PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=825152}
6,3 11 tys. ocen
6,3 10 1 10553
7,2 13 krytyków
Leaving Neverland: Ciemna strona Michaela Jacksona
powrót do forum filmu Leaving Neverland: Ciemna strona Michaela Jacksona

Film przeraża . Przeraża głupota i ślepota ludzi z otoczenia gwiazdora. Ktos dobrze powiedział : Jak można uważać za normalnego czterdziestoletniego faceta który przy pomocy chirurga plastycznego zmienia się w kuriozalną kukłę ? Jak można uważać go za normalnego gdy całe noce spędza na wielkim łóżku w otoczeniu małych chłopców ? Dolary i sława przesłaniały oczy rodzicom tych chłopców. Domy , które im kupował w Kalifornii. Gdyby to nie był Jackson , tylko "wujek" z przeciwka to by rodzice chronili dzieci. Ktos zadał na filmie pytanie. Ile milionów kosztuje dziecko ? No ile ..., by można było go oddać pedofilowi.

ocenił(a) film na 8
ChrisKrasz

Niestety ten wątek nie został w ogóle liźnięty:( też bardzo żałuję, bo może w końcu wywołałby jakąś ogolnoświatową dyskusję na temat handlu dziećmi tak do adopcji zagranicznych, jak i właśnie dla siatek pedofilskich. Zmarnowany potencjał, ale woleli najwyraźniej skupić się wyłącznie na MJ

użytkownik usunięty
ChrisKrasz

M. Jackson cierpiał na dysmorfofobie. Jak każda fobia jest to zaburzenie nerwicowe. Skoro uważasz, że z tego powodu tej fobii był nienormlany, to nienormalna jest znaczna część społeczeństwa, która cierpi na różnorakie fobie. A dysmo jest fobia szczególnie uciążliwą, utrudniająca funkcjonowanie. Wiec, zanim zaczniesz kogokolwiek z tego powodu obrażać, zastanów się, i pomyśl, co Ciebie może jeszcze w życiu spotkać.

Co do dolarów i sławy, która przysłaniała oczy rodzicom. To, co to byli za rodzice? Jeżeli widzieli, że coś jest tak w zachowaniu dorosłego w stosunku do ich dziecka, a mimo to przymykają oko, bo kasa, to już zakrawa na patologie. Każdy kochający rodzin na pierwszym miejscu stawi dobro dziecka i NIC nie jest w stanie mu tego dobra przysłonić.
I jeśli wtedy ważna była dla nich kasa, to jest ciągle ….

ocenił(a) film na 6

Jestem w stanie zrozumieć że współczujesz Jacksonowi jego choroby . Ja też współczuje mu tego że był pedofilem. To jest zaburzenie . Rozumiem że współczujesz wszystkim zboczencom i seryjnym mordercom , bo to nie ich wina . Mają jakieś syndromy chorobowe. Ja , niestety, ale bedę współczuł ich ofiarom, a sprawcy niech idą do diabła.

ChrisKrasz

zazywaj codziennie zenskie hormony, leki nasenne, przeciwbolowe, antedepresanty i zobacz, czy bedziesz sprawny seksualnie.

ocenił(a) film na 6
diepole

Nie rozumiem co chcesz przekazać ? No i co z tego że ktoś coś zażywa ... ? Pedofilem sie jest lub nie. Nie mozna się raptem stać . Jakoś do dzieci okazał sie bardzo sprawny seksualnie , czż nie ?

ChrisKrasz

przy zerowym libido trudno byc sprawnym seksualnie. Zostal uniwinniony przez sad, wiec po co szukac na sile jego winy. Niewinny to niewinny.

ocenił(a) film na 6
diepole

W takim razie dopytam. Czy według Ciebie obmacywanie dzieci w ich miejscach intymnych, namawianie do masturbacji dzieci przez 40 latka , oraz na koniec seks oralny dziecka z 40 letnim mężczyzna to jest pedofilia czy tylko delikatna choroba ?

ocenił(a) film na 1
ChrisKrasz

Sam sobie odpowiedziałeś .Pedofilem się albo jest albo nie .Nie można się nim stać z dnia na dzień.MJ był bardzo zakochany w zBrook Shilds ,a jeszcze bardziej w Dianie Roos .Piosenka Diety Diana i WHO is IT Jackson napisał po odrzuceniu przez Diane. Poza tym na you tube są dostępne filmiki z nagraniami prywatnych rozmów Jacksona.Mówi w tych rozmowach ,że cierpiał z powodu zawodu miłosnego jaki sprawiła mi Diana i że bardzo ją kochał .Przyznasz chyba ,że jak na domniemanego pedofila pięknie pisał o miłości do kobiet.
Sorry ale naprawdę trzeba być intelektualną amebą aby wierzyć w stosunki seksualne w budynku stacji kolejki, która w 1992 jeszcze nie istniała. Zanim cokolwiek napiszesz to zapoznaj się z faktami i dowodami na niewinność i dowodami na kłamstwa tych ,którzy oskarżyli.

