SPOILER!
Ja czegoś tu nie rozumiem...to ona w końcu zabiła się z tej miłości czy Ci ruscy - którzy zlapali ja na moście i ona zaczeła uciekać - ją powiesili? Czyli to nie było samobójstwo, prawda?
Skąd masz takie informacje ,może wiesz też jak to zrobił Lepper powiesił się a może nie?
A kto zabił kennedy-ego?
Tak, to wiadomo że jeśli chodzi o samobójstwo to nigdy nie można mieć 100% pewności czy ktoś inny nie maczał w tym palców. Chodziło mi o to że kiedyś reżyser w jednym z wywiadów mówił iż w historii na podstawie której powstał film jak władze radzieckie dowiedziały się o romansie swojej obywatelki z polakiem (ponoć doniosła o tym żona polaka) to tamta kobieta dostała rozkaz powrotu z mężem do ZSRR, tylko że ona nie mogła pogodzić się z rozstaniem z kochankiem więc odebrała sobie życie. Reżyser jednak dla potrzeb filmu zmienił niektóre wątki.
wstępne napisy mówią, że wszelkie podobieństwo do prawdziwej historii jest przypadkowe, wydaje mi sie ze jest to po prostu piękna, aczkolwiek zrodzona z fantazji historia ;)
To prawdziwa historia, tylko nieco podkolorowana. Krzystek o tym mówił w wywiadzie.
zdaej sie, ze ruscy ja zabili/powiesili a oficjalnie to ona sie sama powiesila ... cholernie smutna historia ... kurde ... poplakalem sie jak dziecko ...
daje 10/10, moze z tego wzgledu ze kumpel z pokoju w domu studenckim gral w tym filmie ... :) ale ogolnie nawet i bez tego mniej jak 8 bym nie dal.
no tak. studiowalismy razem na wroclawskiej Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego (obecnie Uniwersytet Ekonomiczny) :D
on nie urodzil sie aktorem hehe :)