PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=370628}
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 33005
6,0 13 krytyków
Mała Moskwa
powrót do forum filmu Mała Moskwa

Dobry film;]

ocenił(a) film na 6

chyle czolo przed tym filmem, gdyz jestem legniczaninem a historie ta znam juz od dawna a w tym filmie zostala pieknie ukazana;) a jak swietnie zostal rozpromowany w legnicy podczas podazow przedpremierowych w akademii rycerskiej:) nigdy nie zapomne widoku nauczyciela od WOK-u przeszukiwanego przez aktorow w sowieckich mundurach, ktorzy chodzili po miescie, probujac pokazac ludziom czasy okupacji, a zarazem rozpromowac film;]

conrado2991

ja nie jestem legniczaninem, ale po wczorajszym seansie rónież chylę czoło.

conrado2991

Filmu jeszcze nie widzialam ale to milo,ze ktos w koncu przedstawil i ukazal ogolnikowo Nasze rodzinne miasto:-))jego historie w zarysie.jestem rocznik'83 pamietam,ze chodzac do przedszkola spotkalam Zolnierzy Ruskich-podeszlam,podalam kwiatka i sie wystraszalyam bo odpowiedzial w obcym mi jezyku-dziekuje:-)))

ocenił(a) film na 8
conrado2991

film niesamowity - to co mnie zdecydowanie urzekło to gra aktorska - Rosjanie grają całymi sobą - każdy gest, najmniejszy ruch jest przemyślany, mimika niepowtarzalna, łzy, uśmiech - wszystko chwytało za serce...gra pełna pasji....
Film zdecydowanie godny polecenia, historia opowiedziana przez Waldemara Krzystka jest piękna - do tego wszystkiego muzyka, która wypełnia całość i nadaje jej jeszcze większej głębi.

eita

Wczoraj oglądałam,film piekny!Gra aktorska na bardzo wysokim poziomie,realia historyczne doskonale,oprawa muzyczna.Wątek trójkąta poprowadzony bardzo ciekawie.W dodatku to autentyczna historia.Interesujący jest jeszcze wątek Ormian:Sajata i Nane.Na ich przykładzie możemy zobaczyć co chory system i strach przed nim robił z ludźmi.Filmowi daję 8/10