ocenił(a) film na 6
filmwoman

Pedofilem się jest lub nie . Nie wolno mi wydeawać wyroków. Nie jestem sędzią . Ty chyba też ? JKesteśmy osobami prywatnymi i na forum mamy prawo pisać swoje domysły. One nie mają mocy prawnej. Fakty sa jakie są . Każdy je zna , no chyba że są kłamstwami. Takie fakty jak te że był oskarzony o molestowanie i ze jego prawnik zapłacił ogromna sumę rodzicom dziecka. Faktem jest to że sypiał z dziećmi w jednym łózku. W końcu faktem jest to ze miał problemy z własną osobowością. Co do jego relacji z Brooke Shields to proponuje przeczytac artykuł : https://www.quora.com/What-happened-between-Michael-Jackson-and-Brooke-Shields
Proponuję też przeczytać artykuł o jego relacjach z Diana Ross.
https://www.quora.com/Were-Michael-Jackson-and-Diana-Ross-in-a-relationship
Moze to rozjaśni trochę poglądy

ocenił(a) film na 1
ChrisKrasz

Nie jestem sędzią ale mam prawo wyciągać wnioski z faktów i dowodów , a fakty i dowody mówią ,że MJ nie był pedofilem , a oskarżyciele kłamią .

Faktem jest ,że był oskarżony o molestowanie ale nie on zapłacił tylko jego ubezpieczalnia . Dokument „Square one „ dokładnie wyjaśnia dlaczego do tego doszło Ja tego w kilku słowach nie ujmę, trzeba samemu obejrzeć i są polskie napisy .

Odnośnie wszystkich oskarżających wystarczy zrobić sobie mały przegląd kim oni byli .
Faktem jest ,że za każdym oskarżeniem kryją się żądania milionów dolarów .
1.Dwójka z nich Robson i Safechuck sami bronili MJ w sądzie i ich historyjki z Living Neverland nie trzymają się kupy do tego stopnia ,że producenci powycinali z duńskiej i Norweskiej wersji LN fragmenty obnażające ich z kłamstw. Wyszukaj sobie na you Tube dowody na ich kłamstwa. Trzeba być naprawdę ułomnym aby im dalej wierzyć pomimo iż kłamstwa zostały udowodnione w 100% . Podróż poślubna w Disneylandzie , który do 1992 nie był jeszcze wybudowany. Sex w budynku kolejki , która nie istniała w 1992r. 3 wersje o pierwszym molestowaniu Robsona , Palenie rzeczy Michaela , które tak naprawdę sprzedali do domu aukcyjnego . 8 letni Związek Robsona z bratanicą MJ . To są kłamstwa udowodnione w 100% - nie da się ich podważyć . Oprócz tego brawa dla każdego , kto wierzy ,że 20-sto lub 30 to letni facet nie zdawał sobie sprawy ,że próba wsadzania mu członka w odbyt to molestowanie .
2.Następny to to Gavin Arvizo , którego oskarżenia były rozpatrywane przez sąd , który to uznał MJ za niewinnego i oczyścił z wszystkich zarzutów Faktem jest ,że Sąd i FBI , nie znalazło żadnych dowodów. A wiesz co powiedział Gavin Arvizo na pytanie adwokata co najbardziej go zdenerwowało w zachowaniu Jacksona ? Odpowiedział ,że najbardziej zdenerwowało go to ,że MJ przestał do niego dzwonić . Oooooo to faktycznie wstrętny pedofil go skrzywdził .Istotnym faktem odnośnie Gavina jest to ,że sam jako chore dziecko prosił o możliwość poznamia MJ . Faktem jest ,że Każdy z oskarżycieli poznał MJ przypadkiem i sami szukali kontaktu z MJ , a nie jak się twierdzi byli wyszukiwani przez MJ.
3 .Ostatni to Jordi Chandler, a właściwie jego ojciec, bo Jordi sam nie oskarżył o nic MJ. Nie ma oficjalnych zeznań samego Chandlera w obronie MJ ale niedawno rodzina Jacksona wyprodukowała dokument 'Square One „ , w którym wypowiada się dziewczyna znająca Chandlara. Ta dziewczyna miała z nim kontakt i Chandler powiedział jej, że MJ nie jest pedofilem i przyznał ,że MJ nigdy nie zachowywał się w stosunku do niego jak pedofil. Cały dokument właściwie wyjaśnia powód dlaczego Jackson zapłacił kasę zamiast sądzić się z nim .
Poza tym ciekawe czemu Ojciec Chandlera popełnił samobójstwo w 2009 r. i dlaczego Jordan przez całe późniejsze życie po oskarżeniu MJ nie utrzymywał z nim kontaktu? Może zrozumiał ,że zniszczył życie sobie , synowi i Michaelowi?

