... zasponsorowana przez urbańskiego na zamówienie kaczek chyba, schemat wzięty jakby z filmów o wietnamie z chuckiem norrisem, bezlitośni ruscy oprawcy kontra bogobojni, odważni i prawi polacy, ten scenariusz to chyba pisali gontarczyk z cenckiewiczem, duże rozczarowanie, bardzo tania fabuła, na fali wrogości wobec ruskich nagrodzone nawet w gdyni ...
taki paszkwil wychodzi, jak małolaty się biorą za odkrywanie nam "prawdziwych" historii z PRL-u, krzystek zawsze był zacietrzewiony i tendencyjny, a po dwudziestu latach od upadku komuny dosyć już mamy epatowania antyruskimi trendami ...
hehe Polak Katolik w 120 %, rozbija na swój sposób szczęśliwe małżeństwo, bo mu się "ruskiej c**** zachciało" brawo ;) Jeśli to było na faktach to jest się czego wstydzić. Jura powinien go psom na pożarcie rzucić.
Widzę, że wystarczy trochę ruskim pojechać i same pozytywne komentarze film zgarnia ;)
no własnie, powinien go psom na pożarcie rzucić, a nie robi absolutnie nic, tylko biernie się przygląda. Dla mnie ten film jest mocno nieżyciowy.
Niesamowite z was bystrzaki. Gł. tematem filmu jest miłość Polaka do Rosjanki, nijak się to ma do waszej tezy, że film jest antyrosyjski, ale co ja tam k...a wiem.