: Fatum największej kaszany.
Większośc remaków nie ma klimatu bo są stworzone dla przeciętnego zjadacza pop corn'u USA . Amerykańce robia masowo remak'i bo u nich jest ostatnio kryzys ze scenariuszami i tak niestety juz będzie.

ocenił(a) film na 1
Never_Ever_Land

Obyś dobrze godoł....
Ino jedna rzecz byh chcioł zoczyć:
Amerykańsko ekranizacja Wiedźmina,ale coby boł żebrowski bo pasioł do tyj roli pra ??
Ino z amerykańskimi efektami...
Mogłoby być nieźle.

ocenił(a) film na 1
pigmejmen26

U nich to nie przejdzie wiedźminem musiał by być afro amerykanin. :D
Co do wieźmina to mi tam sie bardzo podobał nie pełnometrażowy lecz serial tv dlatego , że nie zwracam wiekszej uwagi na efekty specjalne tylko klimat.

ocenił(a) film na 1
DarkSquall

Ok klimat klimatem ale gra aktorska na poziomie Teletubisiów..
Nie liczę oczywiście Mocarza Żebrowskiego,który zagrał perfekcyjnie...
Można się było wczuć w Geralta jak nic...

ocenił(a) film na 1
pigmejmen26

Nie tylko Żebrowski
Anna Dymna dawała rade Zamachowski też.
I bardzo dobra muzyka również na +
Nie wiem czy ogladałes polski Avalon tam też wszyscy czepiają sie gry aktorskiej , a nie była wcale taka zła.

DarkSquall

no i ja dam 1. Obejrzałem zwiastun i po tym zwiastunie oceniam na 1 dlaczego? sceny w 90% identyczne co w "[Rec]". Amerykanie nie mają żadnego szacunku. Zamiast robić remake niech wreszcie nauczą się czytać i rozumieć film, który nie jest w ich języku.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 2
shamar

Podzielam opinie jedynka i nie chce tego oglądać. Na początku myślałem, że jest to druga część REC ale jak zobaczyłem zwiastun to daruję sobie amerykańską wersję. Europejski filmy są o wiele lepsze.

shamar

ludzie nie ogladajcie tego shitu , plagiat jakiego jeszcze nie widzialem , pozatym REC byl 1000 razy lepszy , odemnie 1

ocenił(a) film na 1
almayce

Ten film to symbol częściowego upadku amerykańskiej kinematografii.1/10

ocenił(a) film na 1
None200

popieram przedmówcę. 1/10. ten styl ściągania/ podrabiania czcy jak to można nazwać przekracza wszelkie granice. ż&ż (żal&żenada)....w końcu to amerykanie. Łot ken aj sej?! oł maj gad yt ys soł stjupid!

shamar

po przeczytaniu tego tematu, stwierdzam ze juz czas calkiem rozstac sie z filmwebem i przejsc na imdb, gdzie poziom intelektualny osob jest znacznie wyzszy. 1/10 bez ogladania filmu? REC jest swietnym filmem, ale co zlego w tym, ze bedziemy miec jeszcze jeden film? Zycie jest dlugie, ja z pewnoscia obejrze.

użytkownik usunięty
Pandemonium

Powodzenia (będzie ci potrzebne przy oglądaniu tego czegoś).

shamar

Na wstępie powiem, że tak samo jestem zdegustowany że film jest kopią Rec'a. Ale nie rozumiem bojkotu poprzez dawanie "1" dla samego faktu, gdy się filmu nie oglądało. Rozumiem że można nie iść do kina - lepszy efekt bo "twórcy" nie zarobią.

Czy ktoś kto film jednak obejrzał może się wypowiedzieć na jego temat? Czy jest to chała amerykańska, czy jednak ma jakiś klimat, pomijając fakt, że to bezczelna kopia?

Biorąc pod uwagę fakt, że wszyscy dają "1", film ma zadziwiająco wysoką ocenę... :D

ocenił(a) film na 1
amaster

Fajnie wlanales 3 takie same posty pod rzad ale ja juz zbazowalem ze wyskakuje błąd a post i tak sie pojawia (tak na przyszlosc)...

To nie jest bojkot, ze daje 1 - bojkot bylby wtedy jakbym nie poszedl na film, co tez zrobie. To jest moje, i nie tylko, "widzi mi sie".