Faktem jest ,że sypiał z dziećmi w jednym łóżku i tylko dla intelektualnej ameby to dowód na jego pedofilię . 99% dorosłych już dzieci twierdzi ,że nie wykazywał zachowań pedofilskich , a w jego sypialni grali w gry , czytali książki i oglądali fillmy . Faktem jest ,że MJ sam ich do sypialni nie zapraszał tylko to dzieci za nim wszędzie podążały , a MJ zwyczajnie zgadzał się na ich prośby , za co później zapłacił wysoką cenę . Culkin , Corey Feldman , Bret Barnes , synowie Trumpa, Aaron Carter , Emanuel Lewis , Sam Stein , Frank and Edie Cascio i pewnie jeszcze inni potwierdzają ,że zachowywał się jak jeden z nich , jak nastolatek i absolutnie nic im nie zrobił. Skoro mówią to osoby ,e były na tych wspólnych nocowaniach to jakich dowodów jeszcze trzeba ? Kto wie lepiej oni sami , czy ludzie pokroju starych dewot w moherowych beretach o zaściankowym myśleniu ,że łóżko to od razu sex ?? Czy 2- ch kolesi , którzy sami go bronili i nieudolnie próbowali kłamać są w stanie to podważyć ? Okazuje się ,że dla intelektualnych ameb tak .
I faktem jest ,że do Newerland nie byli zapraszani tylko chłopcy . Paris Hilton, Niki Hilton , córka Lyonela Richie , córki Marka Lestera , Kim Kardashian , Iwanka Trump , Kelie Parker , Shana M. I jeszcze wiele fanek np. Joanna Thomae.

Przejrzałam podesłany przez ciebie link o Brook i jasno jest w nim napisane ,że pokój MJ był wyklejony cały plakatami Brook Shilds ( jak na pedofila zainteresowanego chłopcami przystało ) O tym ,że Brook Shields była jedną z jego największych miłości mówi on sam osobiście w tej prywatnej rozmowie telefonicznej . O niej i o Tatum Oneil https://www.youtube.com/watch?v=rppPWTPvuko
31: 49 minuta – jego wypowiedz o Tatum Oneil
32: 18 minuta – jego wypowiedź o Brook Shilds
Faktem jest ,że obie były tylko platonicznymi miłościami i sexu między nimi nie było.

Nie wiem co mają mi rozjaśnić oba linki , które mi podesłałeś , skoro oba artykuły jasno potwierdzają ,że MJ darzył obie Panie uczuciem.
Z racji tego ,że artykuły są dla mnie średnimi materiałami do wyciągania wniosków to wypowiedzi MJ o miłości do Diany Ross są na you Tube ale nie mam czasu szukać. On pisał piosenki o zawodzie miłosnym jaki ona mu sprawiła .I o dziwo te piosenki powstały na długo przed jakimikolwiek oskarżeniami o molestowanie .

Faktem jest ,że MJ miał wiele zaburzeń psychicznych na skutek braku kontaktu z rówieśnikami i braku wzorców społecznych , których każdy człowiek uczy się w dzieciństwie poprzez przebywanie z z innymi dziećmi . Te zaburzenia psychiczne polegały na tym ,że zachowywał się w dorosłym życiu jak 12-sto latek . Zaburzenia psychiczne spowodowane izolowaniem od ludzi z powodu sławy i obsesją fanów objawiały się również strachem przed dorosłymi ludźmi , zawstydzeniem . Sam 20-sto letni MJ mówi o tym strachu w tym wywiadzie : https://www.youtube.com/watch?v=AsPEG3_9q5E
3:33 minuta – MJ o strachu przed ludzmi i nauce przebywania wśród nich .
Za to ,że bardziej komfortowo czuł się wśród dzieci zapłacił opinią pedofila.
Faktem jest ,że kolejnym zaburzeniem psychicznym MJ jest Dysmorfofobia , czyli postrzeganie własnego wyglądu zupełnie inaczej niż jest w rzeczywistości .

Faktem jest ,że MJ był wychowywany jako świadek Jehowy i był bardzo wierzący . Dowodem na to jak silna była jego wiara i chęć stosowania się do nakazów biblijnych jest fakt ,że chciał zniszczyć teledysk do Thrilera po tym jak starsi zboru świadków Jehowy stwierdzili ,że teledysk przeczy temu w co wierzą i grozili wykluczeniem .

ocenił(a) film na 6
filmwoman

Jedyna moja rada to ... poradzić się psychiatry. . To azznagażowanie nie jest normalne . ja odpuszczam .

ocenił(a) film na 1
ChrisKrasz

Odpuszczasz , bo zwyczajnie nie masz argumentów.
Nie przyznałeś się do błędu i pomyłki w osądzie MJ i kłamstw Safechucka i Robsona , więc można wnioskować ,że dalej stoisz przy swoim . No cóż niektórych nie da się wyciągnąć z myślowego bagna . Najwidoczniej bagno to ich naturalne środowisko.

Wysyłasz mnie do psychiatry , bo napisałam ci o niepodważalnych faktach i dowodach na kłamstwa ? Spokojnie z logiką u mnie w porządku w przeciwieństwie co do niektórych.
Jeśli ktoś wie o 100 procentowych kłamstwach oskarżycieli , których nie da się podważyć ale pomimo to dalej wierzy w historyjki opowiedziane w Leaving Neverland to analiza psychiatrychna jego procesów myślowych powinna wskazywać na upośledzenie głębokie. Dlatego nie zwlekaj tylko leć do psychiatry.

Jeśli chodzi o zaangażowanie to uwierz ,że dla jednego głąba nie chciałoby mi się pisać ale to forum czyta co najmniej kilkaset zwolenników pedofilii MJ , którzy nie znają faktów i wypisują brednie , a drugie kilkaset czyta i nie komentuje , więc warto uświadamiać , bo MJ nie zasługuje na to aby zostać zapamiętanym jako pedofil .

ocenił(a) film na 1
filmwoman

Sama siedzę w temacie csa i zgodzę się z większością, co napisałaś, ale jednak szanujmy się i nie nazywajmy bezmózgimi amebami czy druga strona - obrońcami pedofila.

