PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=370628}
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 33005
6,0 13 krytyków
Mała Moskwa
powrót do forum filmu Mała Moskwa

W scenie jak po przyjezdzie do Legnicy ojciec wysiada z taksówki, na szyldzie bije w oczy napis "INTERNET CAFFE" Rok 1967 ? :> + nowe polskie rejestracje!. W miare oglądania może coś jeszcze dopisze

mr_rexx

To nie jest rok 67, ale terazniejszosc... Przyjeżdza już z córką, aby pokazać jej, gdzie mieszkał z żoną w Legnicy!

ocenił(a) film na 9
akwaforta1234

w pierwszej chwili też tak pomyślałem jak na stacje wjechał nowiutki PKP iC ;-] od razu mi się krzyżacy z zegarkami przypomnieli albo zaobrączkowane bociany w panu tadeuszu ;-] ale chyba troche nieuważnie oglądałeś ;-]

ocenił(a) film na 9
N_Pietrow

na upartego można się było przyczepić polbruku na chodniku w niby '67 i kabli pociągniętych po blokach. Mnie bardziej raziło kiepskie postarzenie "ojców" - chyba lepiej było dobrać starszych aktorów. W sumie film bardzo dobry, można odetchnąć od holiłódzkiej tandety.

ocenił(a) film na 7
datalink

Jura prezentował się bardzo dobrze, ale Michał... spece od charakteryzacji powinni za to wylecieć.

mr_rexx

Ławka na której zasypia pijany Jura na początku filmu jest na wskroś współczesna. Co prawda w latach 60-tych jeszcze mnie w planie nie było, ale z dzieciństwa pamiętam zupełnie inne ławki w parkach;)

mr_rexx

radzę iść do kina, tam lepiej widać... ;-)

ocenił(a) film na 10
mr_rexx

Oj widze że niektórzy nie zrozumieli o co chodzi w filmie i na czym polega retrospekcja....