"Biorąc pod uwagę fakt, że wszyscy dają "1", film ma zadziwiająco wysoką ocenę... :D" najwyrazniej nie wszyscy a poza tym kilka osob sie na stronie głownej wypowiada na jego teamt ...:)

shamar

>>To nie jest bojkot, ze daje 1 - bojkot bylby wtedy jakbym nie poszedl na film, co tez zrobie. To jest moje, i nie tylko, "widzi mi sie". <<

widocznie masz umysl na poziomie 6latka, skoro tak musisz sie dowartosciowywac zeby ktos cie zauwazyl.
Ludzie tu wchodza, zeby sie dowiedziec czegos o filmie - a nie o kompleksach paru maniakow - i to od nich samych zalezy czy obejrza czy nie, a ty co chcesz pokazac w tym swoim nastoletnim buncie?

napisz list do tworcow filmu, jak masz komus cos pokazac, tylko co? no i najpierw idz do szkoly poucz sie troche jezyka, zeby to cos napisac.

ocenił(a) film na 1
Pandemonium

Bardzo dojrzała jest twoja wypowiedz - wyłowić zdanie z kontekstu i snuć pokręcone insynuuacje... Na zaczepki troli, dzieci neo i frustratów wiecej nie odpowiadam. Wróć jak zmądrzejesz...

ocenił(a) film na 1
shamar

zgadzam się filmu nie chce oglądać
a amerykanom gratuluję pomysłowości
nie ma to jak kopiować fajne filmy
w ten sposób pokazują jacy są ograniczeni umysłowo (nie mogą sami wymyślić nic dobrego, to sobie skopiują czyjś fajny film), pewnie tak samo jak the ring to tez nie odniesie sukcesu

lubie_placki_paulina

W przypadku takich produkcji zamiast sekcji ZOBACZ TEZ powinno byc LEPIEJ ZOBACZ wtedy mialo by to sens =p

shamar

Jesteś zwykłym frajerem. Jak nie oglądałeś to nie oceniaj chłopczyku

ocenił(a) film na 1
lysy540

Bardzo złożona i inteligentna wypowiedz na poziomie. Nie bede sie do niej bezposrednio odnosil bo juz mi sie znudzilo przekrzykiwanie sie ze smarkami...

shamar

W sumie to mnie przekonaliście.
Jeszcze nigdy nie dałam 1 filmowi, którego nie widziałam(nawet jego części), ale tym razem zrobię wyjątek.

To już naprawdę robi się śmieszne...

Tym razem 1 daje czytając dosłownie (czyli nieporozumienie) nie dlatego, że film jest taki beznadziejny, ale dlatego, że nieporozumieniem jest robienie go.

I jeszcze do tego premiera tego filmu jest naprawdę niedługo po premierze oryginalnej wersji...

Również mam nadzieję, że tego typu 1 dam po raz 1 (chociaż znalazłoby się parę innych przypadków)

Ponik_Kolny

Przekonali Cie? Do czego? Że ocena przy filmie wcale nie odnosi się do tego jaki jest ten film?
Jak obejrzysz i stwierdzisz że film jest kiepski i że dużo gorszy od pierwowzoru i że nie ma klimatu, to ok, daj jedynkę. Dawanie "1" tylko dlatego że to remake, identyczny z pierwowzorem, to tak jakby obejrzeć np. dwie pierwsze części Bonda i reszcie serii dać "1" bo tamte się nie podobały...

Amerykanie i tak będą robić remake'i, bo to jest szansa na kasę. I kiedyś z pewnością zrobią remake lepszy od pierwszej części, nawet gdy będzie identyczny. Ale wy się o tym nie dowiecie bo i tak taki film będzie miał średnią ocenę nie większą niż "3" :P

ocenił(a) film na 1
amaster

kolejny wojownik srednich na filmwebie ??

"I kiedyś z pewnością zrobią remake lepszy od pierwszej części, nawet gdy będzie identyczny. Ale wy się o tym nie dowiecie bo i tak taki film będzie miał średnią ocenę nie większą niż "3" :P" jak bedzie identyczny to jak ma byc lepszy ?? jesli cos jest identyczne to jest takie samo... tu juz oscylujesz w granicach abstrakcji i jasnowidztwa...

shamar

Identyczny pod względem fabuły, a lepszy pod względem klimatu, kreatywności reżysera itp. Myślałem że akurat Tobie takich drobiazgów nie trzeba wyjaśniać...

Dlaczego wojownik? Myślałem że właśnie po to się głosuje żeby wiedzieć chociażby orientacyjnie czy warto film obejrzeć.