Sprostuję tylko, że Wade umawiał się z Brandi przez 7 lat od 9 do 16 rż. Prawnik Wade'a nie zaprzeczył tej informacji tylko dodał, że ma się nijak, co do oskarżeń jego świadka.

MJ wielokrotnie podkreślał, że jego ojciec chciał, aby Michael jak najdłużej był tym słodkim i uwielbianym dzieckiem z Jackson 5, co skutkowało tym, że MJ zaczął używać wyższej tonacji głosu, aby przypominać trochę małego chłopca.
Druga sprawa to wygląd. Michael opowiadał Bashirowi jak to jedna z fanek szukała małego MJ z Jackson 5, a tu stanął przed nią pryszczaty, wysoki, z nieładem na głowie 19letni facet i się skrzywiła na jego widok.
Przez te zdarzenia zaczął zmieniać swój wygląd i posługiwał się wyższym głosikiem, pokazując też zawstydzenie w wywiadach, co owszem było formą gry, aby ludzie dalej myśleli, że to ten słodki, mały chłopczyk z Jackson 5.

ocenił(a) film na 1
Alexia_4

Jak już to użyłam stwierdzenia intelektualne ameby , a nie bezmózgie ameby , czego nie uważam za wulgarne . Jak dla mnie podłością i o wiele gorszym zachowaniem jest oskarżanie niewinnego człowieka o pedofilię nie znając faktów .
A poza tym Dokument Bashira "prześwietlałam "wiele razy , wiec znam jego treść i tezę o podwyższonym głosiku to nie wiem skąd wytrzasnęłaś .

ocenił(a) film na 1
filmwoman

Ja nadal uważam, że nikogo nie powinno się określać ani mianem pedofila (bez dowodów), ani mianem "bezmózgiej ameby", a z szacunkiem :)

O podwyższonym głosie MJ mówiła też Paris Hilton, która również w pewnym okresie życia używała wyższego głosu od swojego naturalnego.
https://youtu.be/LL0PPq-oxTA
Myślę, że też zauważyłaś, kiedy MJ mówił swoim naturalnym głosem, bez modulacji. Chociażby dobrze to słychać na "This is it".
https://youtu.be/TmESAFmuzv4
Przecież nie ma w tym nic dziwnego, że ludzie mówią innym głosem przy znajomych, innym w domu i jeszcze innym na oficjalnych wystąpieniach. Szczególnie muzycy modulują swój głos.

ocenił(a) film na 1
Alexia_4

Intelektualna ameba to mniej więcej to samo co osoba pozbawiona logicznego myślenia . Dalej uważam ,że to określenie nie jest wulgarne . Zgadzam się ,że nie powinno się określać nikogo wulgarnymi.
Wywiad z Paris Hilton również znam i ona mówiła ,że MJ zaczynał mówić podwyższonym głosikiem w momentach zawstydzenia ale potrafił też normalnie . Z tym się zgadzam. Natomiast ty napisałaś ,że MJ zmieniał głosik , bo ojciec chciał aby jak najdłużej został tym słodkim chłopcem , a drugi powód zmiany głosiku to sytuacja z tą kobietą co szukała małego chłopca Z twojej wypowiedzi wynika ,że niby MJ to powiedział w dokumencie Bashira . Pisząc nie wiem skąd tą teorię o głosiku wytrzasnęłaś miałam na myśli to ,że MJ nie mówił czegoś takiego w dokumencie i z tymi 2-oma powodami zmiany głosiku się nie zgadzam.

ocenił(a) film na 1
filmwoman

A to prawda, w dokumencie Bashira nie powiedział o modulacji głosu tylko o sytuacji z fanką i o tym, że oczekiwano od niego, że będzie tym małym, słodkim chłopcem jak najdłużej.
Naturalnego głosu używał tylko w sytuacjach, kiedy był zmęczony (na koncercie), kiedy kamery zgasły albo myślał, że zgasły (This is it, odebranie nagrody - obok niego siedział Chris Tucker itp.), ale jego rodzeństwo podobnie moduluje głosem. Niekiedy używają bardzo wysokiego, a kiedy kamery gasną słychać jaki mają naturalnie (Jermaine, La Toya czy Janet). Szczególnie nie łatwo było wyłapać naturalny głos La Toyi, bo ona non stop mówi jak mała dziewczynka.

ocenił(a) film na 1
filmwoman

A też przytoczyłam dokument Bashira jako odpowiedź do Chrisa, a nie, że Ty możesz o tym nie wiedzieć ;) Bo domyślam się, że osoby, które bronią Jacksona (w tym i ja próbuje przedstawić fakty na jego korzyść) obejrzały wszystkie materiały dotyczące jego i oskarżycieli.

