PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571031}

Mój tydzień z Marilyn

My Week with Marilyn
2011
6,5 60 tys. ocen
6,5 10 1 59767
6,2 37 krytyków
Mój tydzień z Marilyn
powrót do forum filmu Mój tydzień z Marilyn

Krótko i na temat - mam do wyboru Żelazną Damę , Idy Marcowe , Spadkobierców , Różę i
mój tydzień z Marylin . Co wybrać ?

ocenił(a) film na 8
Enterraz

Nie zapominaj o Artyście ;) Mam ten sam dylemat...

aeroDepeche

żelazna dama to ponoć arcydzieło , spadkobiercy to "film który przywraca nadzieję w amerykańskie kino" , Idy marcowe - nie mam pojęcia co to jest ale widziałam jeden zwiastun i nadal nie wiem więc na wszelki wypadek dodałam , Róża - wszyscy mówili co widzieli że sztuka wyższa , a jak czytałam opinie o Marylin wszyscy wyrażali się dość pochlebnie . Natomiast o artyście nie wiedziałam w ogóle , dopóki nie powiedziałeś/aś co dość szokujące patrząc na to , że wielu ludzi uważa go za najlepszy film XXI wieku

użytkownik usunięty
Enterraz

Artysta to mistrzostwo, 10/10
Żelazna Dama jest arcydziełem wg telewizji. wielu krytyków dość chłodno ocena ten film, jak i samą rolę Meryl Streep
Idy Marcowe - słyszałam wiele pochlebnych opinii na temat tego filmu
Mój tydzień z Marilyn - krytycy zachwycenia są rolą Michelle Williams

Enterraz

A "Hugo i jego wynalazek" Zwiastun zapowiadał się niesamowicie i słyszałam wiele pochlebnych opinii.

ocenił(a) film na 6
Enterraz

ja rowniez mam ten klopot tyle ciekawych filmow w jedym czasie powstalo. Mam problem z wybraniem pomiedzy, Moj weekend z Marylin, Roza, W ciemnosci, Sherlock Holmes, Rzez, ktory najlepszy? Bo niestety na wszystkie mnie nie stac;p

ocenił(a) film na 6
hupcio

aa no i jeszcze artysta

hupcio

Rzeź widziałam , jest to dzieło bardziej dla wielbicieli sztuki wyższej , teatru . Mnie się podobało , ale jak na to idziesz , to jak mówiłam dla sztuki a nie żeby się rozerwać . Owszem , jako komedia jest zabawny , ale wymagana jest pewna dojrzałość żeby zrozumieć ten humor . 9/10♥ . Sherlock , sherlock , wiele osób mi mówiło że fajny , ale to raczej film akcji a ja w takowych nie gustuję więc suma sumarum nie poszłam . W ciemności jest miejscami bardzo brutalny i erotyczny - nawet nas wycieczka szkolna nie puściła , stwierdzili że 16 to za mało na takie wrażenia . + to że jest bardzo erotyczny . Róża i Marylin no to wiadomo że sama nie wiem . Artysta - wszyscy , absolutnie wszyscy się tym zachwycają i możliwe że własnie na to pójdę . No i dodaj sb dziewczynę z tatuażem - widziałam i jestem bardzo zadowolona , do tego nie musisz czekać na kontynuację - książka w łapke i jazda . I jeszcze o Kronice słyszałam same dobre rzeczy

ocenił(a) film na 6
Enterraz

chcialem aby ktos mi zawezyl liste a nie ja poszerzal:) Obejrzalem pierwsza czesc sherlocka i nie powiedzialbym ze to film akcji, bardziej film szpiegowski, a jesli chodzi o dziewczyne z tatuazem to czytalem opis filmu i mnie nie zainteresowal. ale dzieki za twoja opinie

Enterraz

Szczerze odradzam "Żelazną Damę". Bardzo słaby film. Na uwagę zasługuje tylko kreacja Meryl.

Magdalenaa

a ja się zastanawiam nad "mój tydzień z Marylin" czy "I że cię nie opuszczę" jak sądzicie na który bardziej warto iść? jak oceniacie film o Marylin? nie chodzi mi o grę aktorską Michelle Williams bo wiem że zagrała świetnie. Ale o sam film, jest bardziej smutny czy zabawny?

Celeste_071

skoro kolega niżej postawił Marilyn przed artystą , to znaczy że naprawde niezły musi być . Na i że cię nie opuszczę raczej jutro z chłopakiem pójdę więc wiesz to raczej takie coś by miło spędzić czas a ja przeważnie chodze do kina żeby zobaczyć coś żeby spędzić ZAJEBIŚCIE czas

ocenił(a) film na 9
Enterraz

Widziałem już wszystkie te filmy i do zobaczenia w kinie proponuję w kolejności:
1. Różę - wyszedłem roztrzęsiony po seansie
2. Mój tydzień z Marylin - Marylin na dużym ekranie w dodatku w kolorze - nie wyobrażam przepuścić takiej okazji
3. Artystę - na co dzień takiego filmu nie zobaczysz w kinie

Dodałbym jeszcze na koniec Dziewczynę z tatuażem , pod warunkiem, że nic nie wiesz o filmie.

Resztę możesz zobaczyć w domu.

ocenił(a) film na 6
Enterraz

Jakie to jest irytujące - teraz nagle jest piętnaście tysięcy ciekawych premier naraz, za miesiąc nie będzie na co pójść. W jeden dzień jest premiera Id, Mojego Tygodnia, Róży. Tydzień później Artysta, Żelazna Dama i Hugo. Za tydzień Spadkobiercy, Sponsoring. Wcześniej jeszcze Rzeź. Czy dystrybutorzy w Polszy robią to specjalnie? Przecież nie da się pójść na wszystko, jeśli wszystko jest w tym samym terminie.

kult_kazika

Ja polecam "Żelazną Damę" naprawdę świetny i poruszający film - pokazuje bardziej osobiste przezycia Margaret Thatcher niż watki historyczne, ale warto zobaczyć. Co do "Mój tydzien z Marillyn" wynudzilam się strasznie...

kult_kazika

taaak , też to zauważyłam - jak były ferie , miałam mnóstwo wolnego czasu , hajsu i chętnych na wycieczki , byłam na ledwo dwóch , bo nawet nie było za bardzo na co , teraz naliczyłam raptem 13 filmów które chętnie bym zobaczyła - Mój tydzień z marylin , Róża , Żelazna Dama , idy marcowe , spadkobiercy , sponsoring , i że cię nie opuszczę , artysta , hugo i jego wynalazek , kronika , Gwiezdne wojny , W ciemności i muppety . Dlatego chciałam to jakoś zawężyć , ale powiem że gucio - nic nie pomogło . Jak ktoś powie że film świetny , zaraz ktoś doda że się wynudził