PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136951}

Lustrzana maska

MirrorMask
2005
7,1 4,0 tys. ocen
7,1 10 1 3967
Lustrzana maska
powrót do forum filmu Lustrzana maska

Smutek i żal

ocenił(a) film na 4

Film z ogromnym potencjałem i szansą wybicia się , gdyż dobrych filmów surrealistycznych jest niestety niewiele.
Do dobrych zaliczam '' źródło '' , które jest wspaniałym surrealistycznym obrazem , przeplatanym z realizmem.
Wróćmy jednak do tego wątpliwego '' dzieła''.
Film miał niski budżet . Dlaczego? Dlaczego nikt nie postarał się o dodatkowych sponsorów , żeby ten film faktycznie stał się ponadczasowy , tylko zatrudnił grupę grafików od razu po studiach? Tego nie wiadomo.
Większość komentujących , ze mną włącznie nastawia się na coś w rodzaju obrazów Beksińskiego .
I tutaj każdy fan mrocznego gatunku się rozczaruje , ponieważ film mroczny nie jest.
To bajka dla 15 latków o 15 latce .
Postacie są bardzo kiepsko dopracowane , już w teledyskach np Korna te pieski z twarzami lepiej wyglądały.
Do tego co było irytujące dla mnie to te rybki i napisy w tle , kompletnie kwadratowe graficznie , a postać z butów wygladała wręcz żałośnie.
Jedyny duży plus za scenę z olbrzymami , była niesamowita.
Dlatego moja ocena jest taka niska , ponieważ żal ze zmarnowanego potencjału jest gorszy niż filmy na które od razu nastawiamy się , że będą przeciętne.
Jeśli ktoś jest fanem surrealizmu i lubi Pana Beksińskiego polecam zaprosić do swojego miasta ekipe 11th Dimension , wspaniała prezentacja w sprzęcie oculus , aż ciary przechodzą po plecach a bilet kosztował jedyne 3 zł.

użytkownik usunięty
eths

10/10.