ocenił(a) film na 6
filmwoman

Jedna zostałem przez Ciebie zmuszony do odezwania się i reakcji. Reakcji na ten stek bzdur kóry z takim zaciećwierzeniem wypisujesz. Radziłem poradzić się specjalisty i podtrzymuje to co napisałem. To nie jest normalne zachowanie. Przerwałem pisanie na temat MJ z Tobą bo to zwyczajnie nie ma sensu. Z jakiegoś , tylko Tobie znanego powodu negujesz wszystkie fakty. Temat dla mnie nie jest tematem życia i śmierci , więc wole odpuścić niż prowadzić utarczki słowne z kimś kto z jakiegoś powodu broni Jacksona jak nie p

ocenił(a) film na 1
ChrisKrasz

Doprawdy zabawnym jesteś człowiekiem . Ty sobie chyba jaja robisz pisząc mi ,że nie wiesz z jakiego powodu bronię MJ . Otóż skoro sam nie potrafisz wyciągnąć wniosków to napiszę ci jasno i dobitnie. Bronię dlatego ,że każdy z oskarżycieli został zdyskredytowany przez dowody i fakty , a kłamstwa udowodnione oskarżycielom są 100% niepodważalne. Oprócz tego niewinność MJ została udowodniona przez sąd , a 99% innych dzieci bywających w Neverland oraz dosłownie wszyscy, którzy go znali twierdzą ,że MJ nigdy nie wykazywał zachowań pedofilskich .
Rozumiem ,że jako psychooskarżyciel i zwolennik pedofilii Mj na wszystkie poniższe pytania odpowiedziałbyś „ TAK”.
1. Czy łóżko zawsze oznacza sex ?
2. Czy możliwy jest sex w budynku , który nie istniał w 1992r , bo został wybudowany dopiero w 1994r?
3. Czy możliwa jest podroż poślubna do Disneylandu , który nie istniał .
4. Czy możliwe jest aby 3 wersje odnośnie pierwszego molestowania , były jednocześnie prawdą?
5. Czy możliwe jest palenie rzeczy po Michaelu , których już się nie posiada?
6. Czy możliwe jest odciąganie kogoś od kobiet i jednocześnie zapoznawanie ze swoja bratanicą , czego konsekwencja jest 8 letni związek ??
7. Czy możliwe są gwałty w Nowym Yorku na Grammy , przez osobę , której tam nie było ?
8. Czy możliwe jest pokazanie wezwania sądowego , którego się nie posiada , bo nikt mu go nie wysłał?
9. Czy możliwe jest zgodzić się na zeznawanie w sądzie już po zeznawaniu w sądzie ?
10. Czy możliwe jest aby zdrowy psychicznie , inteligentny facet 20 -sto lub 30-sto letni nie zdawał sobie sprawy , że próba wsadzenia mu członka w odbyt to molestowanie?
11. Czy sąd i FBI są głupsze od ciebie , bo twierdzisz,że wiesz lepiej ?
12. Czy to możliwe aby samemu załatwiać dokumenty podróży i jednocześnie być porwanym i już po tym „porwaniu udzielać w tv wywiadu jaki to MJ jest dobry i cudowny ?
13. Czy nieutrzymywanie kontaktu przez Chandlera z własnym ojcem to oznaka wdzięczności za to ,ze „ uwolnił” go od pedofila?
14. Czy to normalne ,że ojciec ,rzekomo molestowanego dziecka , bierze kasę , zamiast ukarać pedofila i posłać go za kratki?

Z całym szacunkiem ale jeśli odpowiedziałeś chociaż na jedno pytanie „ TAK” to twoja logika jest niepodważalnie zachwiana i jesteś ostatnią osobą , która powinna wysyłać kogokolwiek do psychiatry . Co najwyżej sam skorzystaj z jego pomocy .
Jeśli jednak odpowiedziałeś sobie na wszystkie pytania” NIE „ to nie zmienia faktu ,że pomoc psychiatry ci dalej potrzebna , bo pomimo ,że wiesz o 100% procentowych , niepodważalnych kłamstwach oskarżycieli to nadal wierzysz w historyjki z Leaving Neverland. I winę MJ.

To naprawdę zabawne ,że są ludzie o takim toku myślenia. Z jednej strony zabawne , a drugiej przerażające ,że niektórzy ludzie charakteryzują się myśleniem rodem ze średniowiecza.
Sorry ale nawet w średniowieczu łóżko nie służyło tylko do sexu , i nie palono na stosie facetów bawiących się z dziećmi . Jeszcze raz ci powtórzę .

Śpiewki o zaangażowaniu to wiesz ,gdzie możesz sobie wsadzić . Są zwyczajnie śmieszne. Sam siedzisz na tym forum od około marca , czyli prawie rok i wciąż coś piszesz .

użytkownik usunięty
ChrisKrasz

Nie masz czego mu współczuc, bo pedofilem nie był. Jak sąd orzeknie, że był, wtedy tak możesz napisać.
Teraz, bo masz przecież prawo napisać swoje zdanie, uczciwie by było, żeby ono brzmiało:
jak tak uważam, jak tak mysle ...
Bo poki co, to jest Twoja opinia.

A swoja droga masz specyficznie pojeta moralność, współczuć ofierze i katu ....

ocenił(a) film na 6

Nie zauważyłaś sarkazmu , najwyraźniej. Na podstawie tego co wiem uważam że był perfidnym manipulantem i obrzydliwym pedofilem Zdaje sobie sprawę z faktu że wielu ludzi uważa zupełnie odwrotnie. Tak uwazali rodzice molestowanych chłopców.. Tak uważali też rodzice chłopców molestowanych przez dyrygenta Polskich Słowików. Toi oni byli najżarliwszymi jego obrońcami.

