Wreszcie, po chyba 13 latach Lista Schindlera w TVP w Hicie na sobotę. Kurna głupie Nigdy w życiu czy Kevina samego w domu mamy co rok, a arcymistrzostwo wszechświata (8 miejsce na imdb.com) leci co 13 lat.
El Mariachi ja też długo polowałem na ten film. Jeden z nielicznych gdzie liczę, że wystawię kolejną dziesiątkę ;)
Szukałem go na DVD i było całkiem sporo, ale wszystko powyżej 5 dyszek, w Media Markt pokazywali mi wydanie kolekcjonerskie za stówkę. Tyle to nie dam w ciemno, choć gdybym soczyście zarabiał to wszystkie świetne filmy bym kupował dla kolekcji i tyle.
noo fajnie... :/ i ja też polowałam na ten film już od kilku lat i kiedy wreszcie go puszczają w telewizji to ja go nie obejrzę, bo ide na osiemnastke koleżanki... :( ale mnie zrobili :
Dziś prawdziwa uczta kinomana, bardzo sie cieszę z powodu puszczeniu tego filmu a normalnej porze,a nie jak Kocham kino o 23.50 ;/
Niektóre filmy muszą być puszczane po 23 ze względu na pewne sceny nie dla dzieci...
No i w końcu to zobacze...;] Nie ja jeden jestem chyba szczęśliwy z tego powodu;]
Hmm, tego co ja sie naoglądałam to bardzo często filmy brutalne ,ze scenami "nie dla dzieci" etc puszczają koło 20.
Po prostu takie filmy są najchęteniej oglądane ,nie obchodzi kto je ogląda,czy nie deprawują one młodych ludzi ,ważna jest tylko oglądalność.Natomiast po 23 często lecą filmy które nie są komercyjną papką tylko troche bardziej ambitne i przez to mają mniej widzów. Przykłady 'gorszących' filmów po 23 (czy nawet 24) "Prosta historia" Lyncha "Sen nocy letniej " ,"Czekolada"
Kilk lat już chciałam już obejrzeć "Listę.." i byłam zdziwiona że to taki głośny film a w oógle go nie ma w TV.Natomiast wspomnianym komedią familijną męczą w dosłownie każde święta.Ech,nie ma to jak telewizja.
Listę juz widziałem ale dawno temu,w podstawówce byłem z klasą w kinie,świetny film,chętnie sobie odświerzę.to zdaje się premiera w tv.
tez czekałem na ten film sporo bo az 12 lat ,widziałem go w szpitalu w 95
Ps. ramirez widze ze premiere przespałaes ,nie wiem kiedy dokladnie była w Tv ale cos 12 latek własnie
A ja mam na DVD exclusiv wydanie w papierowym kartonie z wyprzedaży w media markt.Film arcydzieło-Polecam dziś do obejrzenia (właśnie leci)koneserom czyli nam wszystkim :-)
Tak żadko go puszczają, bo chyba co rok tego filmu nie da się oglądać. Ogladałam go po raz pierwszy ok 6 lat temu a i tak pamietam go lepiej niż niektóre filmy oglądane parę miesięcy temu.
Jest to arcydzieło, ale które zbyt mocno oddziaływuje chyba na każdego oglądającego.
jak 13 lat? o ile mnie pamiec nie myli to juz kilka razy widzialam ten film w TV.