PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=370628}
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 32983
6,0 16 krytyków
Mała Moskwa
powrót do forum filmu Mała Moskwa

SPOILER!
Ja czegoś tu nie rozumiem...to ona w końcu zabiła się z tej miłości czy Ci ruscy - którzy zlapali ja na moście i ona zaczeła uciekać - ją powiesili? Czyli to nie było samobójstwo, prawda?

danserka20

Film sugeruje morderstwo, natomiast, w historii na podstawie której był film, to było samobójstwo

ocenił(a) film na 8
domru87

Skąd masz takie informacje ,może wiesz też jak to zrobił Lepper powiesił się a może nie?
A kto zabił kennedy-ego?

SHIFO

Tak, to wiadomo że jeśli chodzi o samobójstwo to nigdy nie można mieć 100% pewności czy ktoś inny nie maczał w tym palców. Chodziło mi o to że kiedyś reżyser w jednym z wywiadów mówił iż w historii na podstawie której powstał film jak władze radzieckie dowiedziały się o romansie swojej obywatelki z polakiem (ponoć doniosła o tym żona polaka) to tamta kobieta dostała rozkaz powrotu z mężem do ZSRR, tylko że ona nie mogła pogodzić się z rozstaniem z kochankiem więc odebrała sobie życie. Reżyser jednak dla potrzeb filmu zmienił niektóre wątki.

ocenił(a) film na 8
danserka20

W filmie zabili ją oni, co do książki to nie wiem, nie czytałam ( ;

ocenił(a) film na 8
nikonamka11

to była tego książka ? kto ją napisał ?

ocenił(a) film na 8
niepokorna_ja.

Też mnie to zaskoczyło. :)

pastusia

Film powstał na podstawie prawdziwych wydarzeń

ocenił(a) film na 8
domru87

wstępne napisy mówią, że wszelkie podobieństwo do prawdziwej historii jest przypadkowe, wydaje mi sie ze jest to po prostu piękna, aczkolwiek zrodzona z fantazji historia ;)

ocenił(a) film na 9
agrafk_a

To prawdziwa historia, tylko nieco podkolorowana. Krzystek o tym mówił w wywiadzie.

ocenił(a) film na 10
danserka20

zdaej sie, ze ruscy ja zabili/powiesili a oficjalnie to ona sie sama powiesila ... cholernie smutna historia ... kurde ... poplakalem sie jak dziecko ...

daje 10/10, moze z tego wzgledu ze kumpel z pokoju w domu studenckim gral w tym filmie ... :) ale ogolnie nawet i bez tego mniej jak 8 bym nie dal.

ocenił(a) film na 8
f_e_n_i_k_s

kogo tam grał ?

ocenił(a) film na 10
niepokorna_ja.

Michal Janicki

f_e_n_i_k_s

Znasz Lesława Żurka?:D

ocenił(a) film na 10
kamila3105

no tak. studiowalismy razem na wroclawskiej Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego (obecnie Uniwersytet Ekonomiczny) :D
on nie urodzil sie aktorem hehe :)

f_e_n_i_k_s

Super:D Tylko nie wiem dlaczego wieszają na nim psy bo to naprawdę dobry aktor;)

ocenił(a) film na 8
kamila3105

Żurek jest mega !

ocenił(a) film na 8
nikonamka11

Żuruś spoko gość. :)