ChrisKrasz

nie wiesz nic, bo nie znasz dokumentow, ktore nie sa dostepne publicznie, ale byc moze wiesz cos wiecej, bo masz zdecydowany poglad na te sprawe... hmm. MJ zostal uniewinniony przez sad i tego sie trzeba trzymac, wiec moze nie konfabuluj na podstawie filmu, ktory udaje dokument.

użytkownik usunięty
ChrisKrasz

Z kontekstu calej wypowiedzi, nic nie wskazuje, że to jest sarkazm, więc dobrze, ze wyjaśniłeś ;)
"Uwazam, że był .... "
Tak uczciwiej pisać.
" Na podstawie tego co wiem "
A skąd masz tą wiedzę? z filmu "Leaving Neverland"? czy z wycietego z większej całości fragmentu filmiku z YT, który kraży po sieci jako dowód pedofili Michaela. Fragment wyrwany z kontekstu.

Dajesz przykład Poznańskich Słowików, tak myśle, bo chóru Polskich Słowików nie było. Więc nawet w tym przypadku jesteś niedoinformowany. Mimo tej pomyłki, domyślam sie o co Ci chodziło.
Widzisz, a ja moge dać Ci przykłady niesłusznych oskarżeń, które niejednemu człowiekowi zniszczyło życie.

Osobiście jestem daleka od osądów. Bardzo łatwo kogoś takimi osądami skrzywdzić.
Od tego mamy odpowiednie organa

ocenił(a) film na 8
ChrisKrasz

Wspominasz tu o osobach z jego otoczenia, że nie reagowały. Ale zapominasz o jednym - to była (i właściwie jest) mega gwiazda. Ktoś, kto przynosi niesamowite zyski. Ktoś kto ma niesamowitą władzę. I wyobraź sobie, że jesteś jakąś tam no nie wiem sekretarką, sprzątaczką, kucharzem - czyli właściwie kimś na niższym szczeblu drabiny zwanej "firma". Czy miałbyś odwagę przeciwstawić się tak wielkiej gwieździe wiedząc, że z prędkością błyskawicy po wyjawieniu czegokolwiek tracisz pracę a ta gwiazda oraz osoby wyżej postawione od Ciebie, które doskonale zarabiają dzięki osobie, którą oskarżasz, robią wszystko by Ciebie zniszczyć. Oni mają niewyobrażalną ilość pieniędzy, która pozwala wynająć najlepszych prawników, którzy traktują Ciebie jak but mrówkę. Stajesz się zerem bez perspektyw, stajesz się bezdomny, bez pieniędzy (które wydałeś na obrońców itd). I teraz mam do Ciebie pytanie - czy mając tego świadomość milczałbyś mimo, że uważasz to za ohydne czy też idziesz np. do sądu gdzie masz małe szanse na wygrane?
Żeby daleko nie patrzeć - wiele osób straciło pracę, zostało zawieszonych czy to w pracy czy np. na uczelniach, ich życie stało się piekłem, gdy tylko zaczęło walczyć o sprawiedliwość i to nawet nie walkę z pedofilią ale i też o mobbing, przekręty finansowe na w sumie niewielką skalę, przekręty w sprawach np. stypendiów, przetargów itd. A walczyły z osobami o masakrycznie mniejszej władzy.
Pytasz się ile kosztuje dziecko dla pedofila? Odpowiedź jest w filmie. I nie, nie uderzam tu w MJ raczej w matki tych facetów.
I nie pisz, że niestety współczujesz ofiarom pedofili, morderców itd. Bo słowo "niestety" jest tu bardzo nie na miejscu.

Zaznaczam (bo widzę tu obrońców MJ), że ja odniosłam się wyłącznie do mechanizmu milczenia. To samo działo się w przypadku R.Kellego.

użytkownik usunięty
Dosei

Twoja wypowiedź to jeden wielki purnonsens. O jakie władzy Ty piszesz? Jaką niby władze miał Michael? taką, że swobodnie nie mógł przejść sie ulicą? że do hotelu wchodził wejściem kuchennym? to jest władza? że był na "celowniku" całego świata?
Dziwne, że sprzątaczka, która poleciała za kase do tabloidu gadać niestworzone rzeczy jakoś "władzy" rodziny Jacksonów sie nie bała, ani ich prawników, ani tej fortuny, za która moga przeciez mieć wszystko.
A jesli mówiłaby by prawdę, jak to świadczy o jej moralności? widziała i nie zareagowała? OK, bała sie, że MJ, na nią morderców naśle ;)
Ale mogła odejść, bo widząc to, co jak twierdziła widziała, brała w tym pośredni udzial.
Myślisz, że nigdzie nie dostała by tak prestiżowej posady? ;)
NIe, Michael zmarł, trafila sie okazja do zarobku, skorzystała .....

