PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=370628}
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 32983
6,0 16 krytyków
Mała Moskwa
powrót do forum filmu Mała Moskwa

Mamy ,,Czterej Pancerni i Pies " o polsko-sowieckim braterstwie bronii,a teraz doszło polsko-sowieckie Love Strory. Wierniejsze prawdzie by było nakręcenie paru filmow o Polskich ofiarach naszych wschodnich sasiadow a nie oswajanie Ruskow poprzez kinematografie.
Można tez nakrecic przeciez romans Niemiecko-Zydowski miedzy oficerem SS a Zydowka z Treblinki tylko PO CO?
To jest wlasnie to czego nie rozumiem: PO CO powstal ten film???????

EwaAnna1992

Jest kilka filmów o ofiarach naszych wschodnich sąsiadów, a nawet więcej niż kilka, daleko nie trzeba szukać. A polsko-sowieckiego lovestory chyba jeszcze nie było, więc taka tam odmiana. Jak ktoś nie lubi ruskich, to nie musi oglądać haha, nie pozdrawiam. ( ps: nie widziałam tego filmu, bo mnie jakoś nie zainteresował sobą, poza tym polskie produkcje są ostatnio tak słabe, że będę się długo przełamywać, żeby odpalić coś z naszego rodzimego podwórka).

JulaBalula

tez nie widziałam tego filmu ani czterech pancernych ale tematyka obu mnie przeraza

EwaAnna1992

Akurat "czterej pancerni" to jest klasyk, bardzo go zresztą lubię. Nie wiem skąd to zestawienie z "małą moskwą", nie widze żadnego powiązania.

JulaBalula

powiazaniem jest pro-rosyjskość. Jakos nie mam ochoty oglądać filmu o nigdy nie istniejącym polsko-sowieckim braterstwie broni. Moja mama powiedziała ze tez film to jest PRL-owska propagandowka wiec nie czuje żeby mnie cos ominelo

EwaAnna1992

Może warto samemu obejrzeć i wyrobić sobie zdanie, zamiast powielać czyjeś rozumowanie?

EwaAnna1992

Gdzie tam jest pro-rosyjskość???

EwaAnna1992

Trzeba pamiętać że to jest PRAWDZIWA historia...bliska mi osoba leży 100 metrów od Jej grobu.

Jeżeli ten film jest por rosyjski to ja nie wiem czym byli pancerni...chyba odą do miłości rusków.
Też myślę że to PRL, przecież w 2008 to PRL ;)

ocenił(a) film na 7
EwaAnna1992

"Nie widziałam, ale się wypowiem".

EwaAnna1992

Film powstał, ponieważ podobna historia wydarzyła się w Legnicy. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę Lidia Nowikowa.

nudziarra

zdradzila meza i pozucila dzieci. Co w tym romantycznego? Jestem tez pewna ze wiele peknych historii miłosnych napisanych przez zycie mogloby byc zekranizowanych. Niekoniecznie z Rosjanami w tle

EwaAnna1992

Różne historie pisze życie, niekoniecznie ze szczęśliwym zakończeniem i często wątpliwe moralnie - i takie są najciekawsze z "filmowego" punktu widzenia.
A co do Rosjan - to część naszej historii.

nudziarra

Mnie jakos nie przekonuje tematyka filmu ani z historycznego ani moralnego punktu widzenia.
Nie będę go oglądać - wole poczytać co tam się dzieje teraz na Ukrainie
Wojna zaraz przy naszej granicy....ruskie dokonali aneksji krymu..zobaczymy jak to się rozwinie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
radobaryl

Nie wiem nawet jak skomentować az tak wulgarny jezyk- rozumiem ze mama nie nauczyla kultury [...]

EwaAnna1992

Ten film powstał po to, żeby takie sfrustrowane rusofoby, jak Ty, mogły w wolnych chwilach wylewać swoje gorzkie żale o prorosyjskiej propagandzie na tym forum.

EwaAnna1992

Jak to jest pro-rosyjska propaganda to ja jestem zielonym ludzikiem. Moim zdaniem jest wręcz odwrotnie. Po co wypowiadać się na temat filmu, którego się nie widziało i ośmieszać sie?