między śmieszne momenty wstawki które miały na celu chwile zadumy(hehe)a wybijały tylko z rytmu.Ogólnie film śmieszny-ale uczy ignorancji,egocentryzmu,prostactwa,braku wartości moralnych...No i lansowanie max.wolności seksualnej oraz pozbawienie kobiet cech delikatnych,czułych ot takich kobiecych...Ale świat brnie w tą stronę i jest to nieuniknione.
prawda, prawda. wiem, że trudno to udowodnić a na tyle zdesperowana nie jestem żeby kserować dowód, ale możesz mi wierzyć ;) i bynajmniej nie wychowywałam się na mtv. raczej na teleranku i serialach typu 7 życzeń :)
W zasadzie to taka polska wersja filmu: Seks w wielkim mieście. Da się wytrzymać, a momentami jest nawet śmiesznie. 6/10
Zgadzam się ale to ma sie do wszystkich 'nowych' komedii tego trendu. I odnosi sie nie tylko do postaci kobiecych ale i do meskich.
Po za tym zgadzam się . Według mnie to film wulgarny, głupi i nic nie wnoszący...no ale ludziom się najwyraźniej to podoba.
Szkoda tylko ze takie produkcje drażnią mnie ilekroć ktoś z moich bliskich próbuje je oglądać.
Cóż...od kilku lat nie ma juz dobrych polskich komedii....i robi sie coraz gorzej. Toniemy w durnych serialach i filmach tego typu co 'Lejdis'
według ciebie jak kobieta ma więcej niż jednego partnera seksualnego to jest dziwką? a facet jak ma kilka kobiet to jest kozakiem, tak? świetnie.
kobiety delikatne i czułe... to była komedia, przerysowanie pewnych cech i wyostrzenie ich, żeby było zabawnie. a poza tym, to jak przyjaciółki stają razem w obliczu raka jednej z nich i jak się nawzajem wspierają to właśnie pokazuje wrażliwość. a nie rozklejanie się i mindrzenie.
Cytuję: "to była komedia, przerysowanie pewnych cech i wyostrzenie ich, żeby było zabawnie".
W tym rzecz, że nie było...
Facet z punktu widzenia matki natury ma przekazać swoje geny, płodząc jak najwięcej dzieci, z różnymi kobietami, które nie urodziły dziecka jeszcze nikomu innemu. W przypadku katastrofy i przetrwania grupki ludzi, łatwiej będzie zaludnić ziemię przy dużej ilości płodnych samic i kilku samców, którzy je zapłodnią niż, wielu samców i kilku samic, o które bedą się tłuc, nie dopuszczając pozostałych do nich. Nie twierdzę, że tak ma być nadal - w końcu czasy się zmieniły.
Sam też wolę mieć dzieci z kobietą, która miała przede mną niewielu partnerów, niż taką, którą jak to mówią miał każdy w okolicy, na każdej imprezie. Większość facetów tak wam powie i ma prawo do takiego wyboru. To nie znaczy, że wszyscy są hipokrytami i sami mają na koncie tabuny dziewczyn.
Lejdis - nieumiejętnie użyte przekleństwa z czasem zaczynaja żenować, zwłaszcza w wykonaniu współczesnych aktorek TVN-u.
Ludzie, nie rozumiem po co tutaj takie kłótnie damsko-męskie. To jest wolny kraj, każdy robi co chce, są dziwki i są kobiety, są dziwkarze i są mężczyźni. To czy ktoś sypia z tysiącem osób, czy z jedną nie robi zbytniej różnicy jak dla mnie. Bo jak kogoś poznajcie to co - "Hej, z iloma uprawiałaś seks?'' Nie sądzę, żeby kogokolwiek to obchodziło, więc sobie darujcie, wszyscy mają równe prawa i mogą se robić co im się spodoba. To jest KOMEDIA - nie macie wyciągać z niej super przemyśleń i żadnych lekcji, to jest lekki film, żeby się pośmiać i zapomnieć.