No i ciekawa jestem, czy teraz jest bezdomna i bez pieniedzy, bo wg, Twojej teorii, taki los powinien ja spotkac ;)

ocenił(a) film na 6
Dosei

Zapytałeś , to Ci odpowiem. Nie ma takich pieniędzy dla których poświęcił bym życie i zdrowie dziecka. Każdego dziecka. Bronił bym bez względu na konsekwencje. Pedofile to obrzydliwi zboczeńcy. Oprócz swoich obrzydliwych ciągot seksualnych są potworami manipulacji. Dla tych potworów powinna być kara śmierci.

ChrisKrasz

twoje zaangazowanie w temat jest ponad przecietne.Hmm...

ocenił(a) film na 6
diepole

Diepole . Nie otrzymałem odpowiedzi na zadane pytania. Dostałem za to personalny atak. To bardzo nie ładne i świadczy o braku kultury.

ChrisKrasz

trudno z toba sie rozmawia, skoro skupiasz sie na pedofilii, nie na filmie i nie na faktach. Do tego uzywasz inwektywy, zatem sie spodziewaj sie ze ktos podejmie z toba dialog, ktory nie bedzie kpina tego, co prezentujesz na forum w kwestii pedofilii MJ o ktorej jest przekonany. Moze czas wgramolic sie na ambone... hmm.

ocenił(a) film na 8
ChrisKrasz

Jak widzisz tylko to potrafią robić. Logiki w wypowiedziach 0. mentalność dziecka. Fanatyzm do granic możliwości.

ocenił(a) film na 1
ChrisKrasz

Wiesz co świadczy o braku kultury, a wręcz chamstwie?
takie oto wypowiedzi

" Jak można uważać za normalnego czterdziestoletniego faceta który przy pomocy chirurga plastycznego zmienia się w kuriozalną kukłę ? "

To tez jest wzorcowy przyklad zaszufladkowania.
A w który miejscu ja, zaszufladkowałam Wade`a i Jima?

ocenił(a) film na 1
ChrisKrasz

Mnie przeraża Twoja ignorancja, łatwość rzucania inwektyw, i , co szczególnie mnie irytuje, ocenianie, szufladkowanie ludzi po wygladzie.
Twoja ocena ludzi bardziej mnie przeraża niz zmyslona historia Wade i Jima

ocenił(a) film na 6
holly_12

Przeczytałem wszystkie komentarze i nie zauważyłem żadnych inwektyw. Chyba że nie rozumiesz tego słowa. Niektorzy ludzie sami się szufladkują, widocznie to lubią . Własnie w swojej wypowiedzi zaszufladkowałaś tych którzy w filmie sie wypowiadają . Zareczam że twój brak przerażenia , w miejscu w którym ono powinno się pojawić może kiedyś zrobić Ci nie miła niespodziankę.

ocenił(a) film na 1
ChrisKrasz

Tak, "kuriozalna kukła" w okreslenieu czlowieka, jest pojęciem melioratywnym

holly_12

zgadzam sie z toba. ChrisKrasz wykazuje nadzwyczajne zainteresowanie emocjonalne tematem pedofili, stad tez dlatego tak latwo uzywa inwektyw.

ocenił(a) film na 1
diepole

Napewno znasz film "American Beauty" Tam największym wrogiem gejów, był krypto gej. Zjawisko dość częste.
Np. porywacz/ mordeca, będzie jedną z osób, która bedzie sie najbardziej angażowała w poszukiwania.
Ten schemat stosuja osoby, które za wszelką cene, chca ukryć cos, co jest potępiane przez społeczeństwo.
Wróg narkomani , popala w ukryciu trawkę, a idealana gospodyni domowa jest seryjna morderczynią ;)

To tak, oczywiście bez żadnej konotacji w stronę ChrisKrasz. Ale chyba sam zauważyłeś, ze taki schemat często sie przewija w filmach, i w życiu tez

holly_12

nie chcialem o tym pisac wprost, ale zgadzam sie z toba.

ocenił(a) film na 2
holly_12

To samo mozna napisać o niejakiej Justynce i Creepy z innego wątku. Tak się uwzieły na Michaela jak by on sam osobiscie je molestował. Nie wiem skąd w antyfanach taka podnieta tym tematem i agresja bijaca z ich postów. Az się we mnie gotuje jak to czytam.

ocenił(a) film na 1
DoomedMistress

Daj spokój. Mój wpis odn. komentarza Dosei zablokowano, bo napisałam, ze moi przodkowie, a ja mam to w genach, na gałęzi sie nie bujali.
Podczas , gdy takie inwektywy skierowane do mnie , sobie są"

"Justyna_0288
w odpowiedzi na post: holly_12 | 9 dni temu
Przestan błaznować, pustaku. Wszędzie piszesz o kasie i to , ze inni wykorzystują "biednego" Jacksona."

"Justyna_0288
w odpowiedzi na post: holly_12 | 9 dni temu
Tak, zdecydowanie love- pedo pustak :P"

To tylko dwie takie wypowiedzi, a było ich masa.

Najbardziej hardcorowa, napisana, prze zwolennika teorii pedofilskiej
"mery_fghj
w odpowiedzi na post: Arturro_P | 2 dni temu
ocenił(a) ten film na: 10
Ależ bym ci wypier doliła z chęcią w tę tępą mordę. Wykazujesz się absolutną ignorancją i nie masz żadnego pojęcia o mechanizmach psychologicznych i społecznych."

