PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=370628}
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 33005
6,0 13 krytyków
Mała Moskwa
powrót do forum filmu Mała Moskwa

Świetny film!

ocenił(a) film na 10

Poszedłem wczoraj na pokaz przedpremierowy we Wrocławiu - z ciekawości bo tyle się o tym filmie mówiło. Co to za piękny film! (te krytyczne głosy to chyba z zazdrości tylko bo nie rozumiem)i nie jakiś melodramat tylko film o życiu (i śmierci) pod butem sowieckiego imperium. Scena na moście wstrzącająca. Dodatkowo smaczku filmowi dodaje fakt, że historia miłości jest prawdziwa.

luzluce

Również miałam szczęście obejrzeć przedpremierowy pozaz filmu we Wrocławiu, a dodatkową "wisienką do tortu" było spotkanie z Waldemarem Krzystkiem po pokazie...Jestem zachwycona, wzruszona historią życia Wiery,ale i poruszona przeszłością historyczną Legnicy. Utwory Ewy Demarczyk przyprawiały mnie o wspaniałe dreszcze, a głos, gracja i uroda Swietlany... wzbudzały na dnie serca mikro-nutkę zazdrości:-) Rozmowa z reżyserem natchnęła mnie nawet do małej wyprawy do Legnicy (szczególnie na cmentarz)...
Jednak pomimo, że to miłość rosyjsko-polska powinna rozczulić...najwiekszy żal ogarnia mnie, kiedy myślę o Jurze...

ocenił(a) film na 8
eli_d

Najpiękniejszy film tej jesieni! Gorąco polecam wszytskim, nawet przeciwnikom romansów:) "Mała Moskwa" to tytuł, który trzeba zobaczyć!

ocenił(a) film na 10
eli_d

Byłem wczoraj w kinie na Małej Moskwie. To się chyba nieczęsto zdarza, że po zwykłym seansie zrywają się brawa? A tak własnie było - cisza aż do końca napisów a potem brawa. Piękny film.

luzluce

Zgadzam się! Jeden z najlepszych filmów, jakie widziałem (nie tylko polskich)!

ocenił(a) film na 10
luzluce

Piękny ważny film. Prawdziwy. Wzruszający powściągliwością.

ocenił(a) film na 10
luzluce

Zjawiskowa Chodczenkova... przy "ci pamietasz..." przechodzą ciarki :-)