Nie zrozumiałeś mnie. Nie chciałabym się zadawać z kimś kto daje dupy wszystkim, ale jeśli dajmy na to dana osoba nie ma stałego partnera to chyba ma prawo z kimś sypiać prawda? Nie żyjemy w czasach średniowiecznych, kiedy kobiety oskarżane o cudzołóstwo ścinane były na szafocie. Jak już powiedziałam wcześniej szanuję wszystkich, którzy na to zasługują, każdy ma prawo do stosunków seksualnych. Nie mówię tu o osobach, które są w związku, bo jest to zdradą nazywane, ale singiel? Co w tym strasznego? Człowiek od pewnego, dość młodego wieku odpowiada za swoje czyny i jest świadom tego co robi. A osoba, kobieta, której przykład opisałeś to raczej zwykła ladacznica, większość kobiet taka nie jest. Mężczyźni myślą sobie, że są super potężni i wszystko im wolno, ale czasy się zmieniły, kobiety też mają prawa, takie same jak mężczyźni. Nie jestem tępa, ale masz rację nie myślałam filozoficznie kiedy oglądałam ten film, bo to jest KOMEDIA, czyli opierając się na słowniku języka polskiego - «utwór sceniczny lub filmowy przedstawiający w sposób zabawny lub satyryczny postacie, obyczaje, wydarzenia itp.» Myślę kiedy oglądam film mądry, mający jakieś przesłanie i naukę, nie porównuję tego filmu do innych i bardziej cenionych, gdyż nie na tym to polega. Ten film służył do pośmiania się z głupoty ludzkiej, tak też się stało, więc oceniam go tak jak chcę. Spełnił swoją rolę. A jak będę chciała pomyśleć to sięgnę po jakąś dobrą książkę czy artykuł. Nie jestem głupia, zapewniam Cię. Mam swoje zdanie i ty masz swoje, a ja je szanuję. To tyle z mojej strony.
Strasznego? Raczej żałosnego. Ktoś kto się puszcza np będąc singlem to ktoś gorszy od dziwki, bo dziwka daje za kasę żeby z czegoś żyć, a taki ktoś robi za darmo to samo - widzisz, to dowodzi, że prostytutka wcale nie znajduje się na dnie drabiny społecznej.
Nie żyjemy w takich czasach? Mylisz się. W większej części globu nadal tak jest, a Ty żyjesz sobie w jednej z najbardziej liberalnych części świata, co może się niebawem zmienić za sprawą europejczyków przyszłości, czyli Arabów. Słyszałaś o Breiviku? Od tego się zacznie powrót Europy do większego konserwatyzmu, czas pokaże czy chrześcijańskiego czy muzułmańskiego.
Mężczyźni myślą sobie, że są super potężni i wszystko im wolno? Tu nie wiem o co Ci chodzi, ale nie rozumiesz też, że im bardziej kobiety są "wyzwolone" tym bardziej mężczyźni traktują je nie jako osoby, tylko jak przedmioty. Masz tyle inteligencji żeby to pojąć?
Większość kobiet taka nie jest? Zapraszam za jakiś czas do mnie za granice kraiku - mogę wskazać nieco typical polish women.
Filmu jak widać nie rozumiesz, skoro uważasz, że ma on na celu pośmianie się z głupoty ludzkiej. Z głupoty ludzkiej można się pośmiać np na filmach Monty Pythona itd, co też mają one na celu w przeciwieństwie do polskich komedyjek kręconych przez bandę wielkomiejskich lewaków wyśmiewających tą nieporównywalnie pożyteczniejszą i wartościowszą część narodu.
Szowinizm mężczyzn zaczyna mnie już drażnić.Jesteście aż tak prymitywni ja tam jestem za równo uprawnieniem.I tak szczerze wolał bym by kobiet nie wyzywano od dziwek tylko dla tego że mają więcej niż jednego partnera.Nie zauważyliście tego że jak facet ma dużo partnerek to ma szacunek i zazdrość kumpli zaś kobieta która nie jest dziewicą i posiadała więcej niż jednego partnera to już dziwka.Naprawdę prymitywy lepiej nie zamieszczajcie postów bo potem mówią że polacy to debile i to prawda jesteście debilami mówiąc że kobiety w tym filmie to dziwki.Gdybyście nie wyzywali dziewczyn od łatwych i dziwek łatwiej by nam było zaliczać a że z was debile to wszystko partolicie. THX!!!!
Końcówka Twojego posta sugeruje, że wszystko co napisałeś wcześniej było dla jaj, albo masz jakieś rozdwojenie jaźni! :-)