PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=370628}
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 33005
6,0 13 krytyków
Mała Moskwa
powrót do forum filmu Mała Moskwa

po pierwsze antena satelitarna polsatu cyfrowego w tych czasach, no sorki, albo samochody na parkingu, jakich marek, nie no jak się robi film to się pamięta o wszystkim niestety w tym przypadku się nie postarano 5/10

ocenił(a) film na 7
dawid2385

I wychodzi jak to ludzie filmy dokładnie oglądają. Cała ta historia z lat 60 to była retrospekcja. Opowiadał ją ojciec(Jura) swojej córce(córka Michała Janickiego i Wiery), i to wydarzenie działo się już w dzisiejszych czasach.
Wierę i jej córkę grała ta sama osoba, może to trochę zmylić.

ocenił(a) film na 5
Wielebny

masz rację, nie obejrzałem filmu do konca, ponieważ nie zachwycił mnie , ale jak on w Polsce zdobył tyle nagród i za co to ja nie wiem , sa lepsze filmy , po prostu mamy debilnych krytyków filmowych, którzy oceniają dramaty ludzi i nic więcej , jakby w Polsce nie robiono juz weselszych filmów

ocenił(a) film na 10
dawid2385

i karmią takich tymi komediami romantycznym i wychodzi taki na coś lepszego i nie kuma kum kum... No niestety... To podaj ten lepszy film. Slucham kolego...

ocenił(a) film na 8
dawid2385

Tak to bywa jak się nie ogarnia intelektualnie nic ponad "Kochaj i Tańcz".

dawid2385

5/10 to ok.... a po pierwsze film ci sie nie podobał a po drugie nie obejrzałeś go do końca.... a po trzecie nieuważnie.... kim ty jesteś arogancie?

ocenił(a) film na 5
dontpanic

wiesz co to było dawno temu a ty 1 lipca wyskakujesz daj na luz człowieku

ocenił(a) film na 10
dawid2385

Czyżbyś obejrzał do końca? 3 miesiace... hmmm
I kogóż za to winić? System edukacji?

ocenił(a) film na 7
1z1000

drogi dawidzie, to obejrzyj sobie uważnie Va bank, w pierwszej części, z podwórka kamienicy gdzie mieszka dziewczyna jednego z szopenfeldziarzy ( zającówna) widac wyraźnie współczesne bloki

dawid2385

bo ja dopiero to obejrzałem a Twój wpis widniał jako "nowy" ....

ocenił(a) film na 9
dontpanic

Moim zdaniem by wyglosic opinie o filmie nalezy obejrzec caly. Czasem samo zakoncznie moze miec decydujacy wplyw na to, czy uznamy film za dobry czy zly.
Mnie "Mała Moskwa" sie bardzo spodobala, a ze ta druga Wiera to byla córka pierwszej Wiery-troche pokrecone, ale by nie zorientowac sie trzeba ogladac nawet mniej niz jednym okiem...

użytkownik usunięty
Martyk

żeby wypowiadać się o filmie radzę po 1. obejrzeć go przynajmniej raz w całości, po 2. przynajmniej spróbować go zrozumieć zamiast rozkminiać anteny na dachach i na tej podstawie, nie wiedząc że dany moment ukazuje czasy współczesne wypowiadać się o niedociągnięciach... Boże, widzisz i nie grzmisz :/