PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=623070}
6,8 293  oceny
6,8 10 1 293
Like Water
powrót do forum filmu Like Water

Dla fanów

ocenił(a) film na 9

Ciekawie zrobiony film. Pokazuję mistrza z trochę innej strony, fajne przesłanie na koniec ale film zdecydowanie fanów

Yoza

Mistrzem to on dla mnie jest, nawet wielkim, ale tylko w sensie umiejętności ich sprzedaży. Prawdziwe mistrzostwo osiągnął Lyoto, to jest Mistrz.

ocenił(a) film na 7
mc_aural

nie. ale lyoto tez xD

ocenił(a) film na 8
mc_aural

lyoto jest rewelacyjny i niewątpliwie jest też legendą , natomiast jeśli ktoś sugeruje, że Anderson Silva nie jest wielki to niestety nie zna się na MMA ... przykro mi
pozdro

poolus_2

pozdro też
zawsze mnie fascynowali ludzie formułujący takie opinie może rozwiniesz temat.

ocenił(a) film na 8
mc_aural

ok :
Anderson SIlva to zawodnik, który:
-najwięcej razy bronił tytułu
-najwięcej zwycięstw z rzędu
-nie walczył z byle kim jak mu się zarzuca , no bo powiedz, że Henderson, Sonnen, Belfort są słabi ...
sam debiut z Ch. L. albo np. wywalczenie tytułu pokazało przepaść między nim a tym co zastał w UFC ( zrozumiesz jeśli widziałeś walkę z Richem Franklinem )

cóż więcej mogę dodać, Spider na każdym kroku udowadnia, że jest najlepszym fighterem w historii MMA
zaprzeczysz ?

Lyoto przeszedł do legendy swoim stylem karate, którego przed nim niewielu pokazało w MMA, a nikt w takim stopniu jak on! podejrzewam, że Machida posiada najlepszy refleks i najlepsze kontry obecnie w MMA, ewentualnie na równi stawiałbym Andersona, jednak ten zawdzięcza swój fenomen genialnemu ''tajmingowi '':P !

poolus_2

Masz rację, chociaż nie sądzę żeby AS miał "-najwięcej zwycięstw z rzędu" ale to nie istotny (dla mnie) szczegół.
Pytanie tylko dlaczego sugerujesz, jeśli dobrze rozumiem, że nie znam się na MMA ?
Twierdzę że AS dla mnie nie jest "mistrzem" ponieważ moje rozumienie tego pojęcia nie odnosi się wyłącznie do osiągnięć sportowych i zaawansowania technicznego, ale ma głębokie oparcie w filozofiach wschodnich sztuk walki. Jak dla mnie facet wykazywał się niejednokrotnie zbytnią pychą którą można było śmiało podciągnąć pod brak szacunku do rywala.
A co do tych najlepszych w historii to nie miałbym nic przeciwko by zobaczyć jego walkę z Jonesem, mógłby Brazylijczyk trochę przytyć bo wygląda jak patyczek. Mało groźnie ;D xD

ocenił(a) film na 8
mc_aural

ba ! też chciałbym zobaczyć walkę z JBJ :) Silva walczył już w LHW , więc myślę, że nie czułby się 'nieswojo' w tej wadze, ale raczej do niej nie dojdzie...niestety, zbyt wiele do stracenia mają wszyscy : AS, JBJ i UFC (Dana White)
napisałeś, że Anderson Silva jest mistrzem TYLKO w sensie umiejętności ich sprzedaży , jednak poza dobrą oglądalnością jego walk, za co nie wątpliwie odpowiedzialny jest w dużej mierze lekceważący styl walki, pycha i nadmierna arogancka pewność siebie,
zapomniałeś, że AS jest mistrzem w walce w oktagonie, że robi to najlepiej na świecie,
więc zważywszy, że pominąłeś tak znaczący fakt, właściwie cały sens jego obecności na arenach MMA , śmiałem zauważyć, że nie znasz się na MMA, co wcale nie było zbytnim zuchwalstwem !
jednak bliżej wczytując się w Twoje KOLEJNE wypowiedzi stwierdzam, że ''coś tam wiesz'' ;)
pozdro

poolus_2

Jak się ogląda wszystkie całe gale UFC, DREAM, SRC, KSW, MMA ATTACK, WSoF, K-1 i K-1 RISING, IT'SHOWTIME, GLORY, wszystkie główne karty STRIKEFORCE niektóre BFC i PRIDE FC niektóre kompilacje i many more - to coś tam zawsze wpadnie.