Ale to fani są agresywni ....

ocenił(a) film na 2
holly_12

No właśnie m.in. to widziałam. "Napisz po prostu ze popierasz pedofilie" albo moje ulubione "ci co bronią Jacksona nie powinni mieć dzieci" :D

ocenił(a) film na 6
diepole

Najwyrażniej dla Ciebie wszystko z Michaelem Jacksonem było OK . Może warto poradzić się kogoś bardziej kompetentnego . Po za tym wypraszam sobie personalne wycieczki.

ChrisKrasz

zatem prowadz rozmowe na takim poziomie, aby nie obrazac swoich interlokutorow.

ocenił(a) film na 6
diepole

Komentujesz to co napisałem. zapewniam że nie pisałem z przeznaczeniem dla Twoich oczu. Odpowiadam i zadaje pytania. Do tej pory nie mam odpowiedzi. W zamian jakieś teksty o inwektywach i obrażaniu. Nie znam Ciebie , nie wiem kim jesteś, bo masz taki profil żeby trudno było stwierdzić. Wtedy łatwiej sie pisze różne głupoty, czyż nie ? To sie chyba nazywa trollowanie. Już nie czekam na odpowiedź na moje pytania. Niewygodne widocznie . Natomiast wypraszam sobie dalsze pisanie komentarzy na temat mojego zainteresowania sprawami MJ. Nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji . Żegnam ,.

ocenił(a) film na 1
ChrisKrasz

Pierwsze raz słysze, sorry , czytam , ze po profilu forumowym można kogoś ocenić. Dla mnie, zeby kogoś ocenić, potrzeba znaczniej więcej. Ale jak widzę, Tobie profil wystarczy ;) A cztery godziny gadania , nawet niespełna 4, wystarczyło, ze orzekłeś, że MJ, to pedofil.
No gratki ;) Takiej zdolności nawet sądy nie posiądają
4 godziny, i bach ..... mamy wyrok ;)

ocenił(a) film na 6
holly_12

Skoro Ci pasuje ..... Po prostu jeśli zakładasz profil na portalu którego tematem sa filmy i ukrywasz to kim jesteś to "sorry" ale cos jest nie tak

ocenił(a) film na 1
ChrisKrasz

"Po prostu jeśli zakładasz profil na portalu którego tematem sa filmy i ukrywasz to kim jesteś to "sorry" ale cos jest nie tak "

Co to znaczy "ukrywasz kim jesteś"? i co ma do tego profil tego forum?
Jakos nie zauważyłam, zeby userzy tego portalu, włącznie z Toba pisali swoje życiorysy.

ChrisKrasz

ChrisKrasz, no, to moze zainteresuj sie filmem, a nie pedofilia MJ, ktory zostal oczyszczony z wszystkich zarzutow. Ponadto swoimi wywodami wywolales wilka z lasu... a twoje zdania ,,Najwyrażniej dla Ciebie wszystko z Michaelem Jacksonem było OK . Może warto poradzić się kogoś bardziej kompetentnego . Po za tym wypraszam sobie personalne wycieczki". Coż, ChrisKrasz, wiecej takich madrych wywodow, a bedzie weselej. Moze zainicjuj sondę: Czy MJ byl pedofilem, czy nie". Hmm...

ocenił(a) film na 6
diepole

Przepraszam , ale czy Ty w ogóle widziałeś ten film ? Przecież ten film to jeden wielki wywiad. To jest dokument. Tam nie ma akcji . Najwyraźniej nie wiesz że dzięki 1,5 milonowi dollarów doszło do ugody z rodzicami jednego z chłopców. Po za tym ... ja rozumiem ze można kochać muzykę którą tworzył . Mnie też się podobały jego piosenki. Ale to nie moze przysłaniać faktów. Piszesz że wywołałem wilka z lasu ... No przestań . Czy tylko ja mam takie odczucia po tym filmie ? Czy wszyscy którzy je maja są niespełna rozumu ? A moze to Ty jesteś w mniejszości ? . Zresztą to przecież nie demokracja i wybory . Tu chodzi o fakty . Tak , to prawda że w swietle prawa był i jest niewinny. I tak juz zostanie . My tu rozmawiamy o opiniach , nie sądzimy i nie uniewinniamy nikogo .

ChrisKrasz

nie zgadzam sie z toba ze to jest dokument /bo to nie jest dokument/ ktory mnie przekonal do tego, aby sadzicć Mj za pedofila. Trzymam sie faktow, MJ zostal uniewinniony. Nie wiem,o jakich faktach piszesz, poniewaz w filmie ich nie ma!!! Sa tylko dywagacje, emocje starszych panow i nic wiecej, a narracja jest sprytnie zmontowana historia, ktora pokazuje, ze z kazedgo mozna zrobic kogo sie chce. Muzyki MJ nie slucham, choc doceniam jego wklad w swiatowa muzyke. To czy MJ byl pedofilem to spekulacje, a ja spekulowac nie chce, z mojej strony koncze ten temat... a kwestia ugody wcale nie swiadczy przeciwko MJ. To byly male pieniadze dla niego, a swiety spokoj jest wart o wiele wiecej. itd. itd.