ocenił(a) film na 8
mc_aural

Tej , a widziales Warriora ? Jeśli tak, jak opinia ? Mi się podobal, szczerze przyznam, tylko coś nie chcialo mi się wierzyć, że 'Great Koba from Russia' należal do Middelweight haha :D bo wygladal na ciężką , ws tylu Brocka Lesnara ;)

poolus_2

http://www.filmweb.pl/person/Kurt+Angle-331660#picture-1-fullscreen
nie, zresztą poco tracić na to czas jak można pooglądać prawdziwe mma albo po prostu potrenować.

ale wypieszczam ostatnie niedobitki filmów z jcvd.

ocenił(a) film na 8
mc_aural

no zobaczymy jak dzisiaj Lyoto się zaprezentuje :P na ważeniu wyglądał dobrze, jednak nie tak dobrze jak Ronda Rousey - :D .

poolus_2

nawet sobie postawiłem jeden kupon u buka:
1 Ronda Rousey vs. Liz Carmouche - (Women's Bantamweight Championship)
1 Lyoto Machida vs. Dan Henderson
1 Urijah Faber vs. Ivan Menjivar
2 Josh Koscheck vs. Robbie Lawler
1 Brendan Schaub vs. Lavar Johnson

hahaha !
i kto się nie zna na mma ! :D

ocenił(a) film na 8
mc_aural

tej , obstawiaj , obstawiaj :P i tak w końcu znowu bukmacherzy was wydymają na czymś typu: Overeem - Silva ...
to jest MMA , możesz mieć szczęście i trafić , ale podczas walki wszystko się może wydarzyć...

ocenił(a) film na 7
poolus_2

Macie może napisy do tego filmu?:>

ocenił(a) film na 8
Mortimus

niestety nie mam, ja oglądałem bez napisów

poolus_2

Dodam tylko że w zeszłą niedzielą znowu "miałem szczęście".
Ach ten Hunt ach ten Wand ;]

ocenił(a) film na 8
mc_aural

hehe :D spoko, życzę udanej passy jak najdłużej
a z tych ciekawszych w najbliższym czasie jak typujesz gustafsson - mousasi ?
Ja stawiam na gustafssona !
silva - weidman ? chyba nie jesteś z tych, którzy modlą się o porażkę silvy przy każdej możliwej okazji ? :P

poolus_2

Wow ! Wymieniłeś rzeczywiście te ciekawsze walki :D
Jestem fanem Moussasiego, to jeden z moich ulubionych zawodników. Napewno jest wstanie wygrać ze Szwedem ale faworytem nie jest.
Weidman jest z kolei supertalentem i może być nr 1, ale póki co rządzi Anderson i niema bata ;D. Walka jednak zapowiada się niezwykle ekscytująco.

poolus_2

widziałeś:
Ben Alloway vs. Manuel Rodriguez z UFC on FX 6 Sotiropoulos vs. Pearson (Preliminares Fuel TV)
ko front-kick-iem ?

ocenił(a) film na 8
mc_aural

właśnie zobaczyłem teraz :P ale bardziej podobały mi się front-kicki Machidy i Silvy :P
jak tam dzisiaj przed UFC 158 :P
mój typ:
GSP - Diaz decyzja sędziów jednogłośna dla GSP
Hendricks - Condit decyzja sędziów jednogłośna dla Condita
KSW nie typuję, bo tam zawsze Polacy wygrywają, sędziowie przekupieni itp. :D

użytkownik usunięty
Yoza

O kurde ale się pozytywnie zaskoczyłem, byłem pewny, że filmu nawet nie będzie w bazie FW, a co dopiero, że będzie jakikolwiek temat założony!

Elegancko, miło wiedzieć, że na filmwebie są też inni fani Spidera.

ocenił(a) film na 8
Yoza

Silva okazał się być mądrym miłym gościem , medialnie dziwnie wypada ale to mylne wrażenie.

Yoza

Anderson talent jakich mało ale od jakiegoś czasu w ringu zgrywa klauna nie walczy i całe szczęście że go uśpił Weidman. Medialnie jest nic nie warty, a to że jest miły to osobiście ma gdzieś (to jest sport walki nie zawody na najbardziej lubianego). Ogólnie to większość tych brazylijskich zawodników to klauny, jeden pije mocz (Machida) drugi mówi jakby miał penisa w gębie (Wand), trzeci uchodzi za mistrza bjj to mu połamali rękę jak dziecku (Minotauro) i tak można wymieniać jeszcze długo. Tak poza tym to film jest propagandowy ponieważ ma robić za wymówkę co do słabej postawy Andersona w walce z Sonnenem (te wszystkie sceny na których AS udaje chorego przed walką, które pewnie nagrali po niej) i przywalenie w Chael'a że był na dopingu gdy dobrze wiadomo że najwięcej koksiarzy jest w Brazylii.